Sport

Hiába a harcias szegedi játék, kijött a különbség

Hiába a harcias szegedi játék, kijött a különbség

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 3., vasárnap
Hiába a harcias szegedi játék, kijött a különbség

Sorozatban harmadik meccsét veszítette el 3-0-ra a Vidux-Szegedi RSE a férfi Extraligában. A MAFC és a Pénzügyőr után a MÁV Előre SC is legyőzte a Szegedet.

 

 

A tabella második helyén álló MÁV Előre Foxconn csapatát fogadta az Extraliga alapszakasz 21., azaz utolsó előtti fordulójában az SZRSE. A mérkőzést a vendégek nyerték három szettben. Minél jobban megnehezíteni az ellenfél dolgát, ez volt a célja Berkes Zoltán csapatának, amit az első szett elején tartani is tudtak. Olyan játékot mutattak a szegediek, amivel fel tudtak zárkózni a székesfehérváriakhoz 9-9-re, majd 10-10-re. Azonban utána rohamosan nőtt a pontkülönbség, a MÁV Előre nyerte az első szettet 25-18-ra.

A második szettet még nagyobb pontfölénnyel nyerte az ellenfél. 6-16-nál tíz volt a vendégek előnye, amit tartottak is, 25-15 lett a vége.

A harmadik szett elején 4-3-as állásnál átvette a vezetést az SZRSE, azonban ez nem tartott sokáig. Az állás 13-13 is volt, 20-17-nél is szorosan álltak még a felek, de a végső pontokat a MÁV Előre Foxconn csapata szerezte meg és 25-22-re nyerték a harmadik szettet és egyben a mérkőzést is.

Szerdán a Kecskeméti RC csapata ellen zárja az Extraliga alapszakaszát a Szegedi RSE. A Szeged jelenleg a kilencedik helyen áll a tabellán és az első nyolc helyezett jut be a felsőházi rájátszásba.

Ellenfelünk megtisztelt azzal minket, hogy a legjobb csapatát küldte fel az első játszmában ellenünk. Tényleg azt mondom, hogy egy profi jól felkészített gárda ellen mentünk csatába. Azt gondolom nem játszottunk rosszul, a védekezésben egy ilyen kombinatív játékot játszó csapat ellen azért nem vagyunk eléggé felkészülve, az látszik. Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzésbe a játékosok beleálltak, meg akarták mutatni, hogy az előző mérkőzéseken nyújtott játéktól jobb produkcióra is képesek vagyunk. Alapvetően a hozzáállással, a motivációval elégedett vagyok. A látott játékon még van mit javítani, de első körben ez nem volt rossz. Örülök, hogy több játékosom is, akik beszálltak a játékba, hozzá tudtak tenni a mai jó produkcióhoz, úgyhogy ez mindenképpen pozitívum

- mondta Berkes Zoltán, az SZRSE vezetőedzője.

Vidux-Szegedi RSE – MÁV Előre Foxconn 0:3 (-18, -15, -22)
Férfi Extraliga Alapszakasz, 21. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok, 120 néző. Vezette: Villás, Radasovszki.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Gönczi, Trindade, Pozzobon, Csányi. Csere: Polyák (libero), Kasnyik, Sarnyai, Kiss. Vezetőedző: Berkes Zoltán.
MÁV Előre Foxconn: Szabó, Ambrus, Eke, Koci, Boa, Pesti. Csere: Takács (libero), Szentesi (libero), Tomanóczy, Péter, Fazekas, Szávai, Sebestyén, Dileo. Vezetőedző: Pricop Adrian.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.