Sport

Utolsó perces szegedi győzelem, fontos pontok a versenyfutásban

Utolsó perces szegedi győzelem, fontos pontok a versenyfutásban

Sikerült visszavágni az augusztusi vereségért. Az utolsó percben dőlt el a három pont sorsa.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 3., vasárnap
Utolsó perces szegedi győzelem, fontos pontok a versenyfutásban

A labdarúgó NB II 23. fordulójában a Csákvár a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát látta vendégül. A szegedi csapat az előző hétvégén hazai pályán győzte le a Zuglót, igyekezve az utolsó meccsekig versenyben lenni a feljutásért. Sokáig a Csákvár volt az egyetlen, amely le tudta győzni a Szegedet, mindaddig amíg három héttel ezelőtt az Ajka is képes volt erre. A vendég Tisza-partiak a negyedik, a hazaiak a kilencedik helyről várták a találkozót.

Az utolsó percig kiélezett volt. (Fotó: Gémes Sándor)            

 

A 4. perc hozta az összecsapás első helyzetét: Haris a bal oldali alapvonalról tekerte középre a labdát, Borvető pedig 10 méterről a bal kapufa mellé csúsztatott. Az első tíz percben hatalmas fölényben futballozott a Szeged, a hazaiak mélyen visszahúzódva a kapujuk előtt védekeztek. A 12.percben Márkvárt jobbról belőtt labdája után ismét a szegediek házi gólkirálya, Borvető Áron előtt adódott lehetőség, azonban a rövid saroknál a kapu mellé pörgette a labdát. Két perccel később a meccs első kaput eltaláló lövését a hazaiaknál lehetett feljegyezni: Gazdag 20 méteres löketét Molnár-Farkas Tamás ölelte magához. A helyzet után a Csákvár felvette a ritmust a mezőnyben is, teljesen kiegyenlített lett a játék.

Több mint a félidő fele eltelt már, mikor Ominger 25 méteres lövése alig kerülte el a bal felső sarkot. Öt perccel később újabb hazai helyzet: Szakály bal oldali, jobblábas beadását Simon András fejelte kapura, a szegedi hálóőr azonban bravúrral mentette meg csapatát a bekapott góltól. Majdnem negyven percet kellett várni az első szegedi kaput eltaláló lövésre, Márkvárt 22 méteres próbálkozását Zelizi biztosan fogta.

Félidőben: Aqvital FC Csákvár - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0.

Gera Norbert ezúttal is kezdőként kapott lehetőséget. (Fotó: Gémes Sándor)

 

A második félidő első negyedórája eltelt úgy, hogy egyetlen alkalommal sem emelkedhetett fel túlzottan az ember pulzusa.

A 73. percben Márkvárt jobb oldali beadását Zelizi kivetődve eltenyerelte Borvető elől, a labda pedig a vendégek egy másik támadójáról a kapu fölé pattant. Ugyanebben a percben Ominger száguldott végig a pályán a saját térfeléről indulva, 10 méteres lövését Molnár-Farkas vetődve hárította. A rendes játékidő utolsó percében egy hosszan előre vágott labdára Palincsár csapott le a balszélen, elhúzott Szalai mellett és 10 méterről a kapu közepébe lőtt, 0-1 a Szeged javára. Palincsár első idei bajnoki gólját szerezte, szinte a legjobbkor.

Utolsó perces győzelem, végeredmény: Aqvital FC Csákvár - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1.

LABDARÚGÓ NB II, 23. FORDULÓ
AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0-1 (0–0)
Csákvár, Tersztyánszyk Ödön Sportközpont, 200 néző. Vezette: Takács Tamás (Vörös Dániel, Vrbovszky Pál)
AQVITAL FC CSÁKVÁR: Zelizi –Szalai P., Babós L., Karacs, Murka – Ominger, Mészáros D. (Papucsek, 90.), Szakály D. (Fejős, 55.) – Tamás N. (Yablonskyi, 75.), Simon A. (Nagy Z., 55.), Gazdag (Gregor, 90.). Vezetőedző: Tóth Balázs
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA: Molnár-Farkas – Gera N., Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. – Haris, Magyar Zs. (Gajdos, szünetben) – Palincsár, Márkvárt, Zuigéber (Bíró B., 69.) – Borvető (Klausz, 77.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gólszerző: Palincsár ('89.)

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.