Sport

Egy nehéz meccsen nem sikerült a pontszerzés

Egy nehéz meccsen nem sikerült a pontszerzés

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 25., vasárnap
Egy nehéz meccsen nem sikerült a pontszerzés

Az előző fordulós, Dunaferr elleni magabiztos 3-0-ás győzelem után egy vereséggel folytatta az Extraliga küzdelmeit a Vidux-Szegedi RSE. A MAFC együttese ellen lépett pályára a szegedi csapat, amely nem számíthatott könnyű mérkőzésre előzetesen sem.

Fotó: Kocsis Alíz

 

Egy kifejezetten szoros első szett után a második és harmadik játékrészben is a hazaiak domináltak, akik a mérkőzést 3:0-ra nyerték meg végül. Az első játékrészben 21, a második és maradik szettben egyaránt 18-18 pontig jutottak a Tisza-partiak.

Csonka kerettel utazott az SZRSE Budapestre, ugyanis a keretből egészségügyi okok miatt hiányzott Gönczi Imre, valamint sérülés miatt Borsi Levente.

Továbbra is a tabella kilencedik helyén áll a Szegedi RSE, amely kettő pontra a rájátszást erő nyolcadik helytől. A hétközben a Pénzügyőr vendégei lesznek a szegediek.

A mérkőzésről sajnos egészségügyi okok miatt hiányzott Gönczi Imre és Borsi Levente pedig sérülés miatt. Így sajnos egy teljesen új szerkezetben kellett pályára állni. Jól kezdtük a mérkőzést, mind védekezésben, mind támadásban feszes, koncentrált volt a játékunk. Sajnos a játszma hajrájában nem tudtuk azt a szintet hozni a védekezésben, ami a játszma megnyeréséhez lett volna szükséges. Ez sajnos a mérkőzés hátralévő részében is jellemző maradt a játékunkra. Csapatom küzdött, de úgy érzem, hogy a mai napon hiányzott az a koncentráció, ami ahhoz lett volna szükséges, hogy játszmát vagy játszmákat nyerjünk ellenfelünk ellen. Az első játszmában nyújtott teljesítményünkkel többnyire elégedett vagyok, mindenképpen az lenne a célunk, hogy ezt a fajta motivált játékot a mérkőzés minél nagyobb részében állandósítani tudjuk

- nyilatkozta a találkozót követően Berkes Zoltán, az SZRSE vezetőedzője.

MAFC – BME – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (-21, -18, -18)
NBI Extraliga alapszakasz, 19. forduló, Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok, 62 néző. Vezette: Mezőffy, Árpás.
MAFC - BME: Katona, Tamási, Oláh, Balogh, Reyes, Altunaga. Csere: Benkő (libero). Vezetőedző: Pápai Péter.
Vidux- Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Kasnyik, Trindade, Pozzobon, Csányi. Csere: Polyák (libero), Sarnyai, Kiss. Vezetőedző: Berkes Zoltán.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.