Sport

A küzdőszellemre nem lehetett panasz, megnehezítette a BVSC dolgát az SZVE

A küzdőszellemre nem lehetett panasz, megnehezítette a BVSC dolgát az SZVE

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 13., szerda
A küzdőszellemre nem lehetett panasz, megnehezítette a BVSC dolgát az SZVE

Második felsőházas mérkőzését is hazai pályán vívhatta a Szeged VE, méghozzá a BVSC ellen. Az első körben a bajnoki cím legnagyobb esélyese, a Ferencváros járt a Tiszavirág Sportuszodában, és szerezte meg a győzelmet. Ennek ellenére pozitív hangulatban várhatta a találkozót Kiss Csaba gárdája, hiszen a 11-8-as vereség ellenére hely álltak az ország legjobb csapatával szemben is.

Fotó: Zue.hu Szegedi VE

 

A vendégek szerezték meg a vezetést a találkozón, akik a félidő felénél járva ötmétereshez is jutottak, azonban Danka Benedek bravúrral hárítani tudta azt. A szegediek több mint négy perc alatt nem tudtak betalálni, végül Bóbis Botond törte meg a jeget, és egyenlített amikor az eredményjelző még három és fél percet mutatott. Húsz másodperc telt el, ennyi idő elég volt a zuglóiaknak, hogy visszavegyék a vezetést. Egyelőre tanácstalannak tűnt a szegedi támadójáték, több alkalommal is addig-addig adogattak a hazaiak amíg kifutottak a támadóidőből, de lövésig nem jutottak. Az első negyed végén 2-1 volt a BVSC-nek.

Az előző fordulóban az FTC ellen 1-1-el zárt az első nyolc perc után az SZVE.

Nem indult túl gólgazdagon a második játékrész sem: a félidő első felében mindkét háló érintetlen maradt. Ez többek között köszönhető volt Danka Benedeknek is, aki több védéssel biztosította a szegedi kaput. Viszont ez hosszútávon nem lehetett megoldás: be is találtak a vendégek (1-3). Az ősszel, de már idén márciusban is láttuk már gördülékenyebbnek az SZVE támadógépezetét. Kevéssel több mint egy perccel a nagyszünet előtt Bóbis Botond második gólját jegyezte, ami egyben a Tisza-partiak második találata is volt. Másodpercekkel a leúfjás előtt megszerezte negyedik gólját is a BVSC.

Félidőben: Zue.hu Szegedi VE - BVSC-Zugló 2-4.

Fotó: Zue.hu Szeged VE

 

Mint eddig minden negyed, a harmadik alkalommal is a zuglóiak volt eredményesek először. A szegedi válasz nem sokra rá érkezett, Sánta Dániel révén. Két gól választotta el a csapatok két perccel a negyed vége előtt is. Kürti Dominik egy szépen felépített támadás végén túljárt a hálóőr eszén, egy gólra zárkózott az SZVE (4-5). Mondhatni a lehető legrosszabbkor talál be ismét a BVSC: fél perccel a negyed vége előtt, visszaállítva ezzel a kétgólos differenciát. Viszont az SZVE-nek erre is volt válasza: 11 másodperc volt hátra mikor a labda a vendég hálót érte. (5-6).

A Zugló sajnos hozta az erős kezdőjátékát: másfél percen belül két gólt szereztek, és hozták nagyon nehéz helyzetbe a Szegedet. Kürti Dominik egy hatalmas kapufás gólt szerzett a következő támadásból, így visszaadva a reményt a pontszerzésre. Erre azonban egyre kisebb esély mutatkozott: három volt ismét a felek között, kevesebb mint négy perccel a vége előtt. Két perc volt hátra, megszületett a 10. vendég gól. Sziládi Kristóf betalált 7-10-el fordultak az utolsó percre, amelynek elején újabb hazai találatot lehetett látni. Sőt, 1 másodperccel a vége előtt egyre olvadt a BVSC előnye, sajnos többre nem volt idő.

Végeredmény: Zue.hu Szegedi VE - BVSC-Zugló 9-10

E.ON OB I. Felsőház, 2. forduló, Szeged, Tiszavirág Sportuszoda
Zue.hu Szegedi VE - BVSC-Zugló 9-10 (1-2, 1-2, 3-2, 4-4)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.