Sport

Ligetvári Patrik is megszólalt Bombac sérülése után

Ligetvári Patrik is megszólalt Bombac sérülése után

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 26., vasárnap
Ligetvári Patrik is megszólalt Bombac sérülése után

Mint ismert a pénteken elveszített bajnoki döntőn sérült meg a szlovén irányító.


 

Az incidens

Ijesztő jelenettel kezdődött a férfi kézilabda-bajnokság döntőjének első meccse. A 7. percben a Kékek támadtak, amikor Ligetvári Patrik és Dean Bombac keményen ütközött, utóbbi pedig a földre került és hosszú másodpercekig nem mozdult.

Miközben a játékvezetők visszanézték az esetet és végül kifelé ítéltek szabaddobást, a mentők siettek a szlovén segítségére, aki agyrázkódás-gyanús sérülést szenvedhetett. Szerencsére a saját lábán hagyta el a pályát, de némi támogatással, az egészségügyi személyzet kísérte az öltözőbe. Bombacot a veszprémi kórházba szállították további vizsgálatokra.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

A Pick Szeged közleménye

Kezdjem a jó hírrel, Deki a körülményekhez képest jól van, a meccs után hazatérhetett Szegedre. A sérülést követően MRI-vizsgálaton vett részt, amely állkapocstörést állapított meg. Hétfőn újabb vizsgálat vár rá. Mivel volt egy eszméletvesztése, így agyrázkódást is szenvedett, pihennie kell, nem játszhat a szegedi második meccsen. Az egyik fülére kevésbé hall, de erről a hétfői vizsgálat adhat majd pontos diagnózist, hogy mi lehet a probléma

 – nyilatkozta dr. Szabó István a Pick Szeged csapatorvosa.

A Pick Szeged eljárást kezdeményez majd a sérülést okozó veszprémi játékossal, Ligetvári Patrikkal és a döntő két játékvezetőjével szemben. 

Számunkra elfogadhatatlan, hogy ez a súlyos sérülést eredményező szabálytalanság büntetlenül maradt. Hivatalos panasszal élünk a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága felé, a lépéseket ennek érdekében hamarosan megtesszük

- írták a klub honlapján.

 

Megszólalt Ligetvári Patrik is

Láttam, hogy Bombac leszegett fejjel jön előre, én pedig csak annyit csináltam, hogy beleálltam, megvetettem a lábamat, leszorítottam a kezemet, mert nem akartam bántani 

- mondta a Veszprém magyar válogatott játékosa.

Ha átléptem volna a hatosvonalat, kétperces kiállítást kaptam volna, és amekkora lendülettel jött, szerintem azt hitte, el fogok lépni, és beleszaladt a vállamba. Éreztem, hogy kemény volt az ütközés, de mivel rohantam cserélni, én is csak utána vettem észre, hogy a földön maradt.

- tette hozzá a balátlövő.

Az eset után jobbulást kívánt Ligetvári Patrik Dean Bombacnak.

A tegnap esti mérkőzésünkön Dean Bombac egy ütközésünket követően súlyos sérülést szenvedett. A pályafutásom során mindig törekedtem a tiszta játékra és arra, hogy sportszerűen viselkedjek a pályán és azon kívül is. Egy szerencsétlen ütközés következtében történt ez az eset, amit nagyon sajnálok! Ez benne van a sportban sajnos, de borzasztó érzés, amikor résztvevője is az ember. Jobbulást és gyors felépülést kívánok neked Dean.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.