Sport

Olimpiai selejtezők: ekkor játszanak kézilabda-válogatottjaink

Olimpiai selejtezők: ekkor játszanak kézilabda-válogatottjaink

2024. február 21., szerda
Olimpiai selejtezők: ekkor játszanak kézilabda-válogatottjaink

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség elkészítette a márciusi férfi, illetve az áprilisi női olimpiai selejtezők menetrendjét.

 

 

A férfiválogatott Tatabányán valamennyi versenynapon a 2. mérkőzésen lép pályára, míg a női nemzeti együttes áprilisban Debrecenben az első két nap az első, a zárónapon a 2. meccsen érdekelt.

Fontos számunkra, hogy végig a saját kezünkben legyen a sorsunk, így örömteli, főként az utolsó napot illetően, hogy a későbbi mérkőzést játszhassuk

 – mondta el Chema Rodriguez, a férfiválogatott szövetségi kapitánya, aki hozzátette:

Kétszer is kései mérkőzést játszunk, azonban az első után szünnap következik, míg az utolsó előtt így több lesz a pihenőidőnk, ami szintén nagyon fontos, hiszen négy nap alatt kell három meccsen is helytállnunk. Nem kérdés, nagyon nehéz torna előtt állunk, de a célunk világos: kijutni Párizsba!

Golovin Vlagyimir, a női nemzeti csapat szakvezetője azt emelte ki, hogy 

- Nagyon korán kezdjük a selejtezőt, de számunkra kiemelten fontos volt, hogy minél többet pihenhessünk a csütörtöki meccs utáni pénteki, svédek elleni meccsre, így ebből a szempontból számunkra ideális a mérkőzés-beosztás... Minden erőnkkel azon leszünk, hogy megszerezzük a kvalifikációt az olimpiára!

Február 2-án döntött a Nemzetközi Kézilabda Szövetség, hogy március 14. és 17. között Tatabányán rendezik az olimpiai selejtezőtorna magyar érdekeltségű (3-as) csoportját.

Az olimpiai selejtezők menetrendje:
Férfi olimpiai selejtező, Tatabánya

Március 14., csütörtök: 

18:30 Norvégia-Portugália

21:00 Magyarország-Tunézia

Március 16., szombat: 

17:00 Portugália-Tunézia

19:30 Norvégia-Magyarország

Március 17., vasárnap:

18:30 Tunézia-Norvégia

21:00 Magyarország-Portugália

A nemzetközi szövetség (IHF) december 22-én bejelentett döntése alapján a Főnix Arénában, Debrecenben rendezik április 11-14. között a viadalt, a kvartett első két helyezettje váltja meg repülőjegyét a párizsi ötkarikás játékokra.

Női olimpiai selejtező, Debrecen

Április 11., csütörtök: 

15:30 Magyarország-Kamerun

18:00 Svédország-Japán

Április 12., péntek:

18:00 Svédország-Magyarország

20:30 Japán-Kamerun

Április 14., vasárnap:

16:45 Kamerun-Svédország

19:15 Magyarország-Japán

Az olimpiai selejtezőkre a bérletértékesítés a Nemzetközi Kézilabda Szövetséggel történő egyeztetések lezárását követően indulhat. A tervek szerint a tornákra elsőként bérletek kerülnek árusításra, napijegyek a készlet erejétől függően, később válhatnak elérhetővé.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.