Sport

Pick Szeged siker a hét második meccsén is

Pick Szeged siker a hét második meccsén is

Kötelező volt a győzelem. Az OTP-Bank Pick Szeged teljesítette a feladatot.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 17., szombat
Pick Szeged siker a hét második meccsén is

Az idei év második bajnoki mérkőzésére készültek a szegediek. Az OTP-Bank Pick Szeged a Gyöngyös otthonában vereséggel kezdte a 2024-es évet, majd csütörtökön egy létfontosságú sikert aratott a Kolstad ellen a Pick Arénában. A Komló ellen 54. alkalommal léphetett pályára a Szeged.

Több góllal is kivette a részét a sikerből a Pick Szeged sajátnevelésű játékosa. (Fotó: Pick Szeged)

 

Patinás a két csapat rivalizálása, hiszen az első meccset az 1990–1991-es idényben vívták egymás ellen. Összesen 1664 gólt dobott és 1211-et kapott a Szeged az aktuális ellenféllel szemben.

A Komló a 10. helyen állt az összecsapást megelőzően, öt győzelem és tíz vereség volt a mérlegük, 10 ponttal rendelkeztek. A Pick Szeged második helyen 24 ponttal vágott neki a meccsnek. Szeptember 16-án a Pick Arénában 37-24-et játszottak a felek, magabiztos szegedi siker született.

Matej Gaber sérülés miatt nem játszott, a lengyel válogatott Szymon Dzialakiewicz pedig Németországba, a Bundesliga II-ben szereplő Minden együtteséhez igazolt.

 

A hazaiak szereztek vezetést a mérkőzésen, azonban ezúttal közel sem kezdett olyan kaotikusan a Szeged, mint a Gyöngyös ellen. A fehér mezes vendégek egy Bánhidi által kiharcolt, Szilágyi Benjámin által értékesített büntetőből egyenlítettek. A vezetés megszerzéséhez Nagy Martin védései is kellettek, aki jó formában kezdett.

Szilágyi 42. gólját jegyezte az NB I-ben, amivel a harmadik legeredményesebb szegedi Sostaric és Bodó mögött.

A 10. perc elején négy gólos szegedi vezetés állt az eredményjelzőn (2-6). A félidő első feléig a 3-4-5 gólos Szeged vezetés váltakozott, a Komló nagy lendülettel játszott, de nem tudott közelebb férkőzni (5-10). Miguel Martins már három találatnál járt ekkor.

A különbség nem igazán változott a meccs következő perceiben sem, a szegediek tartották kényelmes, de még nem elegendő előnyüket. A félidő előtt 5 perccel 5 gól volt a Szeged előnye, ez végül egy góllal olvadt.

Félidőben: Komló Sport Kft. - OTP-Bank Pick Szeged 11-15.

 

Gyors gólváltásokkal indult a második játékrész, közelebb nem tudott férkőzni a Komló. A Pick gólok mellett a Nagy Martin védések sem maradtak el. 42 perc után hat góllal ment a Szeged, az eddigi legnagyobb különbség alakult ki. Minden tiszteletet és elismerést megérdemelt a hazai csapat, hiszen nem adták fel, sőt ilyen hátrányban is még bevállalták a 7 a 6 elleni játékot (18-24). A mérkőzés háromnegyedénél 20-25 volt az állás.

A távolságot tartották a felek, fej-fej mellett haladtak és szerezték a gólokat, nem látszott fáradni a hazai csapat. Sőt mi több, nem egy alkalommal háromra is csökkent hátrányuk, az emberfölényes játékuk jól működött a szegedi védelemmel szemben, ez nem változott Kárpáti Krisztián időkérése után sem. 26-30-nál Mikler Roland két hatalmas bravúrt mutatott be egymás után, aminek köszönhetően az üres kapuba lőhetett Garciandia. Az utolsó 5 perc úgy kezdődött, hogy ismételten háromra csökkentették hátrányuk a hazaiak. Egy háromgólos szegedi sorozat érkezett erre válaszként, a végére hat lett közte.

Végeredmény: Komló Sport Kft. - OTP-Bank Pick Szeged 29-35.

 

K&H férfi kézilabda NB I. 16. forduló, Komló, Komló Városi Sportközpont
Komló Sport Kft. - OTP-Bank Pick Szeged 29-35 (11-15)
Komló Sport Kft.: Granic A., Merkovszki P., Váczi M., Szöllősi O., Varga Sz., Urbán E., Kovács D., Jerkovic S., Ács P., Rotim M., Bazsa V., Melnicsuk V., Veselinovic A., Bogdanic J., Menyhárt M., Veksic J., vezetőedző: Marosán György
OTP-Bank Pick Szeged: Mikler R., Nagy M., Stepancic L., Bodó R., Miguel M., Jelinic M., Szita Z., Sostaric M., Bánhidi B., Kalarash G., Carlos M., Garciandia I., Bombac D., Mackovsek B., Szilágyi B., vezetőedző: Kárpáti Kriszitán
Hétméteres: 2/3 illetve 4/5
Kiállítás: Váczi M. ('13), Vekic J. ('30), Szöllősi O. ('56) illetve Kalarash G. ('17), Bánhidi B. ('30, '33)

A Pick Szeged következő három meccse:

  • Aalborg (idegenben)
  • Fejér-B.Á.L. Veszprém (otthon)
  • Kiel (otthon)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.