Sport

A hiányos keret ismét megpecsételte a Szeged játékát

A hiányos keret ismét megpecsételte a Szeged játékát

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 28., szerda
A hiányos keret ismét megpecsételte a Szeged játékát

A MAFC együttese ellen elszenvedett 3-0-ás vereséget követően ismét a fővárosba utazott a Vidux-Szegedi RSE. Az Extraligában ezúttal a Pénzügyőr együttese fogadta a szegedi csapatot, amely ismét 3-0-ra maradt alul.

Fotó: Kocsis Alíz

 

Berkes Zoltán együttese ismét hiányos kerettel kényszerült pályára lépni, két kulcsember, Gönczi Imre és Borsi Levente nélkül. A szegediek viszont így is igyekeztek helyt állni a hazaiakkal szemben, akik volt, hogy 10 ponttal is vezettek. A PSE nyerte a szettet 25-19-re.

A második szett elején a hazaiak pontszerzésre sem adtak esélyt, 7-0-ra vezettek. Előnyüket végig magabiztosan fenntartották, és a második játékrészt is megnyerték 25-12-re.

A harmadik szettben bár a Szeged indított pontszerzéssel, az ellenfél hamar egyenlített. Egy szoros játszma alakult ki, 15-15-ig felváltva szerezték a pontokat a felek. A végjátékban viszont a Pénzügyőr volt az erősebb és 25-20-ra megnyerték a harmadik szettet, ahogyan a mérkőzést is 3:0-ra.

A Vidux-Szegedi RSE csapata a héten még egyszer pályára lép majd, méghozzá hazai pályán, a Máv Előre Foxconn együttese ellen szombaton 18 órától.

Az alapszakasz tabellájának kilencedik helyén áll továbbra is az SZRSE. A nyolcadik helyezett, még a rájátszásba bejutó Kecskeméti RC csapatához képest jelenleg 5 pont a különbség.

Hiányos kerettel érkeztünk a Pénzügyőr otthonába. Nem jól kezdtük a mérkőzést, sajnos az eddigi mérkőzésekre jellemző koncentrációs, fegyelmezett játék hiányzott. Ellenfelünk az előző mérkőzésen elszenvedett vereség után jelentős mértékben rendezte sorait és ezt igyekezett érvényesíteni a mérkőzésen. Fejben lassúak voltunk és ez a mai napon a remek formát kifogó Pénzügyőr ellen nagyon kevésnek bizonyult. A játék minden elemében felénk lőttek így megérdemelten arattak győzelmet, gratulálok nekik. A hétvégén a nemzetközi kupában is érdekelt Máv Előre csapata fog hozzánk látogatni, ami kiváló erőkből áll. Nyilván nem mi leszünk a mérkőzés esélyesei, de amennyire ez a rövid idő alatt lehet, szeretnénk rendezni sorainkat és amennyire lehet, megnehezíteni jóval esélyesebb ellenfelünk dolgát

- mondta Berkes Zoltán, az SZRSE vezetőedzője a találkozót követően.

Pénzügyőr SE – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (-19, -12, -20)
Férfi NBI Extraliga Alapszakasz 20. forduló, Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok, 39 néző. Vezette: Mezőffy, Barabás
Pénzügyőr SE: Kovács, Tóth, Kiss, Kövessy, Hajós, Mihálovits. Csere: Feliciano (libero), Kozhuharov (libero), Kispál, Székely, Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Trindade, Sarnyai, Pozzobon, Csányi. Csere: Polyák (libero), Kasnyik, Honti. Vezetőedző: Berkes Zoltán.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.