Sport

Három ponttal távozott a Bozsik Arénából a Szeged

Három ponttal távozott a Bozsik Arénából a Szeged

Oda-vissza sikerült legyőzni a kispestieket.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 7., vasárnap
Három ponttal távozott a Bozsik Arénából a Szeged

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójában a Bozsik Arénába, a Honvédhoz látogatott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A két csapat egy szoros meccset játszott októberben a Szent Gellért Fórumban, ahol a szegediek egy hajrában szerzett góllal győzték le a Kispestet. A Szeged a 4. a Honvéd a 12. helyről várta az összecsapást.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

 

Egyik csapat sem jó passzban várta a meccset: a Honvéd legutóbb Budafokon szenvedett vereséget, a Szeged pedig az előző két fordulóban gólképtelen maradt, egy hete a Tiszakécskével szemben hazai pályán maradt alul.

 

Az első tíz perc nem hozott helyzetet, a labdát eddig a Szeged-Csanád GA birtokolta többet. A 21. percben szabadrúgáshoz jutott a Szeged, Zuigéber pedig 21 méterről, a sorfal fölött a bal felső sarokba tekerte a labdát (0–1). Ez volt a középpályás első gólja szegedi mezben. Három perccel később nőhetett volna a vendégek előnye: ismét Zuigéber volt az egyik főszereplő, aki egy oldalról tekert be szabadrúgást. Középen nagy tömörülés alakult ki, a hazaiak nem tudtak rendesen felszabadítani, így Horváth elé került a labda, de 14 méterről a bal kapufa mellé lőtt.

Több mint fél óra telt el, amikor életjeleket mutatott a Honvéd: Lőrinczy ugratta ki Holmant, de a kapujából jó ütemben kilépő Molnár-Farkas épphogy felszedte előle a labdát. Komoly veszélyben többször nem forogtak a kapuk, az állás már nem változott.

Félidőben: Budapest Honvéd - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1.

 

Röviddel a második félidő kezdete után a frissen beállt Eördögh a jobb oldalon tört be a tizenhatoson belülre, középre adta a labdát, viszont a blokkról a kapu mellé pattant a labda. Pár perc múlva Kundrák fejese veszélyeztette a szegedi kaput.

Kis híján megszületett a második szegedi szabadrúgásgól is. A 65. percben Haris állt a labda mögé, és 25 méterről tekert a kapura, a labda pedig a lécen csattant. A következő percekben a mezőnyben zajlott a játék igazán forogtak veszélyben a kapuk, ami a Szegednek az előnyben nem jelentett problémát. A rendes játékidő utolsó percében Bocskay ívelt előre, a 16-os vonalánál Bobál csúsztatta a labdát kapura, ami Molnár-Farkas kezébe hullott. A hosszabbításban adódott lehetőségét sem tudta értékesíteni a hazai csapat, így maradt a félidei eredmény.

Végeredmény: Budapest Honvéd - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1.

 

Merkantil Bank Liga 27. forduló, Budapest, Bozsik Aréna,  vezette: Molnár Attila (Ország Péter, Dobos Dávid)
Budapest Honvéd - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1 (0-1)
Budapest Honvéd: Dúzs – Kovács N., Pekár I., Szabó A., Benczenleitner – Keresztes N., Nyitrai (Bobál G., 60.), Lőrinczy (Bocskay, 60.) –  Benkő (Eördögh, a szünetben), Holman (Adorján, 60.), Kundrák (Kulbacsuk, 82.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Könczey (Kővári, 80.), Szilágyi Z., Horváth M., Gera N. – Haris (Bíró B., 69.), Márkvárt – Zuigeber (Gajdos, 80.), Magyar Zs., Nagy R. (Papp Á., 53.) – Borvető (Klausz, 69.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gólszerző: Zuigéber (21.)

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.