Sport

Mikler Roland visszatér, négy szegedivel juthat ki az Olimpiára a válogatott

Mikler Roland visszatér, négy szegedivel juthat ki az Olimpiára a válogatott

Szükség van a szegedi kapus tudására, tapasztalatára

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 27., kedd
Mikler Roland visszatér, négy szegedivel juthat ki az Olimpiára a válogatott

Mikler Roland és Rodríguez Álvarez Pedro visszatért a magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe a március 14-17-én Tatabányán sorra kerülő olimpiai selejtezőtorna előtt.

39 évesen még mindig a legmagasabb szinten számítanak rá.

 

A Szeged kapusa és a Tatabánya jobbszélsője sem szerepelt a januári, németországi Európa-bajnokságon, amelyen a nemzeti csapat, amely története legjobb eredményét elérve ötödik lett. A szakmai stáb ezúttal is számít a kapus Palasics Kristófra, akinek Kölnben a kontinenstorna ideje alatt vakbélműtétje volt.

Mikler Roland tudására, tapasztalatára az előzetesen megbeszélteknek megfelelően az olimpiai selejtezőn természetesen számítunk, visszatér a csapatba

– idézi a szövetségi kapitányt a magyar szövetség honlapja.

A felkészülést a selejtező előtti hétvégén kezdi a válogatott.

Sok időnk nem lesz, de ezzel nyilván az ellenfeleink is így vannak, a lehető legoptimálisabban kell majd kihasználnunk azt a néhány napot, hogy Tunézia, Norvégia és Portugália ellen is eredményesek tudjunk lenni

– szögezte le a szakvezető.

Az olimpiai selejtezőre 18 játékos nevezhető, közülük kerül ki a mérkőzésenként pályára lépő 16 játékos. A torna alatt a 18-as és a bő 35 fős keret között öt cserére van lehetőség.

A magyar férfi válogatott 20 fős kerete:
kapusok: Mikler Roland (Szeged), Bartucz László (Tatabánya), Palasics Kristóf (CB Ciudad de Logrono, spanyol), jobbszélsők: Krakovszki Zsolt (HSA-NEKA), Imre Bence (Ferencváros), Rodríguez Álvarez Pedro (Tatabánya), jobbátlövők: Ancsin Gábor (Tatabánya), Ilic Zoran (HSV Hamburg, német), irányítók: Lékai Máté (Ferencváros), Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel), beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Dinamo Bucuresti, román), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Sipos Adrián (MT Melsungen, német), balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Szeged), balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Krakovszki Bence (Tatabánya)

Tartalékok:
kapusok: Andó Arián (Balatonfüred), Székely Márton (Tatabánya), Nagy Martin (Szeged), jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Hornyák Péter (Balatonfüred), jobbátlövők: Leimeter Csaba (HBW Balingen-Weilstetten, német), Széles Ákos (CSM Bucuresti, román), irányítók: Juhász Ádám (Tatabánya), Lukács Péter (Elverum, norvég), beállók: Topic Petar (Tatabánya), Szűcs Bence (Balatonfüred), balátlövők: Nagy Bence (Ferencváros), Győri Mátyás (Tatabánya), balszélsők: Kovacsics Péter (Ferencváros), Molnár Robin (HSA-NEKA)

Mikler Roland korábban már elmondta, hogy maximálisan bízik a válogatottba való visszatérésében.

Nem fogom most azt mondani, hogy nincs helyem a válogatottban. Szomorú lennék, ha ezen gondolkodnom kellene. Maximálisan bízom magamban. Jó az öreg a háznál, de azt is nagy örömmel látom, hogy a fiatalok milyen szépen tudnak integrálódni

- mondta a szegedi kapuslegenda.

Az olimpiai selejtező menetrendje:
március 14., csütörtök:
Norvégia-Portugália 18.30
Magyarország-Tunézia 21.00

március 16., szombat:
Portugália-Tunézia 17.00
Norvégia-Magyarország 19.30

március 17., vasárnap:
Tunézia-Norvégia 18.30
Magyarország-Portugália 21.00


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.