Sport

Újabb kiélezett csata, azonban ismét pont nélkül maradt az SZVE

Újabb kiélezett csata, azonban ismét pont nélkül maradt az SZVE

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 16., szombat
Újabb kiélezett csata, azonban ismét pont nélkül maradt az SZVE

Két vereséggel kezdte az OB I. felsőházas küzdelmeit a Szegedi VE. Viszont a Ferencváros, majd a BVSC-Zugló ellen is büszke lehetett teljesítményére a szegedi csapat, hiszen megnehezítették ellenfeleik dolgát. Előbbi ellen egy 11-8-as, utóbbival szemben egy  10-9-es vereséget könyvelt el az SZVE. A harmadik fordulóban Szolnokon ugrott medencébe Kiss Csaba legénysége.

Fotó: Zue.hu Szegedi VE

 

Ahogy a találkozó végeredménye, úgy a gólok játékrészbeli eloszlása is mutatja, hogy mennyire is szoros volt ez a mérkőzés. Az első negyedben négy találat született 3-1-es eloszlásban a hazaiak javára. A Szolnok kicsit több mint két perccel az első játékrész vége előtt hárommal vezetett, Nagy Márton révén érkezett a szegedi szépítés (3-1).

A második negyedben 5-1-re is vezettek a szolnokiak, azonban ez nem törte meg a Szegedet: zsinórban három gólt szerzett Kiss Csaba legénysége, megnyerve ezzel a játékrészt (5-4).

Félidőben: Szolnoki D Praktiker - Zue.hu Szegedi VE 5-4.

 

A második félidő elején, a különösen sorsdöntő percekben ismét a hazaiak zártak jobban, visszaállították a háromgólos előnyüket. Viszont ismét hatalmas lelkierőről, akaratról és küzdőszellemről tett tanúbizonyságot a szegedi együttes, egyenlíteni tudtak, 8-8-al fordultak a felek az utolsó nyolc percre.

A záró negyedben gólváltás volt a felek között, azonban végül 11-9-et mutatott az eredményjelző három perccel a meccs vége előtt. Sziládi Kristóf gólt szerzett, több mint két perc volt hátra, a Szeged hátránya mindössze egy gól volt. Azonban több találat már nem született.

Végeredmény: Szolnoki D Praktiker - Zue.hu Szegedi VE 11-10.

 

E.ON OB I. Felsőház, 3. forduló, Szolnok, Véső úti Sportközpont
Szolnoki D Praktiker -Zue.hu Szegedi VE 11-10 (3-1, 2-3, 3-4, 3-2)

Legközelebb március 30-án a Honvédot fogadja a Szegedi VE a Tiszavirág Sportuszodában.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.