Sport

Értékes pontot szerzett a Szeged a listavezető otthonában

Értékes pontot szerzett a Szeged a listavezető otthonában

Minden pont sokat számít. Nagyon értékes lehet ez még a végelszámolásnál.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 17., vasárnap
Értékes pontot szerzett a Szeged a listavezető otthonában

A szezon egyik legfontosabb mérkőzésére készült a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a listavezető Nyíregyháza ellen. Mindezt önbizalommal telve tehette a szegedi csapat: hiszen a Kozármisleny legyőzésével is folytatódott a győzelmi sorozat. A legjobb támadósor a legjobb védelemmel csapott össze az értékes bajnoki pontokért.

Megérdemelt, értékes pont ütötte a szegediek markát. (Fotó: Gémes Sándor)

 

A meccset megelőzően a hazaiak 54 ponttal állva, kilenc pont előnnyel bírtak a győriek előtt, már-már kijelenthető volt, hogy megvan számukra a feljutás. Éppen ezért is számíthatott nehéz találkozóra a Szeged, hiszen a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyeiek minél hamarabb szeretnék már hivatalossá tenni az osztályváltást. A hazaiak szerezték holtversenyben a legtöbb gólt a Merkantil Bank Liga idei kiírásában, szám szerint 51-et. Viszont ezúttal a legjobb védelemmel találták szemben magukat: a Szeged-Csanád Grosics Akadémia által kapott 15 gól a legkevesebbnek számított.

A két csapat őszi meccse 1-1-el zárult a Szent Gellért Fórumban.

A harmadik pozíciót elfoglaló Vasas, valamint a második Győr egyaránt mindössze egy ponttal előzte meg a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát a forduló kezdete előtt.

Csupán két veresége volt mindkét csapatnak mindezidáig az idei bajnoki kiírásban, ám a Szeged öttel több döntetlent játszott, mint a Nyíregyháza.

 

Nagy energiákat mozgósítva kezdte az összecsapást a Nyíregyháza, a hazaiak igyekeztek minél több időt tölteni a szegediek térfelén. A labdavesztéseket követően azonnal igyekeztek visszaszerezni a játékszert. Az első 10 perc intenzivitása után alább hagyott az iram. Helyzetet egyik oldalt sem lehetett feljegyezni az első negyedórát követően, teljesen kioltották a felek egymást a mezőnyben. A 23.percben Márkvárt végezhette el egy baloldali szabadrúgást, melyről éppen hogy lemaradtak csapattársai (0-0).

A 25. perc szolgáltatta az eddigi legnagyobb izgalmakat: Gresó a labdaszerzése után balra passzolt Nagy Barnabáshoz, aki középre játszott, Kovácsréti pedig 5 méterről lőtt a szegedi kapu mellé. A vendégek védelme az első fél órában jól állta a sarat, sok területet nem engedtek a nyíregyházi támadóknak. Nyolc perccel a szünet előtt Nagy Barnabás beadása Novák mögött elgurult, de Kovácsrétinek tökéletes volt, azonban a támadó középről, 16 méterről a jobb oldali kapufa mellé tekert. Nem túl sok helyzet adódott, gól nem született az első 45 perc alatt.

Félidőben: Nyíregyháza Spartacus FC - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0.

Minden egyes labdáért hatalmas volt a küzdelem. (Fotó: Gémes Sándor)

 

A második félidő eleje a túlzottan kemény játékról szólt: Palincsár Martint nem először vitték földre már-már piroslapot érő szabálytalansággal, azonban a játékvezető ezt nem "díjazta" kártyáival. A szegedi kispad megelégelte ezt a felfogást, reklamálásért Simon Ádám kapott pirosat. Továbbra is a Nyíregyháza jut el többször ellenfele tizenhatosáig, ám a hazai támadók még nem tették próbára Molnár-Farkas Tamást. Az 59. percben sem történt meg mindez, mert Kovácsréti jobbról visszagurított labdáját Sigér eltörte.

Az utolsó húsz percen belül jártunk, gól továbbra sem született, ami abból a szempontból nem meglepő, hogy nem bővelkedtek a csapatok a helyzetekben. A 74. percben egy újabb Márkvárt szabadrúgás okozhatott volna bonyodalmakat: Kővári lőtt, utána ide-oda pattogott a labda a hazai tizenhatoson belül, ám senki nem tudta kapura lőni a játékszert. Majdnem a végén jött a csattanó: a hosszabbítás első percében Márkvárt Dávid próbálkozott távolról, ám lövése nem sokkal, de elkerülte a nyíregyházi kaput. Gól nem született a találkozón.

Értékes szegedi pont, végeredmény: Nyíregyháza Spartacus FC - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0.

 

Merkantil Bank Liga, 25. forduló, Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Stadion, vezette: Kovács Imre (Aradi József, Sinkovicz Dániel)
Nyíregyháza Spartacus FC - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0 (0-0)
Nyíregyháza Spartacus FC: Dala – Baki, Alaxai, Temesvári (Gengeliczki, 84.) – Farkas B., Sigér Á., Kesztyűs, Nagy B. – Kovácsréti, Novák Cs. (Beke, 81.), Gresó. Vezetőedző: Tímár Krisztián 
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Gera N., Szilágyi Z., Horváth M., Kővári – Haris (Nyári, 90+3.), Márkvárt – Papp Á. (Óvári, 83.), Bíró B., Palincsár – Borvető (Gajdos, 87.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

A válogatott szünet után a Szent Gellért Fórumban március 31-én a Tiszakécske ellen folytatja a bajnoki küzdelmeket a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

A további ellenfelek:

  • Honvéd
  • Haladás
  • Győri ETO
  • Soroksár
  • Budafok
  • Siófok
  • Mosonmagyaróvár
  • Pécs

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.