Sport

Bajnokok Ligája: a tét a második hely az Aalborg elleni rangadón (videók)

Bajnokok Ligája: a tét a második hely az Aalborg elleni rangadón (videók)

Ismét nagy feladat a Pick Szeged előtt. Rangadó rangadót követ a Bajnokok Ligájában.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 20., kedd
Bajnokok Ligája: a tét a második hely az Aalborg elleni rangadón (videók)

Újabb kulcsfontosságú Bajnokok Ligája mérkőzés vár az OTP-Bank Pick Szeged csapatára, ezúttal a dán bajnok Aalborg lesz a soron következő ellenfél. A nemzetközi kupasorozat 12. fordulójában a csoport második helye a tét. Az előző héten a Pick Arénában sikerült megverni a Kolstad együttesét a Szegednek, így továbbra is versenyben van a magasabb pozíciókért.

Újabb nagyszerű teljesítményre van szükség a kapitánytól a Bajnokok Ligájában. (Fotó: Pick Szeged)

 

 

Így fest a Bajnokok Ligája csoport

A Pick Szeged múltheti heroikus, 29-27-es győzelme azt is jelentette, hogy pontszámban tartotta a lépést a francia PSG-vel és a lengyel Kielcével. A Paris-Saint Germain ellen pedig még pályára is lép a Pick a BL zárókörében. Előtte viszont a csoportvezető németek látogatnak a Tisza-partra.

Mindössze három pont választja el az ötödik és első helyezettet három meccsel a vége előtt.

 

Szerdán 18:45-től feszül egymásnak a Pick Szeged és az Aalborg.

A kiemelkedő helyezés eléréséhez elengedhetetlen a bravúrgyőzelem, erről beszélt Kárpáti Krisztián is a Kolstad elleni összecsapás után. A csapat mindenféleképpen ennek elérésére töreszik a következő hetekben.

 

Ez történt legutóbb a két csapat között

Amikor legutóbb, pár nap híján több mint egy éve Dániában játszott a Pick Szeged, akkor 33-27-re kapott ki az Aalborg vendégeként 2023. február 9-én.

A dánok ellen szerezte meg első győzelmét a Pick Szeged a BL idei kiírásában, a Pick Arénában 34-27-re sikerült legyőzni a dán bajnokot. Nagyszerűen játszott a szegedi csapat, amely végül egy hétgólos sikert aratott, az együttesből számos kiváló egyéni teljesítmény is kiemelhető: Emil Imsgard parádéson védett a szeptemberi összecsapáson, 13 védést mutatott be a norvég.

 

A Pick Szeged legeredményesebb játékosa Mario Sostaric volt kilenc góllal, méghozzá tíz lövésből hozta mindezt össze a világ egyik legjobb kapusa, Niklas Landin ellen. A horvát megszerezte 300. Bajnokok Ligája találatát az Aalborg elleni győzelem alkalmából.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.