Sport

Heroikus küzdelem: az utolsó percben nyerte meg BL-rangadóját a Pick Szeged

Heroikus küzdelem: az utolsó percben nyerte meg BL-rangadóját a Pick Szeged

Rendkívül fontos BL pontok gazdája lett a Szeged

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 15., csütörtök
Heroikus küzdelem: az utolsó percben nyerte meg BL-rangadóját a Pick Szeged

Az OTP-Bank Pick Szeged szinte nem is kezdhette volna tavaszt egy nagyobb jelentőséggel bíró mérkőzéssel a Pick Arénában: a Kolstad elleni Bajnokok Ligája összecsapás szinte az egész szezonra ráhatással lehet. A csoportküzdelemből már csak négy találkozó van hátra, így minden összecsapás, és minden megszerzett pont kiemelt fontossággal bír. Az összecsapást megelőzően a Pick Szeged a BL-csoportban 11 ponttal az ötödik helyen állt, míg ellenfele 9 ponttal a hetedik pozíciót foglalta el.

Bánhidi Bence és Sander Sagosen is gólokkal segítette csapatát. (Fotó: Bús Csaba)

 

Volt miért visszavágni, idegenben 37-24-re szenvedett vereséget a Pick Szeged. A norvég együttes számos remek játékost számlál, de akire különösen figyelni kellett a hazai játékosoknak az Sander Sagosen, aki a Bajnokok Ligája idei kiírásában a forduló kezdete előtt a harmadik legeredményesebb játékos volt, a maga 59 góljával. Klasszisának elismerése volt a pillanat, amikor a bemutatásnál a hazai publikum üdvrivalgással fogadta. A norvég csapat először járt a Tisza-parton.

Régóta várták a visszatérést a szegedi fanatikusok. (Fotó: Bús Csaba)

 

Dean Bombac szerezte a 2024-es év első szegedi BL gólját. A meccs első perceiben mindkét csapat támadójátéka ugyan kisebb pontatlanságokkal, de működött, fej fej mellett haladtak a felek. Mind a norvégok mind a szegediek voltak előnyben. Az összecsapás 13. percében először volt kettő a különbség a csapatok között: méghozzá Frimmel találatával a Pick javára. Erősen zárta a félidő első felét a hazai együttes: a jó védekezésnek, Mikler Roland védéseinek és Mackovsek góljának köszönhetően három volt a szegedi előny 15 percet követően.

Nem volt megállás, formába lendült a Pick Szeged, amely már néggyel ment (10-6). Kénytelen volt a norvég csapat időt kérni, hogy rendezze sorait. Azzal viszont nem számoltak, hogy Mikler Roland áll a szegedi kapuban, Ő pedig nagyobbnál nagyobb védéseket mutatott be. Az utolsó percre úgy fordultak a felek, hogy továbbra is négy gól volt a Szeged előnye. Konkrétan az utolsó másodpercben is betalált még a Kolstad, amely kettőre csökkentette hátrányát, ezen pedig a meccs, illetve maga a BL csoport állása is nagyban változhat.

Félidőben: OTP-Bank Pick Szeged - Kolstad Handball 15-13.

 

Szita Zoltán kezdett a második játékrészben, méghozzá góllal egyből tette mindezt. A második félidő hasonlóan kezdődött mint az első: mindkét csapat szerezte a gólokat, egy adok-kapok alakult ki. Az első 8-9 perc alapján úgy tűnt ebből a norvégok jöhetnek ki jobban (18-18). Kárpáti Krisztián nem is várt tovább, kikérte idejét, ami elérte célját, sikerült megtörni a vendégek lendületét. Három volt újra a Pick előnye, a közönség teljes extázisban fogadta a tényt. Csakúgy, mint a meccs első játékrészében ismét jól sikerült érvényesíteni az '"addig üssük a vasat még meleg" elvét a Szegednek, négy volt ismét az előny (23-19). Mikler Roland parádés volt továbbra is: védési hatékonysága ekkor 42 százalékon állt.

Egy újabb világklasszis teljesítmény Miklertől. (Fotó: Bús Csaba)

 

15 perc volt még hátra ekkor. Az utóbbi percek a norvégok felzárkózásáról szóltak, 23-22 állt az eredményjelzőn, amikor az összecsapás utolsó 10 percére fordultak a felek. A vendégek megérezték a vérszagot: 5-6 után először újra visszavették a vezetést 24-25-re. A Pick azonban komoly tartást mutatott, 26-25-re fordítani tudott négy perccel a vége előtt. Mario Sostaric gólja és Imsgard védése nyitotta a záró két percet (27-26). Bánhidi és Lyse gyors gólváltásával egy volt a csapatok között az utolsó percben. Az utolsó gól is szegedi oldalon született, ezzel kettő lett végül közte.

Végeredmény: OTP-Bank Pick Szeged - Kolstad Handball 29-27.

 

EHF Kézilabda Bajnokok Ligája, 11. forduló, Szeged, Pick Aréna, vezette: Daniel Accoto Martins, Robert Accoto Martins
OTP-Bank Pick Szeged - Kolstad Handball 29-27 (15-13)
OTP-Bank Pick Szeged: Stepancic L., Bodó R., Martin M., Imsgard E., Mikler R., Jelinic M., Szita Z., Sostaric M., Frimmel S., Bánhidi B., Kalarash G., Molina C. C., Garciandia A, I., Bombac D., Mackovsek B., Szilágyi B.. vezetőedző: Kárpáti Krisztián
Kolstad Handball: Eggen R., Hald A., Aga V., Sagosen S., Ronning S., Aalberg A., Langeland M., Bjorkas L., Setterblom G., Gullerud M., Johannessen G., Lyse S., Bergerud T., Hernes H., Gudjonsson S., Johnsen E., vezetőedző: Gomo Nilsen
Hétméteres: - illetve 3/4
Kiállítás: Kalarash G. ('27, '51), Jelinic M. ('41), Bombac D. ('53) illetve Gullerud M. ('10), Johannessen G. ('22)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.