Sport

A hajrában dőlt el - rendkívül fontos győzelmet aratott a Szeged-Csanád GA

A hajrában dőlt el - rendkívül fontos győzelmet aratott a Szeged-Csanád GA

2023. november 5., vasárnap
A hajrában dőlt el - rendkívül fontos győzelmet aratott a Szeged-Csanád GA

A mérkőzés előtt mindössze kettő pont és hely választotta el a feleket. A Szeged a 20 pontjával az ötödik pozícióban, míg a budafoki gárda két hellyel lejjebb volt megtalálható a maga 18 szerzet pontjával.

A vendégek az elmúlt öt idegenbeli összecsapásukból egyet sem volta képesek megnyerni, a mérlegük három vereség és két döntetlen.

A legfanatikusabb vendég szurkolók végig támogatták csapatukat.

A második percben már egy távoli lövéssel kísérletezett a Szeged, ez az egész első félidőre jellemző volt, hogy sokat vállalkoztak a hazaiak lövésre. Korán magához vette a meccs irányítását a hazai együttes, többet birtokolták a labdát az ellenfelüknél. Márkvárt egy remek passzal ugratta ki Borvetőt, aki rossz döntést hozva passzolni szeretett volna a lövés helyett, elhalt a szegedi akció. Sokat elmond a helyzetek mennyiségéről, hogy a legnagyobb üdvrivalgást Katona Balázs játékvezető kapta, amikor elcsúszott a vizes pályán.

A 24. percben Márkvárt kapott egy remekbeszabott löbbölést, amelyet bevetődve tett a kapu közvetlen előterébe, azonban Borvető éppen csak lemaradt a labdáról, amely így a kaput elkerülve hagyta el a játékteret. Két perccel később Haris Attila próbálkozott egy tekeréssel, ami szintén nem vonta munkába Gundel-Takácsot. Pár perccel később ismét farkasszemet nézett a kettő, azonban Haris ismét nem volt elég pontos. Az első vendég helyzet a 29. minutumban volt feljegyezhető, Kocsis Bence ambíciózus távoli lövését védte Molnár. A budafoki hálóőr első, és egyben egyetlen komolyabb védését a 36. percben mutatta be, Papp Áron dolgoztatta meg 12 méterről. Gundel-Takácsot. Gól azonban nem született az első játékrészben.

Félidő: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Budafoki MTE 0-0

Védekezésben és támadásban is aktív volt Kővári.

Nem történt gyökeresebb változás a játék menetében és iramában a második játékrész elején. Az 56. percben egy kavarodást követően került a labda Borvető elé, aki azt nem tudta bekotorni, kialakított helyzetnek ez sem volt nevezhető. Tíz perccel később a budafoki Kocsis Bence másodszor tette próbára a szegedi hálóőrt, aki ezúttal is ellátta feladatát.

Az utolsó 15 percre fordulva továbbra is gólnélküli döntetlen volt az állás. Egyre több füttyszó volt hallható a lelátóról, amely a hazai csapatnak szólt. Mondhatni a semmiből érkezett a 85. percben a szegedi gól, de még mekkora. A csereként beállt Prosser Dániel körülbelül 11 méterről, jobb oldalról, az erősebb bal lábával a hosszú felsőbe vágta a labdát kapásból. A kapus tehetetlen volt. Több helyzet nem adódott már egyik csapat előtt sem.

Megszakadt a döntetlenek sorozata, ezzel a győzelemmel zárkózik az élbolyra a Szeged.

Végeredmény: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Budafoki MTE 1-0.

Merkantil Bank Liga, 14.forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, 824 néző előtt
Vezette: Katona Balázs ; asszisztens játékvezetők: Baghy Csaba, Szilágyi Norbert ; tartalék játékvezető: Lovas László
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Budafoki MTE 1-0 (0-0)

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár F. T., Szilágyi Z., Palincsár M. (Prosser D. '56), Haris A., Nyári P. (Gajdos Zs. '45), Könczey M. (Doncsecz L. '65), Papp Á. (Gera N. '65), Borvető Á., Kővári R. (Nagy Zs. '85), Tóth B., Márkvárt. vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

Budafoki MTE: Gundel-Takács B., Merényi Á. (Vasvári Z. '69), Csonka A., Kovács D. (Nándori B. '69), Horgosi D., Szerető K. (Elek B. '76), Kocsis B., Lorentz M., Kalmár O. (Horváth O '51), Fekete M. (Németh M. '76), Fótyik D. vezetőedző: Erős Gábor

Gólszerzők: - illetve -

A következő fordulóban Siófokon vendégszerepel a Szeged-Csanád GA, vasárnap 13 órától játszák a találkozót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.