Sport

Alekszandar Sztevanovics: mindig a következő mérkőzés a legfontosabb

Alekszandar Sztevanovics: mindig a következő mérkőzés a legfontosabb

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 9., csütörtök
Fotó: szeged-grosicsakademia.hu
Alekszandar Sztevanovics: mindig a következő mérkőzés a legfontosabb

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Budafok ellen hajrában szerzett győzelme után Siófokra látogat. A találkozót vasárnap 13 órakor játszák.

Fotó: szeged-grosicsakademia.hu. 

 

A kieső, 16. helyen álló BFC Siófok lesz az ellenfél. A szegedi vezetőedző a mérkőzés kontrollálásával meg volt elégedve a budafoki csapat ellen, ezúttal sem vár el kevesebbet csapatától. Egy olyan csapatnál, ahol a feljutásról álmodoznak, ott kötelező hozni az ilyen kaliberű találkozókat.

A csapatszintű, szervezett játék mellett az egyéni teljesítmények feljavulása, kiemelten a kapu előtt, a gólszerzést illetően kulcsfontosságú a szegedi csapat szezonjára nézve. Meglehet, hogy az előző bajnokin szépségdíjas gólt szerző, a forduló válogatottjába bekerülő Prosser Dániel formába lendülése jelenti majd a megoldást.

Alekszandar Szteanovics vezetőedző nem sokáig foglalkozott a győzelem tényével, szeme már a következő feladaton lebeg.

Mindig a következő mérkőzés a legfontosabb. Hiszem, hogy a Siófok ellen is folytathatjuk jó szereplésünket. Erre jó alapot adhat, hogy múlt héten végre győzelemmel párosult a teljesítményünk. Egy olyan csapattal játszunk, amelyik hasonló stílust képvisel mint a legutóbbi ellenfelünk: masszív védekezésből indulva elsősorban kontratámadásokból és beadásokból veszélyesek a Balaton-partiak.

Az ellenféllel kapcsolatban rendelkezik korábbi tapasztalatokkal a tréner, úgy véli tudhatja a sikeres meccselés receptjét.

A korábbi tapasztalataink alapján a pontrúgásokra is különösen oda kell figyelnünk. Az átmenetekben agresszívnak, a támadásokban pedig türelmesnek kell lennünk. Ha fegyelmezetten játszunk és egészen a hármas sípszóig megőrizzük a koncentrációnkat, jó eredményt érhetünk el.

Vajon tud-e új lendületet meríteni győzelméből a szegedi együttes, és sikerül-e hosszabb távon kilábalni a döntetlenek sűrűjéből? - erre a kérdésre vasárnap kora délután derül ki a válasz.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.