Sport

Magyar Kupa: a négy közé jutás a tét a Pick Szeged számára

Magyar Kupa: a négy közé jutás a tét a Pick Szeged számára

Nem szabad hibázni. A végső győzelem lehet a cél a Magyar Kupában.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 19., kedd
Magyar Kupa: a négy közé jutás a tét a Pick Szeged számára

A PLER-Budapest lesz az OTP-Bank Pick Szeged ellenfele szerdán 18 órától a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Ismét a klubkézilabdáé a főszerep. (Fotó: OTP-Bank Pick Szeged)

 

Visszatérés a válogatott szünet után

A válogatott szünet után folytatódik a klub kézilabda. Tíz szegedi játékos boldogon térhetett vissza, hiszen sikerrel vette nemzetével az olimpiai selejtezőt. A magyar csapat tagjaként Mikler Roland, Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Szita Zoltán, a szlovén válogatottban Matej Gaber, Borut Mackovsek, Dean Bombac, Horvátország színeiben Marin Jelinic, Mario Sostaric és a spanyolokkal Imanol Garciandia harcolta ki a párizsi ötkarikás részvételt.  Ketten, az osztrák Sebastian Frimmel és a magyarok ellen vereséget szenvedő portugál válogatott tagja, Miguel Martins tért vissza csalódottan, hiszen ők nem jutottak tovább hazájuk válogatottjával a csoportból.

mHétfőn még csonka kerettel edzett a szegedi együttes, kedden délután érhető el először teljes a keret - olvasható a klub honlapján.

A teljes eufória lett úrrá az egész országon. (Fotó: MTI)

 

Tavaly az ezüstig jutottak a szegediek

A negyeddöntőben a Fejér B.Á.L Veszprém ellen egy 41-28-as sikerrel kezdte Magyar Kupa-szereplését a Pick Szeged. Az elődöntős ellenfél, a Dabas sem jelentett komoly kihívást a szegedieknek, akik 38-26-al jutottak a finálébá, ahol az ősi rivális Telekom Veszprém várta őket.

Egy 15-17-es első félidőt követően a második játékrészben sem sikerült a fordítás, 35-32 lett a vége a veszprémiek javára.

Tavaly közel voltak a szegediek a Magyar Kupa-sikerhez. (Fotó: Koncz Márton)

 

Fontos meccs a Magyar Kupában

Szerdán 18 órakor játssza az idény első Magyar Kupa-mérkőzését a Pick Szeged, méghozzá idegenben, a PLER-Budapest otthonában, a tét a négyes döntőbe jutás. Egyelőre egy csapat harcolta ki a továbbjutást, a Dabas már ott van a legjobb négy között. A PLER együttesével a bajnokságban már találkozott a Szeged, és 35-30 arányban sikerült a győzelem.

A továbbjutás egy meccsen dől el.

Az idei kiírásban története nyolcadik Magyar Kupáját nyerhetné meg a Pick Szeged, utoljára 2019-ben sikerült felérni a kupaküzdelmek csúcsára. Az ehhez vezető úton jó eséllyel a Telekom Veszprémmel is összecsap a Szeged, ami azt jelentené, hogy a március 28 és április 4-i Bajnokok Ligája találkozók, valamint az április 20-i bajnoki mérkőzés után negyedik alkalommal csapna össze az ország két legjobb csapata szűk egy hónapon belül. Várhatóan a bajnoki döntőben további két vagy három csúcsrangadó várható még.

Nem ez lesz az egyetlen meccse a héten a Tisza-partiaknak, szombaton 17 órakor a Pick Arénában fogadják a Csurgói KK együttesét.

 

Így szerezte hetedik, máig utolsó Magyar Kupáját a Pick Szeged:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.