Sport

Bánhidi és Bodó az olimpiai keretben, Mikler a tartalékok között

Bánhidi és Bodó az olimpiai keretben, Mikler a tartalékok között

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. július 5., péntek
Bánhidi és Bodó az olimpiai keretben, Mikler a tartalékok között

Chema Rodríguez szövetségi kapitány bejelentése alapján ez a 17 fő alkotja a magyar férfi kézilabda-válogatott párizsi olimpiára utazó keretét.

 

Az előzetes névsorból a balszélső Krakovszki Bence, a jobbszélső Krakovszki Zsolt és a beálló Szöllősi Szabolcs nem került be az utazók közé.

A Pick Szeged kapus, Mikler Roland, az irányító Hanusz Egon és a jobbszélső Rodríguez Pedro tartalékként került nevezésre. Utóbbi három játékos nem költözik be az olimpiai faluba, de ott lesz Párizsban, és szükség esetén becserélhető.

Férficsapatunk mindkét szélen egy játékossal kezdi meg az olimpiát, irányítóban, beállóban és balátlövőben azonban három opciója is lesz a kapitánynak. 

Nagyon nehéz döntés volt a keretszűkítés, hiszen olyan játékosokról kellett dönteni, akik ott voltak az idei Európa-bajnokságon és az olimpiai selejtezőn, és ahogy mondani szoktuk, egy család vagyunk

– emelte ki Chema Rodríguez.

Amikor egy kis időre el kell búcsúznod a családod néhány tagjától, az nagyon nehéz pillanat. Minden játékos rendkívül profi módon készül, nagyon köszönöm a munkát annak a három kerettagnak, aki nem jön velünk az olimpiára. Megértették, elfogadták a döntést, emiatt talán még a szokásosnál is büszkébb vagyok a csapatomra. Meg kellett most jelölnünk 14 játékost és 3 tartalékot is. Jelenleg az a döntés, hogy a három tartalék a kapusok közül Mikler Roland, valamint a jobbszélső Pedro Rodríguez és az irányító Hanusz Egon. Ez a jelenlegi döntés, természetesen ez változhat, hiszen van három cserelehetőségünk az olimpián.

A MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT OLIMPIAI KERETE

Kapusok: BARTUCZ László (MOL Tatabánya KC), PALASICS Kristóf (La Rioja Logrono, spanyol), MIKLER Roland (OTP Bank-Pick Szeged)*

Jobbszélsők: IMRE Bence (FTC-Green Collect – július 1-jétől THW Kiel, német), RODRÍGUEZ Pedro (MOL Tatabánya KC)*

Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (MOL Tatabánya KC – július 1-jétől FTC-Green Collect), ILIC Zoran (HSV Hamburg, német)

Irányítók: LÉKAI Máté (FTC-Green Collect), FAZEKAS Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel), HANUSZ Egon (TvB Stuttgart, német – július 1-jétől SL Benfica, portugál)*

Beállók: BÁNHIDI Bence (OTP Bank-Pick Szeged), ROSTA Miklós (CS Dinamo Bucuresti, román), SIPOS Adrián (MT Melsungen, német)

Balátlövők: BODÓ Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), LIGETVÁRI Patrik (Veszprém KC), SZITA Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged)

Balszélső: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE)


 



 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.