Sport

Átgázolt a Flensburg a fáradt MOL-Pick Szegeden

Átgázolt a Flensburg a fáradt MOL-Pick Szegeden

2020. február 19., szerda
Átgázolt a Flensburg a fáradt MOL-Pick Szegeden

A MOL-Pick Szeged 34-26-ra kikapott a Flensburg otthonában a VELUX EHF férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában.

VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 13. forduló SG Flensburg-Handewitt–MOL-Pick Szeged 34–26(17–11) Flensburg, Flens-Aréna, 4355 néző. Vezette: Gubica, Milosevic (horvátok). Flensburg:Buric – Steinhauser 3, Glandorf 3, Johanessen 3, Golla 2, Gottfridsson 4, Jöndal 4.Csere:Bergerud (kapus), Heinl, Jurecki 6, Jeppsson 4, Schöngarth, Wanne 3/2, Zachariassen 2.Vezetőedző:Maik Machulla. MOL-Pick Szeged:Mikler – Sostaric 1, Maqueda 1, Bánhidi 3, Källman 4, Bodó 1, Bombac 2.Csere:Alilovic (kapus), Sigurmannsson, Gaber 1, Kaspárek 4, Canellas 5, Radivojevics 4/1, Henigman.Vezetőedző:Juan Carlos Pastor. Hétméteres:3/2, ill. 4/1.Kiállítás:10, ill. 12 perc.

Online tudósításunk a mérkőzésről:

60. perc:

Radivojevics elszórta a labdát, majd Zachariassen azonnal kihasználta a ziccert. Canellas megszerezte ötödik gólját a meccsen. Johannessen találatával zárult a találkozó. 34-26-ra nyert a Flensburg.

58. perc:

Heinl kétperces kiállításban részesült amiért megráncigálta Bodót. Jeppson ziccerét kivédte Mikler. Bodó passza után Radivojevics kipókhálózta a felső sarkot. Zachariassen lövése a keresztlécen csattant, Kallmann góljával kozmetikáz a Szeged. 32-25.

56. perc:

Radivojevics a jobboldalról javította az előző hibáját. Maqueda sípszó után teljesen feleslegesen ellökte két kézzel hátulról az egyik flensburgit, két perc a jutalma. Jeppson lövése kikötött a kapuban. 32-23.

54. perc:

Canellas kétszer indulása tökéletesen jellemezte a szegediek mérkőzését. Jurecki megtalálta a rést a Tisza-partiak védelmén. Bánhidi lövését kivédte Burics. Mikler hosszú idő után bemutatott egy védést, Kallmann kiharcolt egy hetest és egy két percet. A hétméterest kihagyta Radivojevics. 31-22.

50. perc:

Bodó átlövéssel megtörte a négy perce tartó szegedi gólcsendet. Jurecki továbbszárnyal, Kallmann nagyon szép cundert mutat be a baloldalról. 30-22.

48. perc:

Burics nagy védése után távolról mellé tüzelt a hazai gárda. Bombacsnál belemenést fújtak a játékvezetők. Gottfridson lövése utat talált a jobb felsőbe. 29-20.

46. perc:

Bodó lövése a sáncról fölé ment, majd a bejátszását követően Bánhidi betalált. Heinl lerántotta Maquedát, két perc a jutalma. Canellas fejbe lőtte Buricsot, de azért, mert közben a lövőkezét fogta Golla, amiért kiállították, ráadásul hétméterest kapott a MOL-Pick. A büntetőt Radivojevics értékesítette. Gottfridson lövésével kettős emberhátrányban is gólt szerzett a Flensburg. 28-20.

44. perc:

Radivojevics először talált a kapuba, Canellas ziccerben a kapufát találta el. Jurecki negyedik gólja azt jelenti, hogy ismét kilenccel megy a Flensburg. Időt kért a Szeged. 27-18.

42. perc:

Bánhidi értékesítette Maqueda bejátszását, Wanne első gólját szerezte akcióból. Maqueda lövését kifogta Burics. 26-17.

40. perc:

Visszajött Mikler a kapuba, de nem tudott segíteni Jondal baloldali lövésénél. Henigman ismételten méterekkel a kapu fölé lőtt. Canellas kétperces kiállítást kapott, a Flensburg megy egy hétméterest, amit Wanne gólra váltott, így először vezet kilenccel a házigazda. 25-16.

38. perc:

Jeppson ellentmondást nem tűrően bombázott a kapuba, Henigman kísérlete célt tévesztett. Glandorf góljára Maqueda válaszolt. 23-16.

36. perc:

Jurecki átlövése utat talál a szegedi kapuba, Radivojevics kísérlete mellé megy, nem úgy mint Glandorfé a túloldalon. Kasparek gólja azt jelenti, hogy a fiatal cseh játékos karrierjének eddig ez a legeredményesebb BL-meccse. Túl sokáig nem örülhetett, mert védekezésben elkövetett szabálytalanságáért két percet kapott. Jeppson egyből élt az emberelőny nyújtotta lehetőséggel. Canellas góljával hatgólosra olvadt a hazai előny. 21-15.

32. perc

: Egészen elképesztő, az első félidőben 45 százalékos védési mutatót produkált Burics, a Flensburg kapusa. A második játékrész első lövésénél azonban tehetetlennek bizonyult a németek hálóőre, Canellas nevéhez fűződik a gól. A szegedieknél Alilovic jött a kapuba, Jeppson lövését nem tudta hárítani. Henigman lövése kipattant a keresztlécről, de maradt a labda a Szegednél, Kasparek pedig megszerezte harmadik gólját a meccsen. 18-13.

A szünetben: 17-11

30. perc:

Eladta a MOL-Pick Szeged a labdát, Zachariassen góljával egyből megbüntette a hibát a Flensburg. Canellas kozmetikázott az eredményen, majd félperccel az első játékrész vége előtt időt kért a hazaiak mestere. Az időkérést követően Gaber kétperces kiállításban részesült, majd egy szemre is tetszetős támadás végén Steinhauser a jobbszélről góllal zárta a félidőt. 17-11.

28. perc:

Gollát kiküldték két percre, Burics újabb párharcot nyert Bánhidivel szemben. Jondal a baloldalról ötgólosra növeli a németek előnyét. A túloldalon Gaber megtörte az ötperces szegedi gólcsendet. Jurecki hat és fél méterről, talpról bevette Mikler kapuját. 15-10.

26. perc:

Bombac technikai hibája után Jurecki háromgólosra növelte a hazai előnyt. Bombac lövéssel próbálta korrigálni iménti hibáját, de a keresztléc kisegítette a németeket. Sigurmannsson két percet és hetest érően szabálytalankodott. Wanne higgadtan gólra váltotta a büntetőt. Bánhidi hosszú idő után kapott használható labdát, de Burics kivédte a ziccert. 13-9.

23. perc:

Remekül használta ki az emberelőnyt a német csapat, Jondal teljesen üresen kapott labdát a baloldalon, majd gólt szerzett. Canellas átlövése ezúttal a kapu mellé pattant, a Flensburg pedig lemásolta előző támadását. Először vezetnek kettővel a németek. Juan Carlos Pastor időt kért 11-9.

22. perc:

Kallmann faultolta Glandorfot, amiért a Flensburg hetest, a svéd játékos pedig kétperces kiállítást kapott. Steinhauser büntetőjét Mikler kivédte lábbal. Canellas átlövésével ismét egál. 9-9.

20. perc:

Burics bravúrja után Kallmann visszaszerezte a labdát, majd Kasparek ismét betalált, az sem zavarta meg a cseh légióst, hogy félig letépték a mezének ujját. Gottfridson távoli bombája után ismét a hazaiaknál az előny. 9-8.

18. perc:

Gottfridson elemi erővel bombázott Mikler kapujába, a frissen beállt Kasparek góllal mutatkozott be a mérkőzésen, Johannessen átlövésénél tehetetlen volt a szegedi védelem. 8-7.

16. perc:

Burics kétszer egymás után kivédte Bodó próbálkozását, Glandorf góljával átvette a vezetést a Flensburg, de Bombac olyan gyorsan egyenlített, hogy az operatőr le is maradt róla. 6-6

13. perc:

Maqueda támadófaultja után Gottfridson hozta ziccerbe Gollát, aki élt is a lehetőséggel. A németek Steinhauser góljával zsinórban harmadszor eredményesek, ezzel pedig ismét döntetlen az állás. 5-5.

10. perc:

Gottfridson lövését kivédte Mikler, Kallman góljára Steinhauser a jobbszélről válaszolt. Maqueda is dobott egy nagy kapufát. 3-5.

8. perc:

Glandorf zúgó kapufája után Bodó is kettéforgácsolta a keresztlécet, majd Joendal lövése is a kapufán csattan. Sostaric kihagyott egy hétméterest, de a kipattanót bedobdta, így már kettővel megy a Szeged. 2-4.

6. perc:

Bodó védekezett jól, az ellentámadásból Bánhidi gólt szerzett, nem sokáig vezetett a Szeged, mert Golla azonnal egalizált. Bombac remek cselekkel lövőhelyzetet teremtett magának és két gólpassz után megszerezte első találatát a meccsen. 2-3.

4. perc:

Johannessen átlövésével megszületett az első gól a meccsen, Kallmann bevetődve egyenlített a túloldalon. 1-1.

2. perc:

A Flensburg kezdte a mérkőzést, az első támadás végén Mikler parádés védéssel mutatkozott be a találkozón. Bombac kiharcolt egy hétméterest, amit Sigurmannsson a kapu mellé dobott. 0-0

18:56: Nagy szeretettel köszöntjük a SzegedMa olvasóit! Megérkeztek a csapatok a küzdőtérre, a hazaiak kék mezben, míg a szegediek fehér dresszben játszanak a mai napon.

Korábban írtuk:

Először a 2010/11-es kiírásban találkozott a Szeged és a Flensburg

, akkor a németek Szegeden (27-26) és hazai pályán (33-20) is nyertek, majd jutottak a legjobb 8 közé a Bajnokok Ligájában. Hét évvel később szintén a BL-ben találkoztak, akkor a csoportkőrben mindkét csapat hozta a hazai meccsét, Szegeden 30-28 volt a végeredmény, Flensburgban szintén két góllal, 27-25-re nyertek a hazaiak. Az eddigi utolsó összecsapás a most futó szezonban volt szeptemberben, ahol kiélezett mérkőzésen 24-24-es döntetlennel ért véget a találkozó. Ha a szegediek a hátralévő két mérkőzésükön a Flensburgot és a Barcelonát is legyőzik, akkor a többi eredménytől függetlenül csoportelsők lesznek és pihenhetnek a nyolcaddöntőben.

Joan Canellas, a MOL-Pick Szeged irányító-átlövője szerint

erre az esélyük adott, de hangsúlyozta, hogy csak akkor tudnak élni vele, ha a két meccset külön kezelik és először csak a németek ellni meccsre koncentrálnak.

(Kiemelt képünk archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.