Sport

Teljesült Deli Tamás egyik legnagyobb vágya, pedig már nem is számított rá

Teljesült Deli Tamás egyik legnagyobb vágya, pedig már nem is számított rá

A szegedi sportember Európa-bajnok lett, és neki szólhatott a magyar himnusz.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 30., csütörtök
Teljesült Deli Tamás egyik legnagyobb vágya, pedig már nem is számított rá

A sikeres Mr. Olympia után pihenésre készült Deli Tamás bothúzó, aki vezetőként és segítőként kísérte el csapatának, a Deli Teamnek tagjait Breznoba, a bothúzó Európa-Bajnokságra. Az élet azonban úgy hozta, hogy ő maga is versenybe szállt, méghozzá nem is akárhogy, megnyerte a kontinensviadalt. Akkor jött számára a siker, amikor már ő maga sem számított rá igazán. Ezzel egyik legfőbb vágya teljesült: a dobogón állva neki szólt a magyar himnusz.

Több szegedi is szerepelt a keretben.

 

A magyar csapatnak alapjáraton négy szegedi tagja volt, ekkor még nem volt tudvalevő, hogy Deli Tamás is harcba száll. A szegediek közül Véró Alex megnyerte a +125-ös kategóriát, Szőcs Petra ötödik helyezést ért el a +85-ös mezőnyben, Dávid Vanessza ezüstérmet szerzett a -85-ös kategóriában, Rajos Viktor pedig az ötödik pozícióban zárt a 90-esek között.

A magyar bothúzó válogatott 13 fővel képviseltette magát az Eb-n.

Az Európa-Bajnokság pikantériáját Deli Tamás története adta.

Én a Mr. Olympia óta nem is edzettem, egy tisztítókúrán vagyok, így mentem ki, mint csapatvezető. Gondoltam, hogy én nem fogok versenyezni, és majd így mindenkire száz százalékban tudok majd odafigyelni.

A magyar csapat több tagjai is kiváló eredménnyel zárt. 

 

Az edzői konferencián szóltak neki, hogy a megszokottnál kevesebb az induló, és ha már ilyen jó formában van, akkor nem lenne-e kedve benevezni. Nem kellett több Tamásnak, elindult a küzdelmeken.

És hát milyen a sportember: ha leülök a deszkához és bot van a kezemben, akkor nem gondolok arra, hogy három hete nem edzettem.

Az első, grúz elleni meccset 2-0-ra hozta a szegedi sportember, majd ezt követően a második összecsapását is sikerrel vívta meg.

Ez már csak a hab volt a tortán. 

A súlycsoport favoritja, a szlovák bothúzó még ezután következett, ellene 2-1-es vereséget szenvedett el Deli Tamás. Az utolsó mérkőzésén egy orosz versenyzővel kellett farkasszemet néznie, amit eredményesen tett meg, újabb 2-0 arányú diadal volt a zsebében.

A csavar ezután következett.

Az ellene vereséget szenvedő orosz legyőzte, az Ő rajta felülkerekedő szlovákot. Itt volt hatalmas jelentősége annak, hogy szerzett egy segédpontot Tamás a veresége során, hiszen az összes többi meccs 2-0-val zárult.

Harmadik lett a szlovák, második az orosz versenyző, a dobogó legfelső fokára pedig a Deli Tamás állhatott fel.

Deli Tamás és Véró Alex is győztesen végzett kategóriájában.

 

Én 2016 óta arra vágyom, egyetlen egy bakancslistás dolgom volt még a sportban: hogy nekem szóljon a himnusz.

Ahogy elmondta, szinte már teljesen elengedte ezt a vágyát. Sokat segített neki a mentális kipihentsége abban, hogy valóra váljon egyik legnagyobb álma. Mostantól a pihenés időszaka következik Deli Tamásnak, jövőre pedig kezdődik újra a munka és folytatódik minden a számára.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.