Sport

A Pelister elleni második félidős játékot kell folytatni a visszavágón is

A Pelister elleni második félidős játékot kell folytatni a visszavágón is

Szűk egy hét elteltével újra összecsapnak a felek

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 21., kedd
A Pelister elleni második félidős játékot kell folytatni a visszavágón is

A Pick Szeged előző hét csütörtökön, hazai környezetben győzte le az észak-macedón Pelister csapatát 34-26-ra.  Egy fordításra volt szükség a két pont megszerzéséhez, amiben oroszlánrészt vállalt Mikler Roland, aki közel 60 százalékos védési hatékonysággal zárta a szegedi összecsapást. A csapatok most lépnek a Bajnokok Ligája csoportkör másodi felébe, így a "fordulásnál", egy hét elteltével ismét találkozik a Pick és a Pelister.

Miguel Martins 4 találattal zárt a szegedi összecsapáson. (Fotó: EHF)

 

A mérkőzés után a volt szegedi játékos, Radivojevics a közösségi oldalán üzent a Pick-szurkolóknak. Amilyen fogadtatásban részesült a Pick Arénában a szerb játékos, nem csoda, hogy azonnali válasz érkezett. 

Köszönöm PICK Szeged-szurkolók a tegnapot! Nagy öröm volt megint látni titeket. Sok sikert, szeretlek titeket! A ti Bogitok.

A hétvége folyamán még egy bajnoki találkozó ékelődött a két nemzetközi kupameccs közé. Szintén a Pick Arénában fölényes győzelmet aratott a szegedi együttes a QHB Eger ellen. Ez azt jelentette, hogy kettőből kettő győzelemmel zárták az előző hetet a szegedi kézisek.

Az ellenfél is nagy különbségű sikert aratott hazája bajnokságában a hétvégén, 38-14-re verték a Vardar Negotino csapatát.

A Pelister elleni odavágós győzelmével egy helyet javított a Pick Szeged a BL csoportjának tabelláján, miután a Zagreb hazai pályán döntetlent játszott a Kielce együttesével.

Sorsdöntő hetek a Szeged előtt: idén még a Zagreb és a Kielce ellen is pályára lépnek a Kékek.

 

A múltheti összecsapás után lapunk Mikler Rolanddal beszélgetett. A magyar válogatott kapus elmondta, hogy mindenképpen a második félidei játékból kell kiindulnia a Szegednek és akkor a győzelem meglehet idegenben is. A magabiztos támadójáték, a stabil védekezés és kapusteljesítmény a kulcs. 

 

A Pelister-Pick Szeged találkozót szerdán 18:45-kor kezdik, a helyszín Bitola. 

Ezután szombaton 18 órakor lép újra pályára a Szeged, a Pick Arénában fogadják a Dabas csapatát.

Borítókép: EHF

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.