Sport

Sajtóhír: játék nélkül juthat ki a magyar válogatott az Európa-Bajnokságra

Sajtóhír: játék nélkül juthat ki a magyar válogatott az Európa-Bajnokságra

Hétfőre ígért döntést a bolgár labdarúgó szövetség

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 12., vasárnap
Sajtóhír: játék nélkül juthat ki a magyar válogatott az Európa-Bajnokságra

Mint ahogy arról beszámoltunk, a bolgár labdarúgó szövetség kérésére Plovdivban, zárt kapuk mögött rendezik az Európa-bajnoki kijutás szempontjából sorsdöntő Bulgária-Magyarország selejtező mérkőzést. Azonban ez után érkeztek az újabb hírek, miszerint a stadion nem felel meg az UEFA előírásainak egy ilyen kaliberű találkozó megrendezésére, továbbá építés alatt is áll a létesítmény.

 

 

A helyszín és időpont változtatás, valamint a zárt kapuk miatt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke és Marco Rossi szövetségi kapitány is csalódottságának adott hangot, a napokban pedig két ügyvéd gyorsított eljárással fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS), s azt kérte, az UEFA vonja vissza november 6-i határozatát.

A Hriszto Botev Stadion problémákkal küszködik, amely miatt nem lenne alkalmas az összecsapás megrendezésére. 

A plovdivi polgármester, Kosztadin Dimitrov hivatalos levelet kapott a DZZD College nevű építőipari vállalattól, amely nem ajánlja, hogy 2023. november 13. és 20. között labdarúgó-mérkőzést rendezzenek a létesítményben.

 

A legújabb sajtóhírek szerint játék nélkül juthat ki az Eb-re a magyar nemzeti csapat.

 

A bolgár szövetség legújabb megnyilvánulása szerint már az is kérdéses, egyáltalán lejátsszák-e a meccset. A Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFS) a sportal.bg oldalnak nyilatkozott, amelyben leszögezi, mindenképp Plovdivban kell meccset rendezni, különben az is előfordulhat, hogy a magyar csapat játék nélkül megkapja a három pontot.

Nem lehet elvinni a meccset Plovdivból! Ha nem tudjuk megrendezni a meccset, akkor Bulgária elveszíti a mérkőzést, és további problémákkal kell szembenéznie. Az első vélhetően a csapat kizárása a jelenlegi sorozatból.

Mindez azt jelentené, hogy a magyar válogatott 3–0-s végeredménnyel automatikusan győzne, és ezzel értelemszerűen az Európa-bajnoki kijutás is meglenne Magyarországnak.

A bolgár szövetség hétfőre ígért döntést a meccsel kapcsolatban.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.