Sport

Korosztályos válogatott játékost igazolt az SZTE-Szedeák

Korosztályos válogatott játékost igazolt az SZTE-Szedeák

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 17., hétfő
Korosztályos válogatott játékost igazolt az SZTE-Szedeák

Újabb magyar játékossal bővült a szegedi keret.

 

Sikerült megállapodni, a Szedeákban folytatja pályafutását Cseh Botond. A 19 éves kosarast korosztálya egyik nagy tehetségének tartják, az U20-as válogatottal Európa-bajnokságra készül. A fiatal hátvéd a Vasas Akadémiától érkezik a Tisza-partra, az angyalföldi klub színeiben az NB I./B Piros csoport legutóbbi szezonjában 31 mérkőzésen 15.2 pontot, 5.2 lepattanót és 2.3 gólpasszt átlagolt 29.5 perc alatt.

Több megkeresésem is volt, a Szedeáknál szimpatikus volt a vezetőség és az edző személye, és úgy éreztem, itt tudom magamnak kiharcolni a legtöbb játékidőt. Többeknek is sikerült már itt felépítenie magát, ezek a példák pedig meggyőzőek voltak, jó helyre kerülök. A Piros csoport és az élvonal között nyilvánvalóan van különbség, de azon leszek, hogy minél hamarabb felvegyem a ritmust. Olasz Ádám csapattársam volt a Vasasban, ő sokat mesélt a Szedeákról. A nyáron az U20-as válogatottnál van a hangsúly, majd egy kis pihenőt követően érkezek Szegedre, nagyon várom már, hogy megkezdődjön a közös munka. Az erőviszonyok szerintem még nem nem rajzolódtak ki teljesen a következő évet illetően, sok függ majd a légiósoktól is, de személyes célom, hogy minél többet fejlődjek, aztán meglátjuk, milyen célokért küzdhetünk majd a szezonban 

– mondta Cseh Botond.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.