Sport

Nem kis meglepetés: az utolsó előtti Tiszakécske győzni tudott Szegeden

Nem kis meglepetés: az utolsó előtti Tiszakécske győzni tudott Szegeden

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 31., vasárnap
Nem kis meglepetés: az utolsó előtti Tiszakécske győzni tudott Szegeden

A válogatott szünet után ismét bajnoki mérkőzésre készülhetett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, amely az előző fordulóban a listavezető Nyíregyháza otthonában szerepelt, és ért el egy gólnélküli döntetlent. Ez volt a szegedi együttes 12. döntetlene a szezonban. Húsvét vasárnapján a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában a Tiszakécskét fogadta Alekszandar Sztevanovics gárdája a Szent Gellért Fórumban. A Szeged a negyedik, a héten edzőváltáson áteső ellenfele az utolsó előtti, 17. helyről várta az összecsapást.

Fotó: Gémes Sándor

 

Az első lövést hazai oldalon lehetett feljegyezni a 8. percben: Kővári tört előre, jobbal 30 méterről próbálkozott, két métert tévedett, fölément a labda. Az első negyedóra végén kísérelte meg ismét a gólszerzést a Szeged egy szöglet után. Óvári lőtt, a labda egy védő hátáról pattant a kapu fölé. Nem volt túl mozgalmas a találkozó első negyede. A vendégek érthető okokból új edzőjükkel keresték játékukat, illetve számukra a döntetlen sem lenne egy rossz eredmény.

A 25.percben Bíró Bence lőtt, lapos lövését a jobb alsó előtt azonban a vendégek kapusa, Kiss védte, ez volt az első teendője a portásnak. Az első fél óra ennyi történést hozott, hazai oldalról nagyobb elánnal kell folytatni a meccs további részét. Ez a lehetőségek számában nem mutatkozott meg, sőt a Tiszakécske veszélyeztetett: Kocsis Dominik lapos lövésénél védett Molnár-Farkas Tamás. Ennek ellenére sem volt akkora meglepetés, hogy gól nélkül ért véget az első félidő.

Félidőben: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Tiszakécskei LC 0-0.

 

Ismét Kocsis Dominik volt a főszereplő, csakúgy mint az első játékrész végén, de ezúttal pontosabban lőtt. A tizenhatoson kívülről eresztett el egy lövést, ami a jobb alsó sarokban kötött ki, 0-1 a vendégeknek ezzel. A 48. percben esett a találat, nem volt ideális a szegedi kezdés. Cserékkel próbálta felrázni csapatát Alekszandar Sztevanovics, ami sikerült is. Az 57. percben Magyar Zsolt, három perccel később Zuigéber Ákos lőtt, az elsőt kísérletet blokkolták, a második elkerülte a kaput. Eltelt a mérkőzés háromnegyede, továbbra is vendég vezetés állt az eredményjelzőn.

A frissen beállt játékosok kezdeti lendülete is elveszett, ezzel nem tudott fokozni játékán a Szeged. A hazai csapat hatalmas bajba került, ugyanis a 74. percben a Tiszakécske megduplázta előnyét. Vajda egyedül lépett ki lesgyanús helyzetben, kicselezte Molnár-Farkas Tamást, majd a hálóba gurított (0-2). A hajrában, egészen pontosan a 81. percben megvolt a sansz a szegedi szépítésre, azonban Haris a jobb kapufa mellé durrantott, megkönnyebbülhettek a vendégek. Megszülethetett volna a harmadik tiszakécskei gól is, ha Molnár-Farkas nem véd. Bertus addig forgolódott, amíg lőhetett, de nem elég pontosan tette mindezt. Két perccel később Kővári középre tartó kísérletét védte a vendégek hálóőre. Az eredmény nem változott már.

Végeredmény: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Tiszakécskei LC 0-2.

 

Merkantil Bank Liga 26. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, 1252 néző. Vezette: Nagy Róbert (Szabó Dániel, Márkus Péter)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Tiszakécskei LC 0-2 (0-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas T. – Gera, Szilágyi Z., Horváth M., Kővári – Haris, Nyári (Magyar Zs., 53.) – Papp Á. (Zuigéber, a szünetbe), Bíró B., Óvári (Nagy R., 68.) – Klausz M. (Borvető, 53.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Tiszakécskei LC: Kiss Á. – Lehoczky, Viczián, Valencsik – Balázs B., Pongrácz (Bertus, 32.), Szőr (Kállai, 70.), Vajda R. (Cipf, 78.) – Torvund (Grünvald, 78.), Zamostny, Kocsis D. Megbízott vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerzők: Kocsis D. ('48), Vajda R. ('74)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.