Sport

Közbeszólt a koronavírus: felfüggesztik a vízilabda Magyar Kupát

Közbeszólt a koronavírus: felfüggesztik a vízilabda Magyar Kupát

2020. augusztus 12., szerda
Közbeszólt a koronavírus: felfüggesztik a vízilabda Magyar Kupát

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöksége szerdán kora délután rendkívüli ülést tartott. A testület döntése értelmében a Magyar Kupa további mérkőzéseit elhalasztják, mivel az FTC négy játékosa pozitív koronavírus-tesztet produkált.

A kupasorozat szerdára kiírt helyosztói délelőtt rendben lezajlottak. Ahogy megírtuk a szegedi pólósok a Pécs elleni győzelemmel a 9. helyért játszhatnak majd a Szentes ellen, de az már biztos, hogy nem az eredetileg tervezettek szerint csütörtökön. A mérkőzés után nem sokkal ugyanis az MVLSZ elnökségi ülést tartott, mert aFerencvárosi Torna Club arról tájékoztatta hivatalosan a szövetséget, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatuknál a szerda reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív Covid-19 mintát produkált. Az MVLSZ az ülés után hivatalos

közleményt

adott ki arról, hogy elhalasztják a Magyar Kupa folytatást.

—A játékosok és a stábtagok nem találkoztak és érintkeztek a Ferencváros csapatából senkivel, szerencsére mindenki egészséges a csapatban. Ennek ellenére rövid időn belül, a biztonság érdekében azokon a játékosokon és stábtagokon, akik Budapesten voltak elvégezzük a vírustesztet —nyilatkozta lapunknak Szabó Zoltán a szegediek vezetőedzője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.