Sport

Magyar siker az első világbajnoki középdöntős meccsen

Magyar siker az első világbajnoki középdöntős meccsen

Magabiztos győzelem a második afrikai ellenféllel szemben is.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 7., csütörtök
Magyar siker az első világbajnoki középdöntős meccsen

A világbajnoki csoportkört egy Montenegró elleni vereséggel zárta a magyar női kéziválogatott, így a második helyről kvalifikálta magát a világesemény középdöntős csoportjába. Eddigi meccseit Helsingborgban játszotta a magyar csapat, azonban Szenegál ellen már Göteborgban lépett pályára.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Magyarország középdöntős csoportjának tagjai: Montenegró, Horvátország, Szenegál, Kamerun és az egyik házigazda Svédország.

Szöllősi-Schatzl Nadine góljával szerezte meg a vezetést a magyar válogatott, hat percen belül pedig már 1-4-re vezetett. A találkozó huszadik percében születetett meg a tizedik magyar gól, csak úgy mint az elsőt, ezt is Szöllősi-Schatzl szerezte. Öt perccel a félidő vége előtt mindössze hat gólnál tartott Szenegál, ami azt jelentette, hogy kényelmes magyar vezetéssel vágtak neki a hajrának. Ez az előny meg is maradt a szünetre.

 

Félidőben: Szenegál-Magyarország 8-14.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Bekezdett a második játékrész első perceiben Magyarország, röpke hat perc alatt kilencgólos volt az előny az afrikai válogatottal szemben. Vámos Petra által lett meg a tízes differencia, 12-22 állt az eredményjelzőn a 42. percben. A félidő második felében közelebb tudott zárkózni Szenegál, volt hogy "csak" hat volt a két válogatott között. A végére azonban visszaállt a legnagyobb különbség, ami a 60 perc alatt elválasztotta a feleket.

 

Végeredmény: Szenegál-Magyarország 20-30.

 

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG)
KÖZÉPDÖNTŐ, 1. FORDULÓ
I. CSOPORT (GÖTEBORG)
SZENEGÁL-MAGYARORSZÁG 20-30 (8-14)

 

Szombaton, a házigazda svédek ellen folytatja világbajnoki szerpelését a magyar női kézilabda válogatott.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: MTI/Illyés Tibor
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.