Sport

Stadionproblémák miatt újabb fordulat lehet a bolgár-magyar előtt

Stadionproblémák miatt újabb fordulat lehet a bolgár-magyar előtt

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 9., csütörtök
Fotó: Botev Plovdiv/Fb
Stadionproblémák miatt újabb fordulat lehet a bolgár-magyar előtt

Ahogy azt a bolgár labdarúgó-szövetség az UEFA jóváhagyásával bejelentette, nem Szófiában rendezik meg az Eb kijutás szempontjából sorsdöntő Bulgária-Magyarország mérkőzést. Azonban előfordulhat, hogy nem is Plovdivban kerül erre sor.

 

Fotó: Botev Plovdiv/Fb. 

 

A helyszín és időpont változtatás, valamint a zárt kapuk miatt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke és Marco Rossi szövetségi kapitány is csalódottságának adott hangot, a napokban pedig két ügyvéd gyorsított eljárással fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS), s azt kérte, az UEFA vonja vissza november 6-i határozatát.

Az újabb csavar abban rejlik, hogy a november 16-i találkozó helyszíne, a Hriszto Botev Stadion problémákkal küszködik, amely miatt nem lenne alkalmas az összecsapás megrendezésére. 

A plovdivi polgármester, Kosztadin Dimitrov hivatalos levelet kapott a DZZD College nevű építőipari vállalattól, amely nem ajánlja, hogy 2023. november 13. és 20. között labdarúgó-mérkőzést rendezzenek a létesítményben.

A szervezet azt kommunikálta, hogy az említett időszakban készíti el a tetőszerkezet egy részét, ezért nem tudja garantálni az építkezés, s így több szektor és a külső infrastruktúra biztonságát sem - írja a Nemzeti Sport.

Az acél tetőszerkezet szerelése rendkívül összetett folyamat, hetekre előre meg van tervezve, mert csak egy futballklub programjához, a stadion fő használójának, a Botev Plovdivnak a programjához van szabva.

A létesítmény alapból sem felel meg az UEFA előírásainak az ilyen kaliberű mérkőzések megrendezésére, mert a világítás sem éri el a követelmények szintjét – erre pedig a B- és G-szektorok tetőszerkezetének felszerelése után kerülhet sor.

Abban az esetben, ha a helyszínen nem tudnak építési vagy szerelési tevékenységet végezni, a DZZD College tájékoztatja Önt, hogy ez a megvalósítás késleltetéséhez és többletköltségéhez vezet.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.