Sport

Alekszandar Sztevanovics: élvezem a családdal együtt töltött időt, utána pedig jöhet a folytatás

Alekszandar Sztevanovics: élvezem a családdal együtt töltött időt, utána pedig jöhet a folytatás

A vezetőedző szerint játékosai is kipihenten vágnak neki a felkészülésnek, a sikeres tavaszi folytatás érdekében.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 27., szerda
Alekszandar Sztevanovics: élvezem a családdal együtt töltött időt, utána pedig jöhet a folytatás

Egyedül a Csákvár fogott ki a Szeged-Csanád Grosics Akadémián az őszi szezonban, egy 13 bajnoki találkozóból álló veretlenségi sorozattal zárta az évet Alekszandar Sztevanovics csapata. A szerb vezetőedző lapunknak értékelte csapata elmúlt hónapokbéli teljesítményét, elárulta hogyan tölti az ünnepi időszakot, amely fontos szerepet tölt be a tavaszi folytatás előtt.

2022. május 27. óta a Szeged vezetőedzője a szerb szakember. (Fotó: Gémes Sándor)

 

Sűrű, meccsekkel és utazással teli hónapok állnak Alekszandar Sztevanovics és a csapat mögött, most adódik idő a fáradalmak kipihenésére, illetve a tavaszra való felkészülésre.

Nagyon hosszú és nehéz volt a szezon eddigi része. A feléig jutottunk, most jön el az idő, hogy bajnokság második szakaszára készüljünk. Ezt a pihenést minden játékosnak ki kell használni, a családra fókuszálhatnak, ebben a boldog, karácsonyi időszakban, ez az egyik legfontosabb része felkészülésnek.

A csapat meg is érdemli a pihenést, hiszen szinte veretlenül mehettek a téli szünetre a szegedi játékosok.

Szerencsére csak ez az egy vereségünk volt, de szomorúak vagyunk néhány másik eredmény miatt, ahol a győzelemre játszottunk, de döntetlen lett a vége.

A szegedi vezetőedző példaként a Siófok elleni pontosztozkodást emelte ki elsőként, ahol csapata közel nyolcvan percet játszott emberelőnyben, mégsem tudott gólt szerezni papíron gyengébb ellenfelével szemben.

Amiatt tehát boldogok vagyunk, hogy mindössze egyszer kaptunk ki, de az viszont számunkra elkeserítő, hogy nem szereztünk 6, talán 8 ponttal többet.

A végső elszámolásnál minden elhullajtott pont sokat számíthat.

Minden pont fontos. Számunkra nem számít ki az ellenfél, a lényeg a pont. Egy bajnokságot megnyerhetsz anélkül, hogy a rangadókat sikerrel veszed, a gyengébb csapatok elleni meccseket kulcsfontosságú hozni. Tehát ez a végelszámolásnál sokat számíthat.

A figyelmünk nem terelődhet el a céljainkról, a pontok pedig érkezni fognak a befektetett munka jóvoltából. Mi mindig így gondolkodunk - tette hozzá a vezetőedző. 

Az elképesztő veretlenségi sorozatnak, és továbbá annak köszönhetően, hogy a közvetlen riválisok hullajtottak pontokat, a tabella harmadik helyén töltheti a téli szünetet, és váratja a tavaszi folytatást a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Nem is várt kevesebbet csapatától Alekszandar Sztevanovics.

A terv az volt, hogy valahol a tabella elején legyünk, nem rossz a harmadik pozíció, de ha megnézzük a második helyhez képest a távolságot, akkor az több, mint amit szeretnénk látni. Ezért rendkívül komolyan meg kell tervezni a folytatást, meg kell tartani a veretlenségi sorozatot, és még több figyelmet kell fordítanunk a támadásvezetésekre, és a gólszerzésre. 

Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a jövőben megverjük ellenfeleinket - tette hozzá a vezetőedző.

 Borvető Áron csapata holtversenyben legeredményesebb játékosa, a maga hat találatával. (Fotó: Gémes Sándor)

 

A sikeres folytatáshoz, és a fókusz fenntartásához elengedhetetlen a mentális és szellemi felfrissülés, kipihentség. Arról kérdeztük Alekszandar Sztevanovicsot, hogy ő hogyan is tölti az ünnepi időszakot.

Ilyenkor az ünnepi időszakban a kedvenc tevékenységem a síelés, nagyon szeretek síelni, Ausztriában leszek a családommal, amennyit csak tudunk. Kimondottan karácsonykor pedig családi körben, otthon, bármiféle nyomás nélkül élvezem az együtt töltött időt.

A játékosok ilyenkor teljes pihenőt kapnak, majd januárban kezdik a felkészülést az összeállított edzésprogram alapján. A kérdés, ami felmerülhet, hogy vajon elegendő-e az idő a fáradtság kipihenésére.

Ennyi idő áll a rendelkezésünkre, elég kell, hogy legyen. Csak néhány napra van szükségem, hogy síelhessek, és készen fogok állni a folytatásra, úgy hiszem ez igaz a játékosaimra is. Szeretném, hogy kiélvezzék az évnek ezt a szakaszát.

Három hét elegendő kell, hogy legyen a felfrissülésre, után pedig ezt az energiát a felkészülésre kell fordítani - zárta gondolatát a vezetőedző. A csapatban lévő tűz, és összetartás is még inkább megtud erősödni a jövő évre.

Úgy gondolom a nyáron érkezők beilleszkedtek, a barátságok pedig egyre erősebbek lesznek. 

Csupa pozitív előjel a Szeged-Csanád Grosics Akadémia háza táján: harmadik hely, hosszú veretlenségi sorozat, kipihent stáb és játékoskeret vág neki a munkának az év elején az eredményes tavaszi folytatás érdekében.

 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: Gémes Sándor

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.