Sport

Jelentős átalakuláson mehet át a Pick Szeged csapata

Jelentős átalakuláson mehet át a Pick Szeged csapata

2023. október 6., péntek
Jelentős átalakuláson mehet át a Pick Szeged csapata

Juan Carlos Pastor nélkül kezdték a kékek a szezont, a 10 éves Pastor-éra után új korszak kezdődött el. A mostani szezont Kárpáti Krisztián vezényli le Szegeden, majd a 2024/25-ös idénytől a svéd Michael Appelgren és a klublegenda Jonas Kallman veszi át a stafétát.

A skandináv vonal megerősödése, mint lehetséges opció hallható a nemzetközi sajtóból, elsők között erről a Handball Planet szakportál számolt be. Ez nagyon sok újdonságot hozhat magával, és fő irányvonalakban különbözhet a mostani és a jövő Pick Szegedje. A sajtóban a "skandináv érának" titulálják a szegedi csapat következő éveit.

Arról terjengek a hírek, hogy Dejan Bombac, a csapat egyik legnagyobb vezére, a támadójáték kulcsfigurája elhagyni készül a Tisza-partot, miután 2024-ben lejár a szerződése a szegedi gárdával. Mindez másodjára történhet meg az itt eltöltött nyolc szezonja alatt. A 34 éves szlovén irányító jelenleg hatodik éve erősíti a Szegedet, miután 2016-ban távozott a Kielcéhez, és visszatért 2018-ban.

Mellette számos más játékos jövője körül is sok a kérdőjel. 2024 nyaráig szól a kontraktusa a két jobbátlövőnek, Imanol Garciandianak és Luka Stepančićnek is. Továbbá Borut Mačkovšek, Matej Gaber, Mikler Roland és Miguel Martins szerződése is lejár az idény végén, illetve az eddig kevés szóhoz jutó Szymon Działakiewicz és Carlos Molina, valamint Gleb Kalarash jövője sem kőbe vésett. Nagy Martin és Szilágyi Benjámin szerződésének hosszabbítására pedig opciós joggal rendelkezik a Pick.

A RThandball, kézilabda átigazolásokkal foglalkozó oldal forrásai szerint több név is szerepel a Szeged kívánságlistáján. A skandináv vonalat képviselve a norvég válogatott és az Elverum 22 éves irányítója, Tobias Grøndahl neve merül fel elsőként. Továbbá hírbe hozták az Appelgren 18 éves feröeri balátlövőjét Oli Mittúnt, a GOG svéd kapusát, Tobias Thulint, a Benfica védőspecialistáját, Miguel Sánchez Migallont is a Szeged kapcsán. Mindegyik játékosnak lejár a szerződése, így nem kellene átigazolási díjat fizetni értük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.