Sport

A vízilabdázók együtt élnek a vírussal és folyamatosan igazodnak hozzá

A vízilabdázók együtt élnek a vírussal és folyamatosan igazodnak hozzá

2020. augusztus 18., kedd
A vízilabdázók együtt élnek a vírussal és folyamatosan igazodnak hozzá

A Ferencváros, az Eger és a Debrecen után az UVSE vízilabdacsapatánál is felütötte a fejét a koronavírus. Szabó Zoltán, a Szeged VE vezetőedzője lapunknak elmondta, a kialakult helyzetben akadnak pozitív tanulságok, ugyanakkor további intézkedésekkel próbálják megóvni a csapatot a fertőzéstől.

Mint arról lapunk is beszámolt

, a vízilabda 

Magyar Kupa küzdelmeit kellett felfüggeszteni

, miután a Ferencváros négy játékosának is pozitív lett a koronavírustesztje. Szombaton az Eger és a Debrecen, vasárnap az UVSE férfivízilabda-csapatában találtak fertőzöttet.

A Szeged VE valamennyi stábtagja és játékosa negatív tesztet produkált.

Szabó Zoltán, a Tisza-partiak vezetőedzője lapunknak elmondta, jelenleg az egyébként is betervezett hatnapos pihenőjét tölti a csapat. A kialakult helyzetről úgy vélekedik, a nyitott kérdések mellett akadnak tanulságok is. – Ha lehet valami pozitív tanulságot levonni ebből az egészből, akkor az az, hogy a koronavírus nem terjed a vízben – kezdte Szabó Zoltán. – Az UVSE játszott a Szentessel és a Csongrád-Csanád megyei csapatból valamennyi játékosnak negatív lett a tesztje. A Honvéd és BVSC esetében is megállapítható ez, hiszen mindkét együttes játszott a Ferencváros ellen, mégis mindenki negatív tesztet produkált a csapatból. Ez abból a szempontból lehet érdekes, hogy a szövetség miként határozza majd meg a bajnokság elindításának feltételeit – fogalmazott.

Elmaradt a megyei rangadó

Ha nem szól közbe a koronavírus, akkor Szeged–Szentes megyei rangadó döntött volna a Magyar Kupa kilencedik helyéről. A két csapat az első fordulóban már összemérte tudását, akkor a Kurca-partiak 14–9-re felülmúlták Szabó Zoltán együttesét.

A szegediek mestere megemlítette, akadnak olyan klubok, ahol utólag derült ki egy-egy játékosról, hogy tünetmentesen átment rajtuk a koronavírus, a csapaton belül pedig nem történt további fertőzés.

Hozzátette, ugyancsak bizakodásra adhat okot, hogy az eddigi pozitív esetek nem mutattak komoly tünetek.

Ezzel együtt kiemelte, továbbra is a legnagyobb elővigyázatossággal és fegyelemmel tartják be a járványügyi előírásokat, sőt a Szeged VE vezetősége további intézkedésekkel próbálja megóvni a csapatot a járványtól.

– Hoztunk néhány új szabályt, amelyek nem csak az edzésekre, de a hétköznapi életre is vonatkoznak. Bizonyos esetekben vezetői engedélyhez kötöttük, vagy megtiltottuk a külföldre történő utazást, a hétköznapokban a zárt térben való tartózkodást és a járványügyi szempontból veszélyes közegben való megjelenést – avatta be lapunkat Szabó Zoltán. Ha minden az eredeti forgatókönyv szerint zajlik, akkor a szegedi pólósok augusztus 29-én az OSC Újbuda otthonában kezdhetik az OB I. idei szezonját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.