Sport

Magabiztos sikerrel tért vissza a pályára a Pick Szeged

Magabiztos sikerrel tért vissza a pályára a Pick Szeged

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 6., szombat
Magabiztos sikerrel tért vissza a pályára a Pick Szeged

A Bajnokok Ligája búcsút követően szűk két nappal lépett pályára ismét a Pick Szeged. A PLER volt az ellenfél, melyet ebben a szezonban egyszer a bajnokságban és egyszer a kupában is sikerült már legyőzni.

Fotó: Eliza Solya

 

Borut Mackovsek gólja indította a találkozót, a vendég válaszra több mint három percet kellett várni, de ez idő alatt a Szeged sem volt többször eredményes. Sőt, a vezetést is átvették a vendégek, mindamellett már három védésnél járt Imsgard. Szilágyi Benjámin és Jelinic találatai jelentették a fordítást a 8. percben (3-2). A következő percekben fej-fej mellett haladtak a felek, 6-6 állt az eredményjelzőn a 14. perc elején. Majd 8-6-nál választotta el először két gól a csapatokat, a szegediek javára. 

A huszadik perce négygólosra növelte előnyét a Pick, de a vendég budapestiek jó játékerőt képviseltek és maximálisan meccsben voltak. Viszont az újabb bekapott gól után kénytelen volt időt kérni a PLER szakvezetője, nyolc perccel a szünet előtt 15-9 volt az állás. Azonban ez ne törte meg a Kékek lendületét, ott folytatták, ahol abbahagyták: tovább növelték előnyüket. Bánhidi Bence jegyezte a huszadik szegedi gólt, teljesen szétcsúszott a vendégek játéka az utolsó percekre, melyet kegyetlenül kihasznált a Pick. Tíz gól volt a felek között a szünetben.

Félidőben: OTP Bank - Pick Szeged - PLER Budapest 23-13.

A sajátnevelés ismét hasznosan töltötte kapott játékperceit. (Fotó: Eliza Solya)

 

Hasonló mederben folytatódott a találkozó a második játékrészben: támadásban hozta a gólokat a Pick Szeged, de jobban lerázni nem tudta ellenfelelét, a PLER tartotta a lépést. Újoncot avatott a Szeged: Balogh Dániel életében először léphetett pályára Kék mezben felnőtt szinten. A fővárosiak ugyan tíz gólon belülre tudtak közeledni, de nem forgott különösebb veszély a szegedi siker körül. Főleg úgy, hogy Nagy Martin ismét jó napot fogott ki, többször akadályozta meg a gólszerzést. A következő percekben, a félidő felének környékén 7-8-9 találaton mozgott a felek közötti differencia (32-23). 

Öt perccel a vége előtt ismét tíz volt az előny, a legeredményesebb szegedi játékos Frimmel volt hat góllal, őt Bánhidi és Szilágyi követte öt-öt találattal. Ismét elfáradni látszott a PLER, amely ismét becsületesen küzdött a Szeged ellen, csakúgy, mint a két korábbi találkozás alkalmával. Egy időntúli hetes védett még Imsgard, maradt a tízgólos szegedi előny.

Végeredmény: OTP Bank - Pick Szeged - PLER Budapest 38-28.

 

K&H Férfi kézilabda liga 21. forduló, Szeged, Pick Aréna, vezette: Kiu Gábor és Kiu Tamás
OTP Bank - Pick Szeged - PLER Budapest 38-28 (23-13)
OTP Bank - Pick Szeged: Imsgard E., Nagy M., Stepancic L., Miguel M., Jelnic M., Szita Z., Sostaric M., Frimmel S., Bánhidi B., Kalarash G., Molina C., Garciandia I., Bombac D., Balogh D., Mackovsek B., Szilágyi B., vezetőedző: Kárpáti Krisztián
PLER Budapest: Borsos M., Fekete Á., Várszegi Cs., Groff L., Chaouachi M., Lakicevic V., Sunajko F., Simotics M., Szkokán Sz., Bak I., Takács Á., Holdosi B., Zalai B., Fodor M., Markez M., Farkas T., vezetőedző: Lepsényi Sándor
Kiállítás: Stepancic L. ('32), Molina C. (44), Balogh D. ('53, '56) illetve Chaouachi M. ('29, '49), Farkas T. ('44)
Hétméteres: 5/5 illetve 3/4

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.