Sport

Hamarosan rajtol az olimpia: több szegediért is szoríthatunk

Hamarosan rajtol az olimpia: több szegediért is szoríthatunk

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Hamarosan rajtol az olimpia: több szegediért is szoríthatunk

Július 24-án szerdán kezdetét veszi a párizsi ötkarikás játékok, ahol számos magyar, több szegedi sportoló is szerepel majd. Összegyűjtöttük kik képviselik Szegedet az olimpián.

 

A magyar olimpikonok már letették az esküt

A fogadalomtétel szövegét Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó és Kapás Boglárka világ- és Európa-bajnok úszó mondta el a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen, melyen kettejük között Lőrincz Tamás olimpiai bajnok birkózó tartotta a magyar zászlót.

Azt a magyar zászlót, amelyet idén nyáron Tóth Krisztián cselgáncsozó és Böde-Bíró Blanka kézilabdázó vihet.

Fotó: Kovács Tamás/MTI

 

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a ceremónián kifejtette, Magyarország "valódi sportnagyhatalom", ezért nem véletlenül nagyok az elvárások, ugyanakkor ma már kijutni is nehéz az ötkarikás játékokra. Az államtitkár azt üzente a sportolóknak, hogy pályafutásuk mérföldkövéhez érkeztek, és minden honfitársuk mögöttük áll majd.

 

Kajak-kenuban láthatjuk a legtöbb szegedi sportolót

Kopasz Bálint, Nádas Bence, Kuli István, Kiss Ágnes és Nagy Bianka is küzd Magyarország, valamint Szeged büszkeségért az olimpián kajak-kenuban.

Kopasz Bálint Szegeden született, de a Győri VSE sportolója. Két versenyszámban indult az ötkarikás játékokon: K-1 1000 méteren és Varga Ádám párjaként K-2 500 méteren.

 

Nádas Bence 2014 óta az MVM Szegedi VE egyesületét erősíti. K-2 500 méteren vízre száll, ez a szám az, amiben aranyérmet szerzett Tótka Sándorral a júniusi szegedi Eb-n. Emellett K-4 500 méteren is csatázik majd.

Kuli István Szentes szülöttjeként az NKM Szeged versenyzője, K-4 500 méteren méretteti meg magát Párizsban.

Kiss Ágnes és Nagy Bianka C-2 500 méteren párosban indulnak, Kiss emellett C-1 200 méteren is lapátot ragad. Ők szintén aranyéremmel zártak a Maty-éren júniusban.

Fotó: Kovács Tamás

 

Három Pick Szeged játékos a kézilabda keretben

Mint ismert, 17 fő alkotja a magyar férfi kézilabda-válogatott párizsi olimpiára utazó keretét. Bánhidi Bence, Bodó Richárd, valamint egyelőre a tartalékok között Mikler Roland nevét fedezhetjük fel.

Olimpiai csoportmérkőzések:

Július 27. 
11.00: Magyarország–Egyiptom

Július 29.
21.00: Magyarország–Argentína

Július 31.
9.00: Magyarország–Norvégia

Augusztus 2.
9.00: Magyarország–Dánia

Augusztus 4.
16.00: Magyarország–Franciaország

 

Két szegedi úszónak is szurkolhatunk

A HAÁSZ Szegedi Úszó Egyesület 18 éves kiválósága, Pádár Nikolett, valamint a korábbi csapattárs, a szegedi születésű Fábián Bettina is megküzd a világversenyen. Előbbi medencében, utóbbi nyílt vízen méretteti meg magát.

Pádár Nikolett 200 méter gyorson, valamint a női 4x100 m és 4x200 m gyorsváltóiban lesz érdekelt. Az Európa-bajnokság rendkívül jól sikerült számára, hiszen 3 aranyat, 2 ezüstöt és 1 bronzot szerzett a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet versenyzője, amivel a torna legjobb női úszója lett.

Az FTC fiatal tehetsége, Fábián Bettina a nyíltvízi úszás 10 kilométeres számában indul. Júniusban a magyar csapat tagjaként aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók váltóversenyében a belgrádi vizes Európa-bajnokságon.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.