Sport

A magyar sportban is egyre több gondot okoz a koronavírus

A magyar sportban is egyre több gondot okoz a koronavírus

2020. augusztus 16., vasárnap
A magyar sportban is egyre több gondot okoz a koronavírus

Felfüggesztett kupasorozat, elhalasztott bajnoki, lezárt sportlétesítmény.

Felfüggesztették a vízilabda Magyar Kupát

Mint azt megírtuk, a hét közepén a vízilabda

Magyar Kupa küzdelmeit kellett felfüggeszteni

, miután a Ferencváros négy játékosának is pozitív lett a koronavírus tesztje. A kupaküzdelmek véghajrája a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában zajlott, az összes élvonalbeli férficsapat megfordult az uszodába, így félő volt, hogy akár gócpont alakul ki, ezért szakították félbe a sorozatot.Szombaton az Eger és a Debrecen, vasárnap az UVSE férfi vízilabdacsapatában találtak fertőzöttet. A szegedi férfi vízilabdázok is ott voltak, és bár nem érintkeztek a ferencvárosi pólósokkal, a biztonság kedvéért elvégezték minden játékoson és stábtagon a tesztet,

ami szerencsére negatív lett.

Meccset halasztanak a labdarúgóknál

A Puskás Akadémia FC keretében koronavírusos esetet regisztráltak, ezért a csapat Budapest Honvéd FC elleni, vasárnapi NB I-es mérkőzését a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elhalasztotta. A felcsúti találkozót az OTP Bank Liga első fordulójának keretében vasárnap 19 órától játszották volna, ám - az MLSZ honlapjának közleménye szerint - csak akkor kerül rá sor, amikor biztonságosan meg lehet rendezni.A Puskás FC Kft. egyoldalú halasztási kérelme után az új időpontot az MLSZ versenybizottsága tűzi majd ki.

Lezárták az Újpesti Jégcsarnokot

Az UTE egyik jégkorongozójának pozitív koronavírus-tesztje miatt lezárták az Újpesti Jégcsarnokot. "Az egyik felnőtt jégkorongjátékosunk koronavírustesztje pozitívnak bizonyult. A további fertőzések elkerülése végett a jégcsarnokunk fertőtlenítő takarítását rendeltük el, és a csarnokot bizonytalan ideig lezárjuk" - áll az UTE közösségi oldalának vasárnapi bejegyzésében.Hozzátették, az egészségügyi hatóságok rövidesen elkezdik a kontaktszemélyek felkutatását.Ancsin János szakosztály-igazgató az M1 aktuális csatornán elmondta, a magyar szövetség és a Ferencváros illetékeseivel történt egyeztetés után elhalasztják az FTC-Újpest Szuperkupa-mérkőzést, amelyre szeptember 4-én került volna sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.