Sport

Érkezett a segítség: amerikai légióst szerződtetett a Szedeák

Érkezett a segítség: amerikai légióst szerződtetett a Szedeák

A Bundesliga listavezetőjétől jön Szegedre

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 22., hétfő
Érkezett a segítség: amerikai légióst szerződtetett a Szedeák

Sajtótájékoztatót tartott az SZTE-Szedeák és a Naturtex, amelyen egy fontos bejelentést tettek. A korábbi névadó szponzor, a Naturtex jóvoltából új amerikai játékossal bővült a szegedi kosárcsapat kerete.

Fotó: SZTE-Szedeák

 

A szezonkezdet

Szeptember végén, a szezonnyitó sajtótájékoztatón a Szedeák elnöke, Kardos Péter elmondta, hogy a névadó szponzor kiválása nagy feladat elé állította a vezetőséget, de kijelentette már akkor, hogy a problémákat sikerült megoldani. A klub első embere hangsúlyozta, hogy a szezonra elegendő forrása van a klubnak, de azon dolgoznak, hogy névadó szponzort találjanak.

A csapat szerény, de stabil anyagi háttérrel vágott neki, az október 3-án indult új szezonnak.

A csapat vezetőedzője, Nikola Lazics azt hozzátette szeptemberben, hogy sokkal jobb helyzetben van a gárda, mint a nyáron volt, de nehéz a csapat sorsolása, magas szintet képviselnek az ellenfelek, egyértelműen a bentmaradás az elsődleges cél.

 

Így álltak a dolgok év végén

A Naturtex visszalépése komoly anyagi gondokat gördített a szegedi kosárlabdaklub elé. Kardos Péter a lapunknak adott interjúban elmondta, hogy az új szponzor keresése folyamatos volt, dolgoznak a klubnál ennek a hiánynak a pótlásán, amennyiben sikerrel járnak, az anyagi biztonság is megoldódna.

A szponzorkeresés folyamatban van. Van egy tárgyalásunk, amitől én azt remélem, hogy talán egy-két hónapon belül eredményre jutunk vele. Az anyagi problémák átmenetileg megoldódtak, hogyha nincs változás a szponzorációban, akkor azokkal a keretekkel, amikkel jelenleg birkózunk, biztos hogy nem fogjuk tudni a csoportot vállalni. Amennyiben nem lesz változás, akkor nem lesz A csoport.

 

Változás az ügyvezetői poszton

Bonifert Domonkos helyét Kerpel-Fronius Balázs vette át a pozícióban. A Szedeák korábbi csapatkapitánya nyáron jelentette be, hogy felhagy az aktív játékkal, azóta utánpótlás-felelősként dolgozott. A klubelnök a váltásra így reagált lapunknak:

Elértünk oda, hogy mindenféleképpen arra van szükség, hogy a csapat körüli ügyek, a külföldi játékosoknak a segítése, a szponzori kapcsolattartás, a marketing, a média, ezek a feladatok igénylik azt, hogy valaki főállásban képes legyen vezetni a céget. A Boni a Naturtexben dolgozik, tehát ez így nehéz volt. Kell mindenképpen olyan, aki teljes állásban végzi ezt. Ez így nagyon nehéz volt, a csapat körüli ügyeket hatékonyan végezni.

 

A friss bejelentés

Új játékos érkezik a Tisza-partra - ezt hétfői sajtótájékoztatón jelentette be Gellért Ákos, a Naturtex részéről, Kerpel-Fronius Balázs, a Szedeák ügyvezetője és Méhes Gábor, a Szedeák sajtófőnöke. A Naturtex támogatásával amerikai légióst igazol a Szedeák. Brendan Bailey szombaton érkezett meg Szegedre, első edzésén hétfőn 17:30-tól vesz részt a friss igazolás az újszegedi sportcsarnokban.

A szerdai Körmend elleni kupameccsen már be is mutatkozhat Bailey.

A 26 éves kosaras az előző idény során a svéd bajnokság alapszakaszában 17.7 pontot és 4.3 lepattanót átlagolt a Lulea BC csapatában. A 203 centis bedobót a kitűnő svéd idény után a német Niners Chemnitz szerződtette, ám a Bundesliga élvonalában listavezető együttesnél kevesebb lehetőséghez jutott (átlagban 14 perc, 4.8 pont, 2.1 lepattanó), így kapóra jött neki a Szedeák ajánlata.

A Honvéd elleni meccs után mondta Gellért Ákos Kardos Péternek, hogy segít egy negyedik légiós beszerzésében.

Én szeretem a kosárlabdát, ennyi év után természetesen van kötődésem

- mondta a bejelentés alkalmából.

Nagyban közrejátszott a cselekedetében a tény, hogy hiába várta mégsem állt be senki a Szedeák mögé, de a csapat többet érdemel, hiszen meccsről meccsre rengetegen szurkolnak a Szedeáknak a helyszínen. Kiemelte a szakmai stáb idei szezon során elvégzett munkáját, és reméli az igazolással kitart a jó forma.

A Szedeák ügyvezetője azt mondta, hogy a szezon végéig ez nagyon sokat segít a csapaton, nagyon örülnek, hogy egy ilyen segítséget kaptak. 

Hozzátette:

A cél továbbra is a hosszútávú stabilitást biztosító szponzor megtalálása.

Méhes Gábor sajtófőnök elmondta, hogy Lazics mester beszélt a játékos volt edzőjével, aki csupa jót mondott róla, mind szakmailag, mind emberileg. Az átigazolással kapcsolatos papírok ma megérkeztek.

 

 

 

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.