Sport

A Szeged is versenyben volt a válogatott kézilabdázóért

A Szeged is versenyben volt a válogatott kézilabdázóért

Végül Lengyelországba szerződött a jobbátlövő.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 29., péntek
A Szeged is versenyben volt a válogatott kézilabdázóért

Máthé Dominik szerint a lengyel Industria Kielce kézilabdacsapatánál mindig a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutás, valamint minden megnyerhető trófea elhódítása a cél, ezért is döntött úgy, hogy elfogadja a klub ajánlatát és a nyártól ott folytatja pályafutását.

Fotó: Dömötör Csaba

 

A 24 éves játékos csütörtökön adott interjút az M4 Sportnak, ahol elmondta, hogy sokat jelentett neki az is, hogy Talant Dujshebaev vezetőedző többször is beszélt vele és biztosította arról, hogy számít a játékára.

Kerestek Veszprémből is, de az nem volt annyira komoly, mint az a három, amelyek közül döntenem kellett. A Kielce mellett a Szeged és a Wisla Plock volt a lehetőségek között, a döntés pedig nem volt könnyű, de az említett okok miatt végül a lengyel csapatot választottam.

Máthé Dominik szerint jelenlegi klubjánál, a Paris Saint-Germainnél a hosszú sérülése is közrejátszhatott abban, hogy nem akartak vele szerződést hosszabbítani.

Felemás érzéseim vannak, mert az ott töltött időszakban volt, hogy nem éreztem az edző bizalmát, ugyanakkor olyan időszak is akadt, amikor rendszeresen játszottam és jól is ment a játék.

2022-ben érkezett a francia fővárosba. (Fotó: Getty Images, archív)


Úgy gondolja, hogy mivel világsztárokkal játszhatott együtt, nemcsak személyiségében, hanem a játékában is sokat fejlődött Franciaországban.

Érettebb játékos lettem, most már több olyan szituáció van, amelyben megfontoltabb vagyok és átgondolom, hogy lőnöm, vagy passzolnom kell-e.

A jobbátlövőnek Kielcében a vezetőedző fiával, Alex Dujshebaevvel kell majd ezen a poszton megküzdenie a csapatba kerülésért.

Azt gondolom, hogy ő a világ három legjobb jobbátlövője közül az egyik, így nem lesz könnyű dolgom, de arra számítok, hogy ő is sokat segít majd nekem. Az sem lesz baj, ha csak a lengyel bajnokságban jutok lehetőséghez, vagy ott játszom többet, csak pályára tudjak lépni.

Máthé úgy fogalmazott, soha nincs kizárva, hogy visszatér Magyarországra, egyelőre azonban külföldön akart maradni. Ahogy arról mi is beszámoltunk, illetve Máthé is megerősítette, a Pick Szeged is a komoly kérők között volt, azonban végül a Tisza-parti együttes lemaradt a magyar válogatott játékos szerződtetéséről.

A sérülése miatt a világbajnokságot kihagyó játékos a január 10-én kezdődő Európa-bajnokságról beszélve kiemelte, a válogatott első, Montenegró elleni mérkőzése kulcsfontosságú lesz, azt mindenképpen meg kell nyerniük.

Úgy érzem, hogy az elmúlt pár év legerősebb magyar kerete lesz ott az Eb-n, ha pedig a védekezésünk összeáll és jó kapusteljesítményekkel párosul, akkor bármelyik ellenféllel fel tudjuk venni a harcot. Vannak fiatal játékosaink, akiket segíteni kell, nekik nagy szükségük lesz a bizalomra. Ha Montenegrót le tudjuk győzni, akkor utána remélhetőleg a szerbekkel játszunk majd egy ki-ki meccset.

A magyarok a montenegróiak és a szerbek mellett az izlandiakkal találkoznak még a németországi kontinenstorna csoportkörében.

Borítókép: Dömötör Csaba

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.