Sport

Ligetvári: megmutattuk, mennyire együtt tudunk lenni

Ligetvári: megmutattuk, mennyire együtt tudunk lenni

A balátlövő szerint az előző mérkőzéseken megkönnyítették volna a saját dolgukat, ha higgadtabban játszanak emberelőnyben

2024. január 21., vasárnap
Ligetvári: megmutattuk, mennyire együtt tudunk lenni

Ligetvári Patrik, a magyar férfi kézilabda-válogatott balátlövője a közmédiának adott interjút.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

A müncheni csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel továbbjutott magyarok csütörtökön az osztrákoktól elszenvedett 30-29-es vereséggel kezdték a kölni középdöntőt, szombaton viszont 29-26-ra verték a horvátokat, ezzel teljesítették célkitűzésüket, hiszen már biztosan a legjobb tíz között végeznek.

Hétfőn 20.30-tól a házigazda Németországgal, majd szerdán 18 órától az olimpiai címvédő Franciaországgal találkoznak. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Ligetvári vasárnap az MTI-nek úgy nyilatkozott: a horvátok elleni találkozón ismét megmutatkozott a csapategység, főleg akkor, amikor az ellenfél a meccs kétharmadánál átvette a vezetést.

Megmutattuk, mennyire együtt tudunk lenni, és mennyire akartuk ezt a győzelmet. Minden utasítást követtünk, amit Chema Rodríguez szövetségi kapitány felvázolt, mind védekezésben, mind támadásban. Ez hasznos volt és be is jött.

Érzése szerint a védekezésük nagyon jól működik, meccsről meccsre egyre jobban, és reményei szerint nem csak két mérkőzésük lesz még az olimpiai kvalifikációs kontinenstornán, mert további fejlődésre is képesek.

 Az lenne a legkedvezőbb számunkra, ha megvernénk a németeket és bejutnánk az elődöntőbe. Ez a csapat célja, ezért küzdünk hétfőn, de nyilván mindent meg fognak tenni ellenünk, hogy ez ne így legyen. Ráadásul több mint húsz ezer ember fog ellenünk szurkolni az arénában.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

A következő ellenfélről, a német válogatottról azt mondta, a legnagyobb erőssége, hogy van két kiváló kapusa, akik közül az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes, kétszeres BL-ezüstérmes Andreas Wolff a világ egyik legjobbja, poszttársa, David Späth pedig ifjúsági Európa-bajnok és junior világbajnok volt.

 A világ egyik legjobb kapusáról van szó, aki képes eldönteni egy mérkőzést, de úgy érzem, a csapatunknak nagyon jó a lövőhatékonysága ezen az Európa-bajnokságon. Ezt kell megtartani és fegyelmezettnek kell maradni

Hozzáfűzte, reményei szerint a hétmétereseket ugyanolyan jó hatékonysággal értékesítik majd a folytatásban is, ahogyan eddig.

 Egy kicsit jobban aggódom amiatt, hogy az emberelőnyös helyzeteket pontosabban játsszuk le. Nem azzal van baj, hogy nem gyakoroltuk volna, hanem kicsit higgadtabban kell majd végrehajtanunk ezeket. Úgy látom, ha van egy hibánk, akkor stresszelni kezdünk, pedig nagyon jó játékosaink vannak, akik le tudják játszani ezeket az akciókat

A kapusok védései után a mezőnyjátékosaik nagyon gyorsan indulnak, az ellenfél szinte cserélni sem tud. Ezeket kell majd megakadályozniuk pontosabb támadásbefejezésekkel, mert akkor nem tudják alkalmazni a lerohanást.

  "Ha ezt sikerül kivennünk a játékukból, akkor minden esélyünk megvan rá, hogy megnyerjük a mérkőzést.

A magyarok több Európa-bajnoki rekordjukat is megdöntötték már, ugyanis korábban soha nem teljesítették három győzelemmel a csoportkört, illetve nem nyertek egy kontinenstornán négy mérkőzést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.