Sport

Győzelem a címvédő ellen a negyeddöntő nyitányán

 Győzelem a címvédő ellen a negyeddöntő nyitányán

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 10., vasárnap
 Győzelem a címvédő ellen a negyeddöntő nyitányán

Miután előző héten egy győzelemmel lezárta az alapszakaszt a Goodwill Pharma Szeged, megkezdődhetett a rájátszás. A címvédő MAC Ikonok elleni negyeddöntő első felvonása következett.

Fotó: Albert Peter - AlPeFoto

 

Az alapszakaszt ötödik helyen záró szegedi csapat a fővárosba utazott, ahol az előtte végző, negyedik MAC Ikonok várt rá. Az Ikonok ellen oda-vissza vereséget szenvedett a Szeged az Andersen Ligában, decemberben és februárban is.

Az első harmadban kétszer is vezetett a Goodwill Pharma Szeged, mindkétszer egyenlítettek a hazaiak, így fej-fej mellett zárták a csapatok az első húsz percet. A második játékrész még több találatot hozott, 4-3-nál a mérkőzésen először vezetett a MAC, majd 6-4-nél már kettő volt a fővárosi együttes előnye. Viszont Kambulov Ilia még betalált, így 6-5-el vágtak neki a felek a sorsdöntő utolsó harmadnak.

Hazai koronggal indult az utolsó játékrész, viszont a lehető legtökéletesebben reagáltak a szegediek: három találattal válaszoltak, úgy hogy egyet sem kaptak. Farkas Botond, Morvay Bálint és Kambulov Ilia volt eredményes, amivel a Szeged egy nagyszerű, 8-7-es győzelmet aratott. Garbacz Máté 88%-os védési hatékonysággal zárta a találkozót.

Sikerült visszavágni, a győzelem mondhatni a legjobbkor sikerült, hiszen ezzel a sikerrel megvan az első lépés az egyik fél második győzelméig tartó párharcban. A visszavágót a szegedi Városi Műjégpályán játszák szombat este 19 órától.

 

Andersen Liga, negyeddöntő 1. mérkőzés, Budapest, Városligeti Műjégpálya, vezette: Dósa Krisztián, Kedves Alfréd, 39 néző előtt

MAC Ikonok - Goodwill Pharma Szeged 7-8 (2:2, 4:3, 1:3)

Kiállítás percek: (2:0, 6:8, 4:25) 12:33

Emberelőnyben töltött idő: 07:00 / 06:00

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.