Sport

Eszméletvesztés, agyrázkódás, állkapocstörés - közleményt adott ki a Pick Szeged Bombac állapotáról

Eszméletvesztés, agyrázkódás, állkapocstörés - közleményt adott ki a Pick Szeged Bombac állapotáról

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 25., szombat
Eszméletvesztés, agyrázkódás, állkapocstörés - közleményt adott ki a Pick Szeged Bombac állapotáról

Mint ismert a pénteken elveszített bajnoki döntőn sérült meg a szlovén irányító.

Korán véget ért a meccs a szlovén számára. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

Ijesztő jelenettel kezdődött a férfi kézilabda-bajnokság döntőjének első meccse. A 7. percben a Kékek támadtak, amikor Ligetvári Patrik és Dean Bombac keményen ütközött, utóbbi pedig a földre került és hosszú másodpercekig nem mozdult.

Miközben a játékvezetők visszanézték az esetet és végül kifelé ítéltek szabaddobást, a mentők siettek a szlovén segítségére, aki agyrázkódás-gyanús sérülést szenvedhetett. Szerencsére a saját lábán hagyta el a pályát, de némi támogatással, az egészségügyi személyzet kísérte az öltözőbe. Bombacot a veszprémi kórházba szállították további vizsgálatokra.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

A friss helyzetjelentés

Kezdjem a jó hírrel, Deki a körülményekhez képest jól van, a meccs után hazatérhetett Szegedre. A sérülést követően MRI-vizsgálaton vett részt, amely állkapocstörést állapított meg. Hétfőn újabb vizsgálat vár rá. Mivel volt egy eszméletvesztése, így agyrázkódást is szenvedett, pihennie kell, nem játszhat a szegedi második meccsen. Az egyik fülére kevésbé hall, de erről a hétfői vizsgálat adhat majd pontos diagnózist, hogy mi lehet a probléma

 – nyilatkozta dr. Szabó István a Pick Szeged csapatorvosa.

 

Elfogadhatatlan a döntés

A Pick Szeged eljárást kezdeményez majd a sérülést okozó veszprémi játékossal, Ligetvári Patrikkal és a döntő két játékvezetőjével szemben. 

Számunkra elfogadhatatlan, hogy ez a súlyos sérülést eredményező szabálytalanság büntetlenül maradt. Hivatalos panasszal élünk a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága felé, a lépéseket ennek érdekében hamarosan megtesszük

- írták a klub honlapján.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.