Sport

Sajtóhír: Dean Bombac ismét távozhat Szegedről

Sajtóhír: Dean Bombac ismét távozhat Szegedről

Nem először olvasni erről. A sajtóhír egy gyakran megbízható forrásból származik.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 18., hétfő
Sajtóhír: Dean Bombac ismét távozhat Szegedről

Nemzetközi berkekben kapott szárnyra az a sajtóhír, miszerint Dean Bombac a szezon végén távozik az OTP-Bank Pick Szeged csapatától.

Egy sajtóhír szerint a nyolcadik szezonja egyben az utolsó lesz a szlovénnak a Tisza-parton. (Fotó: OTP-Bank Pick Szeged)

 

A szerződése 2024 nyarán jár le a szlovén irányítónak. Másodjára történhet meg Bombac Szegeden eltöltött nyolc szezonja alatt, hogy távozik. A 34 esztendős játékos 2014-ben érkezett a Tisza-partra, majd két szezon után a Kielce együtteséhet igazolt, ahonnan 2018-ban tért vissza a Pick Szegedhez, amelyet azóta folyamatosan erősít.

Nem először kelnek napvilágra vele kapcsolatban hasonló híresztelések. Arról még tavaly mi is beszámoltunk, hogy jelentős átalakulás mehet végbe a szegedi együttesnél az új vezetőedző, Michael Appelgren érkezésével. A változások egyik pillére Bombac távozása lehet.

 

A friss sajtóhíresztelés

Az irányító távozásáról és lehetséges új csapatáról a kézilabdára szakosodott RT Handball számolt be. Az oldal azt írta, hogy

a Dinamo Bukarest nagy erőkkel azon dolgozik, hogy kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája következő kiírásába, és ha ez összejön nekik, akkor ilyen igazolások valósulhatnak meg.

A posztjukban Dean Bombac és Branko Vujovic van kiemelve, mint a lehetséges BL-induló román csapat legfőbb szerzeményei. A transzfer létrejötte esetén Rosta Miklós csapattársa lehetne a szlovén irányító.

2007 óta rendszeres tagja hazája válogatottjának a játékos, aki 124 mérkőzésen 249 alkalommal volt eredményes szlovén színekben.

 

Két posztriválist is bejelentettek már

Az OTP-Bank Pick Szeged hivatalosan is bejelentette már két irányító, Janus Smárason és Lazar Kukic szerződtetését. Az izlandi válogatott a Magdeburg együttesétől érkezik, két évre írt alá. A szerb játékos a Szeged kedvéért éppen azt a Dinamo Bukarestet hagyja el, amellyel összeboronálták Bombacot.

Az érkezők mellett a jelenlegi állás szerint a szegedi gárdánál marad Rea Barnabás és Miguel Martins is, akik szintén egy poszton szerepelnek a szlovénnal.

 

Dean Bombac számos nagy mérkőzésen, a legmagasabb szinten volt éveken keresztül a Pick Szeged támadójátékának kulcsfigurája, húzóembere, ez a rövid videó is tökéletes példa erre:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.