Sport

Hivatalos: Plovdivban nem lesz Eb-selejtező, újra helyszínt váltanának a bolgárok (frissítve)

Hivatalos: Plovdivban nem lesz Eb-selejtező, újra helyszínt váltanának a bolgárok (frissítve)

Továbbra is kérdéses a csütörtöki találkozó sorsa

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 13., hétfő
Hivatalos: Plovdivban nem lesz Eb-selejtező, újra helyszínt váltanának a bolgárok (frissítve)

A plovdivi önkormányzat megerősítette pénteki döntését, a város nem tudja megrendezni a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt, mert nem tudja biztosítani a Bolgár Labdarúgó Szövetség számára 2023. november 14. és 16. között a Hriszto Botev Stadiont.

 

A helyszínváltoztatás után pár nappal jelentek meg a hírek, hogy a plovdivi létesítmény nem alkalmas a bolgár-magyar megrendezésére. 

A plovdivi polgármester, Kosztadin Dimitrov hivatalos levelet kapott a DZZD College nevű építőipari vállalattól, amely nem ajánlja, hogy 2023. november 13. és 20. között labdarúgó-mérkőzést rendezzenek a létesítményben.

Vasárnap tovább fejlődött a történet, miszerint játék nélkül juthat ki az Európa-Bajnokságra a magyar labdarúgó-válogatott. Ezt a bolgár szövetség erősítette meg.

Nem lehet elvinni a meccset Plovdivból! Ha nem tudjuk megrendezni a meccset, akkor Bulgária elveszíti a mérkőzést, és további problémákkal kell szembenéznie. Az első vélhetően a csapat kizárása a jelenlegi sorozatból.

A bolgár szövetség hétfőre ígért döntést a meccsel kapcsolatban.

A Bolgár Labdarúgó-szövetségnek küldött levelében a plovdivi önkormányzat megerősíti pénteki döntését, amelynek alapján nem tud engedélyt adni a szövetségnek a Hriszto Botev Stadion használatára a 2023. november 14. és 16. közötti időszakban. Ezzel nem járulnak hozzá a Bulgária–Magyarország Eb-selejtező megrendezéséhez a Hriszto Botev Stadionban. 

A bolgár szövetség az önkormányzat bejelentésére még nem reagált, de az elmúlt egy napban Hriszto Zapjanov ügyvezető-igazgatóhelyettes, majd Boriszlav Popov ügyvezető, aztán a szövetség elnöke, Boriszlav Mihajlov is úgy nyilatkozott, ha a plovdivi önkormányzat nem engedélyezi a meccs megrendezését, akkor nem lesz Eb-selejtező csütörtökön Bulgáriában, márpedig ekkor a bolgár futball súlyos szankciókra számíthat. 

A mérkőzést ebben az esetben az UEFA várhatóan 3–0-s gólkülönbséggel a meccs elmaradásában vétlen magyar válogatott javára ítélné, amivel biztossá válhatna a mieink jövő évi Eb-részvétele.

Újabb fordulat: a bolgárok mégis másik stadionba vinnék a meccset.

A sportal.bg szerint a Bolgár Labdarúgó Szövetség hivatalos kérvényt nyújtott be az UEFA-nak, hogy a válogatott magyarok elleni Eb-selejtezője kerüljön át az Arda Arénába. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője, Sipos Jenő az M1-nek elárulta, egyelőre ők is várják a hivatalos döntést a csütörtök esti Bulgária–Magyarország Eb-selejtezővel kapcsolatban, melynek megrendezése körül napról napra nagyobb a bizonytalanság.

Sipos Jenő nyilatkozatában leszögezte, a magyar válogatott úgy készül, hogy lesz mérkőzés csütörtökön, minden további cselekvéssel megvárják, hogy az UEFA vagy a Bolgár Labdarúgó Szövetség hivatalos közleményt adjon a mérkőzéssel kapcsolatban. Ez Sipos Jenő szerint hétfő délután vagy este várható -  írja az M4 Sport.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.