Sport

Vereség a házigazda svédektől, oda a nyolcaddöntős álom

Vereség a házigazda svédektől, oda a nyolcaddöntős álom

Ismét a második félidő okozta a magyar válogatott vesztét.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 9., szombat
Vereség a házigazda svédektől, oda a nyolcaddöntős álom

A középdöntő küzdelmeit győzelemmel kezdte a magyar válogatott, csütörtökön Szenegál ellen jött össze egy 30-20 arányú siker. Szombaton az egyik házigazda, Svédország ellen játszotta következő mérkőzését Magyarország.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

A svédek Kamerun ellen arattak egy 37-13-as győzelmet az előző meccsükön.

Egy Vámos Petra góllal indult a második középdöntős meccs a magyarok számára. Az első negyedórában változatos volt az állás, 2-3-nál a svédek is vezettek, a magyar válogatott több alkalommal visszavette az előnyt, végül döntetlennel, 6-6-os állással fordultak az első játékrész második felére a felek. Az egész első félidőre igaz volt, hogy szoros az állás, hiszen nem tudtak elszakadni egymástól a nemzeti csapatok. Svédország a vezetést több alkalommal nem tudta magához ragadni, lényegében a magyar előny mértéke változott. Golovin Vlagyimir válogatottja három góllal is ellépett, azonban mégis egy gól választotta el a csapatokat a szünetben.

Félidőben: Magyarország - Svédország 11-10.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Csakúgy, mint Montenegró ellen a csoportban, ezúttal is a második játékrész első perceiben került hátrányba a magyar csapat. 7 perc alatt az egygólos vezetésből, háromgólos hátrány lett. Innentől nem tudott visszajönni a meccsbe a magyar válogatott, a félidő feléhez érve négy volt a hátrány. Ezt az előnyét a házigazda jól tartotta, nem engedte ellenfelét olyan távolságon belülre, hogy komoly veszélyben forogjon győzelme. Végig küzdtek a magyar lányok, azonban ez nem bizonyult elegendőnek a pontszerzéshez.

Végeredmény: Magyarország - Svédország 22-26.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

KÉZILABDA
NŐI VILÁGBAJNOKSÁG (DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG)  
KÖZÉPDÖNTŐ, 2. FORDULÓ
I. CSOPORT (GÖTEBORG)
Magyarország–Svédország 22-26 (11–10)

A magyar nemzeti csapat számára a horvátok ellen lesz a következő megmérettetés, hétfőn 18 órakor kezdődik a találkozó. 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.