Sport

Imsgard Dániába távozhat, Mikler pedig szívesen maradna

Imsgard Dániába távozhat, Mikler pedig szívesen maradna

Újabb csavar a kapuskérdésben. Imsgard távozása Mikler előtt nyithat meg egy utat.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 5., kedd
Imsgard Dániába távozhat, Mikler pedig szívesen maradna

Továbbra is több kérdőjel övezi a Pick Szeged kapusposztját, ami a következő szezont illeti. Az ismert, hogy Tobias Thulin érkezik, Imsgard a legújabb dán sajtóhírek szerint távozhat a Tisza-partjáról, Mikler Roland egyelőre pedig még nem hosszabbított szerződést a Szegeddel. A magyar válogatott kapus a napokban kijelentette, hogy szívesen maradna a Picknél.

Imsgard több nagyszerű meccset is lehozott a Pick Szeged kapujában. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

Meglepő helyről Imsgard megkeresése

A szegediek norvég válogatott kapusa dán sajtóértesülések szerint a jelenleg a dániai másodosztályban a feljutásért versenyben lévő Höj csapatába igazolhat a 2024–2025-ös szezonban.

Ahogy a handballtransfer.dk fogalmaz: 

izgalmas projekt körvonalazódik a Höjnél,

hiszen korábban már bejelentették a világklasszis jobbszélső, a 42 éves Hans Lindberg érkezését a Füchse Berlintől. Imsgard lehetne a projekt második fontos láncszeme. A dán portál arról nem szól, hogy a 10-szeres norvég válogatott kapus kölcsönbe, vagy végleg igazolna a dán másodosztály élcsapatához.

 

Mikler Roland így maradna?

A szegedi kapuslegenda a napokban az Indexnek adott exkluzív interjúban a következőket mondta:

Azt gondolom, hogy klubszinten még tudom folytatni, ha itt kapok lehetőséget, akkor Szegeden. Én mindenesetre szívesen maradnék, de ha nem, akkor már most kell gondolkodnom a hogyan és merre továbbon. Ha nem itt, és nem ezen a szinten, akkor az már egy másik kérdés, hogy szeretném-e csinálni, vagy sem. Érkezett megkeresés, de mindenkinek azt mondom, hogy az első és legfontosabb, hogy a Szegeddel meghosszabbítsam a szerződésem. Úgyhogy egyelőre nem szeretnék máshol tárgyalni.

Mikler Roland a Sport TV Kézivezérlés Extra című műsorának volt vendége decemberben, ahol a jövőjéről úgy fogalmazott a 227 válogatottsággal rendelkező kapus, hogy

egyelőre még nem tiszta, hogy mi lesz velem a nyártól. Azzal nem árulok el nagy titkot, szeretnék kézilabdázni, és úgy érzem, ezen a szinten is tudok segíteni a csapatnak. Bízom benne, hogy még ezen a szinten folytathatom, ha pedig nem, arra nem szeretnék gondolni.

A szerződése nyáron jár le, a 2019 óta újra Szegeden védő hálóőrnek. A legfőbb kérdés tehát, hogy a Szeged ad-e új kontraktust a 39 éves kapuvédőjének vagy elengedik a hatszoros magyar bajnokot.

 

Emil Imsgard parádés teljesítményt nyújtott a szeptemberi, Aalborg elleni összecsapáson, 13 védést mutatott be a norvég:

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.