Sport

SZTE-Szedeák: A bent maradás a cél

SZTE-Szedeák: A bent maradás a cél

2023. szeptember 30., szombat
SZTE-Szedeák: A bent maradás a cél

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott az SZTE-Szedeák szegedi kosárlabdacsapat. A klub elnöke Kardos Péter elmondta, hogy a névadó szponzor kiválása nagy feladat elé állította a vezetőséget. Kijelentette, hogy a problémákat sikerült megoldani.

A csapat szerény, de stabil anyagi háttérrel vág neki, az október 3-án induló új szezonnak.

A klub első embere hangsúlyozta, hogy a szezonra elegendő forrása van a klubnak, de azon dolgoznak, hogy névadó szponzort találjanak.

A csapat vezetőedzője, Nikola Lazics arról beszélt, hogy sokkal jobb helyzetben van a gárda, mint egy hónappal ezelőtt. A vezetőedző elmondása alapján két légiós leigazolása volt a cél, és hálás a vezetőségnek, hogy ehelyett három kiváló légióst sikerült szerződtetniük. Lazics azt is elmondta, hogy igaz, hogy jól teljesített a csapat a felkészülési időszakban, de a bajnoki mérkőzések más szintet képviselnek. Kiemelte, hogy nem könnyű a csapat sorsolása és, a bent maradás az elsődleges cél, de fontos, hogy a fiatal játékosok fejlődni tudjanak.

Az eseményen jelen volt Balogh Szilárd a csapat újdonsült csapatkapitánya is, akit Kerpel-Fronius Balázs visszavonulása után jelöltek ki erre a szerepkörre.

Őszintén meglepett az, hogy engem választották erre a szerepre. Nyilván ez egy nagyon új szituáció nekem is és megpróbálom kihozni ebből a legtöbbet. Sok segítséget kaptam a csapattársaimtól. Emlékszem, hogy amikor én voltam fiatal jó volt egy stabil pont a csapatban. Szeretném, hogy a csapattársaim rám is így tekintsenek. Bízom benne, hogy minél jobb eredményt tudunk elérni a bajnokságban.

-közölte Balogh Szilárd aki szeptemberben kapta meg a csapatkapitányi karszalagot.

Kardos Péter azzal zárta a sajtótájékoztatót, hogy közvetlen az első hazai mérkőzés előtt tartják az idén elhunyt legendás szegedi kosárlabdázó Hódy László mezének a visszavonultató ünnepségét. Erre az eseményre meghívták Hódy László öccsét Hódy Szabolcsot is, valamint tiszteletét teszi az MKOSZ főtitkára is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.