Sport

Megvan az SZTE-Szedeák első légiós igazolása

Megvan az SZTE-Szedeák első légiós igazolása

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. július 9., kedd
Megvan az SZTE-Szedeák első légiós igazolása

Egy amerikai irányító érkezik Szegedre.

 

Mozgolódás a keretben

A tavaly kupaezüstöt szerzett együttesben marad a csapatkapitány, Balogh Szilárd, valamint Zsíros Péter és Mayer Ákos is.

A csapatkapitány a következőt mondta a hosszabbítás után:

Ez lesz az ötödik, teljes értékű szezonom a Szedeákban. Nagyon gyorsan telik az idő, rengeteg gyönyörű pillanatot éltünk meg együtt a srácokkal, gondolok itt az U20-as bajnoki címre, a felnőtt csapattal szerzett érmekre. Bízok benne, hogy jövőre is tudjuk folytatni ezt a szép sorozatot. Új kihívás volt a csapatkapitányi poszt az előző évben, jövőre is azon leszek, hogy minél többet dolgozzak, hiszen szeretnék nem csak a játékban, hanem emberként, csapatkapitányként is fejlődni, amennyiben erre megkapom a bizalmat a társaktól. Jó koncepció, ami a Szedeáknál már évek óta zajlik, fiatal, magyar játékosokat épít fel a klub, így ez számomra is egy remek lehetőség. Évek óta nagy energiákkal küzdünk és dolgozunk együtt, ennek mentén kell folytatnunk a következő évben is, és akkor bizakodhatunk, hogy egy újabb sikeres szezon áll előttünk.

 

A szegedi klub szerződtetett egy korosztályos válogatott játékost, Cseh Botond személyében.

A 19 éves kosarast korosztálya egyik nagy tehetségének tartják, az U20-as válogatottal Európa-bajnokságra készül. A fiatal hátvéd a Vasas Akadémiától érkezett a Tisza-partra, az angyalföldi klub színeiben az NB I./B Piros csoport legutóbbi szezonjában 31 mérkőzésen 15.2 pontot, 5.2 lepattanót és 2.3 gólpasszt átlagolt 29.5 perc alatt.

 

Azonban többen is távoztak már a Szedeáktól: Locke bejelentette távozását, ahogy Mucza Tamás és Bognár Kristóf is.

Az amerikai légiós Németországba helyezte át székhelyét, ahol a kilencszeres bajnok Bamberg játékosa lesz. Locke számos kiváló meccset tudhat a háta mögött, amit szegedi mezben produkált. Az idei szezonban egy Kaposvári elleni találkozón szerezte a legtöbb pontját, szám szerint 41-et. Szintén ezen a meccse volt a legtöbb, azaz 15 sikeres mezőnykísérlete.

 

Mucza Tamás a Budapesti Honvédban folytatja pályafutását. A szurkolók sajnálattal fogadták a hírt:

Kár érte, a legjobbakat a Honvédban

- írta az egyik hozzászóló, akinek véleményében többen is osztoztak, hogy kár ezért, és sajnálják mindezt.

 

Bognár Kristóf Magyarország legjobb csapatánál, a Falconál folytatja. A játékos 3,5 éve, 2020 januárjában érkezett a Szedeákhoz, ez alatt egy bajnoki bronzérmet, valamint két kupaezüstöt is szerzett a csapattal.

Bognár a szezon során a lepattanóátlag, valamint a blokkolt dobás-átlag terén is jó számokat produkált szegedi mezben. A Szedeák alapemberének számított.

 

Az idei szabályok szerint egy csapatnál 4 légiós lehet a keretben.

 

Megvan az első légiós

Kobe Langley személyében amerikai irányítót igazolt az SZTE-Szedeák, ezzel ő az első légiós játékos a 2024-25-ös szezonra.

A 23 éves Kobe Langley 2000. december 31-én született az észak-karolinai Greensboróban. Egyetemi évei alatt a UNC Greensboro csapatában játszott. A gárda onnan lehet ismerős szurkolóknak, hogy 2020-ban James Dickey is innen érkezett a Szedeákba.

Langley a 2023-24-es idényben az NCAA-ben 32 mérkőzésen átlagban 29.1 percet töltött pályán, ez alatt 8.5 pontot, 3.1 lepattanót, 5.7 gólpasszt átlagolt, valamint mérkőzésenként 2.4 labdát szerzett. A 185 centiméteres játékost 2023-ban a konferencia legjobb védőjátékosának választották.

Kobe Langley áprilisban az új-zélandi Nelson Giants csapatához szerződött. Eddig 16 mérkőzésen lépett pályára az új-zélandi bajnokságban, átlagban 31.5 percet töltött a pályán, 16.25 pontot, 3.4 lepattanót 5.7 gólpasszt átlagolt. Meccsenkénti 2.8 labdaszerzése a liga vonatkozó legjobb mutatója.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.