Sport

Sima győzelmet aratott a Veszprém a bajnoki döntő első meccsén

Sima győzelmet aratott a Veszprém a bajnoki döntő első meccsén

Az első félidő végi rövidzárlat megpecsételte a Kékek sorsát

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 24., péntek
Sima győzelmet aratott a Veszprém a bajnoki döntő első meccsén

A kérdés a következő: a Telekom Veszprém 28. vagy az OTP Bank - Pick Szeged 6. alkalommal? A két győzelemig tartó párharc végén kiderül ki lesz a magyar bajnok. Az első találkozót Veszprémben játszották a felek.

Nem lesz könnyű felállni egy ilyen vereség után.

 

Megszerezhette volt a vezetést a Pick Szeged, azonban Sostaric hetest hibázott a második percben. A következő támadásból született meg a találkozó első gólja, Yahia révén vezetettek a veszprémiek. A kupadöntővel ellentétben sokkal több gól született a mérkőzés korai perceiben (5-2). A meccs 8. percében Ligetvári Patrik futott keményen össze Dean Bombaccal, aki könnyen lehetett, hogy agyrázkódást szenvedett, a pályáról a mentők kísérték le a szlovén irányítót. 

Későbbi információk alapján kiderült, hogy Bombacot kórházba kellett szállítani. A jó hír, hogy saját lábán hagyta el a csarnokot.

Feltehetően szándékosság nem volt Ligetvári mozdulatában. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A kényszerű szünet láthatóan jobban megzavarta a szegedieket, a hazaiak 9-3-ra is elléptek, kialakítva az eddigi legnagyobb különbséget. A félidő felére sorozatban három gólt szerezve háromra csökkentették hátrányukat a Kékek (9-6).

A huszadik percet átlépve Garciandia átlövése révén kettőre zárkózott a Szeged, amely igenis meccsben volt az első félidő hajrájához közeledve. Egy Pick találattal fordultak rá a csapatok az utolsó 5 percre: Sostaric volt eredményes egy gyorsindulás végén (14-13). A szezonban nem először, teljesen elfogyott, rövidzárlat állt be a Szeged játékában az első játékrész végére: 3 perc alatt ötöt kaptak a szegediek (19-13).

Félidőben: Telekom Veszprém - OTP Bank - Pick Szeged 19-13

Még nagyobb teher hárult a portugálra Bombac kiesése után. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

További két veszprémi góllal tovább mélyült a szakadék, egyre nehezebb helyzetben találta magát Kárpáti Krisztián együttese (21-13). Szűk tíz perc alatt a hatgólos hátrány kilencre duzzadt. Teljes átjáróház volt a Pick Szeged védelme, ezekben a percekben minden támadását góllal tudta zárni a Veszprém. A kapusok közötti különbség, a védési hatékonyság tekintetében is a hazaiak oldalára billentette a mérleget: Corrales számos bravúrral vette ki a részét a munkából. A meccs háromnegyedénél 28-18-ra vezettek a bakonyiak.

Több emberfeletti védést mutatott már be a spanyol. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

Látszólag megtört a Szeged, amely az 50. perc előtt már 30 bekapott gólnál járt: éppen az a Nilsson szerezte a találatot, aki könnyen lehet, hogy utolsó meccsét játszotta a Veszprém Arénában. A Kékek küzdőszelleme és harcossága meg sem közelítette azt a szintet, amit hétvégén látni lehetetett a Magyar Kupa fináléjában.

A különbségben markánsabb változás nem történt, tartotta 8-9 gólos előnyét a Telekom Veszprém. A végére már mindkét csapat beleállt a gól itt, gól ott játékba, a végén héttel nyertek a bakonyiak.

Végeredmény: Telekom Veszprém - OTP Bank - Pick Szeged 35-28

 

A második meccs szerdán a Pick Arénában következik.

Magyar bajnoki döntő 1. mérkőzés, Veszprém, Veszprém Aréna
Telekom Veszprém - OTP Bank - Pick Szeged 35-28 (19-13)
Telekom Veszprém: Corrales R,. Jensen M., Omar Y., Sandell L., Nilsson A., Elísson B., Ligetvári P., Remili N., Végh B., Mahe K., Pechmalbec D., Vailupau M., Casado M., Fabregas L., Kosorotov S., vezetőedző: Momar Ilic
OTP Bank - Pick Szeged: Imsgard E., Mikler R., Bodó R., Martins M., Jelinic M., Szita Z., Gaber M., Sostaric M., Frimmel S., Bánhidi B., Molina C., Garciandia I., Bombac D., Mackovsek B., Tisza L., Szilágyi B., vezetőedző: Kárpáti Krisztián
Kiállítás: Vailupau M. ('13), Kosorotov S. ('21) illetve Bánhidi B. ('5), Bodó R. ('16, '55), Szita Z. ('53)
Hétméteres: 4/4 illetve 3/4

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.