Sport

Labdarúgás: a második félidőben fektette két vállra az FK a SZVSE-t + FOTÓK

Labdarúgás: a második félidőben fektette két vállra az FK a SZVSE-t + FOTÓK

2015. március 7., szombat
Labdarúgás: a második félidőben fektette két vállra az FK a SZVSE-t + FOTÓK
fk-szvse19kf

Gól nélküli első félidőt követően kiütéses, 5-0-ás győzelmet aratott az FK 1899 Szeged a vendég SZVSE ellen a megyei I. osztály 17. fordulójában.

Nagy elánnal kezdték a találkozót a diszkoszvetősök, az első húsz percben jelentős dominanciát tudhatott magáénak mezőnyben Tóth János alakulata, ami azonban igazán nagy helyzetekig nem vezetett. Sőt, a félidő legnagyobb lehetősége a vendégek előtt maradt ki, amikor a 32. percben

Baka Márk

tizenegy méterre a kaputól kissé elkapkodva oldotta meg a tiszta lövőhelyzetét. Fordulás után aztán igen hamar megtört a jég, a 49. minutumban

Prontvai Bence

talált a kapuba a keresztléc segítségével. (1-0) Tíz perccel később

Boldizsár Bálint

jegyezte a második találatot, a védő

Makai Árpád

szögletét csúsztatta a hálóba. (2-0) Szegény embert az ág is húzza - tartja a mondás. A gól után nem sokkal

Faragó Norbert

kiállítás okán tíz emberre fogyatkoztak a vasutasok. A folytatásban így már nagy veszély nem fenyegette a hazai győzelmet, sőt, igazi gálává alakult át a derbi.

Szőcs Tamás

a névnapját,

Vékes Martin

a debütálását ünnepelte azzal, hogy mindketten mattolni tudták

Pluhár Gábort

, Prontvai pedig duplázni tudott. A végére még

Mácsai Dávid

is piros lapot kapott, így

Pécsek Tibor

a vereségen túl a csapatára váró eltiltások miatt is bosszankodhatott a lefújást követően. Sikerével a szurkolók csapata pontszámban továbbra is egy szinten áll a második helyezett Tápéval. Dóra Jánosék legközelebb Mórahalomra látogatnak, míg a SZVSE-re kiesési rangadó vár hazai pályán a Mártély ellen.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 150 néző
2015. március 7., 19.00
FK 1899 Szeged
Szegedi VSE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Borbás Bottyán Aurél • asszisztens: Orosz Kornél, Minda Gábor.
5
-
0

Csongrád megyei I. osztály, 17. forduló:

FK 1899 Szeged - Szegedi VSE 5-0 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 150 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Orosz Kornél, Minda Gábor).

FK Szeged:

Vasas - Szabó, Németh A., Turján (Imre - a szünetben), Szőcs (Herczeg 76'), Heredea, Boldizsár, Makai (Barta 76'), Lajkó (Vékes - a szünetben), Prontvai, Dóra (Füle 67').

Vezetőedző:

Tóth János.

SZVSE:

Pluhár - Tanács, Németh Z., Faragó, Nagypál, Vizi (Ponyokai 76'), Baka (Mácsai 59'), Zsilák (Bacher - a szünetben), Varga, Németh V. (Boruzs 70'), Veress.

Vezetőedző:

Pécsek Tibor.

Gólszerzők:

Prontvai (49', 82'), Boldizsár (59'), Szőcs (74'), Vékes (83').

Sárga lap:

Imre (66'), Füle (85'), ill. Faragó (57'), Pluhár (61'), Mácsai (81').

Kiállítás:

Faragó (60'), Mácsai (87'). Tóth János:

"Harcosan, nagy akarattal játszott a csapat. Megérdemelt győzelmet arattunk."

Pécsek Tibor:

"Az egyesület mélységesen fel van háborodva, hogy ilyen végtelenül gyenge és színvonaltalan játékvezetés létezik a megyében. Ebben a sportszerű mérkőzésben nem volt benne a két piros lap."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Vége a mérkőzésnek. A gól nélküli első félidőt követően egészen magabiztos sikert aratott a végig fölényben futballozó FK 1899 Szeged a vendég SZVSE felett.
87'
Újabb kiállítás! Mácsai kapta meg szövegért második sárgáját, és mivel közben Nagypál is megsérült, tulajdonképpen nyolcan maradtak a vendégek.
85'
Füle csúszott oda Pluhárnak, a lendület vitte, de járt a sárga az esetért.
83'
GÓÓL!!! Prontvai ment el a balon, Vékest hozta helyzetbe, aki jobbal bombázott a kapu bal oldalába. 5-0!
82'
GÓÓÓL!!! Németh András szerzett harcosan labdát, Heredeához játszott vele, aki jó ütemben ugratta ki Vékes. Bár a támadó egyedül is befejezhette volna az akciót, inkább önzetlenül az ajtó-ablak helyzetben lévő Prontvaihoz passzolt. 4-0!
82'
Mácsai kapott szövegért sárgát, egy mezőnyben elkövetett szabálytalanságot reklamált.
79'
Továbbra is lendületben a hazaiak, Heredea lőtt keresztbe kisodródott helyzetből.
76'
Cserél mindkét mester: az FK-nál a Szőcs, Makai párost váltotta Herczeg és Barta, a vendégeknél Vizi helyett Ponyokai állt be.
75'
Ott lehetett volna a negyedik, de Füle visszapasszát Prontvai a védők blokkjába vágta.
74'
GÓÓÓL!!! Prontvai készített le a névnapos Szőcs Tamás elé, aki 16-ról kapásból bombázott ak apu jobb oldalába! 3-0!
70'
Csere a vendégeknél is, Németh Viktort Boruzs váltotta.
67'
Frissíti övéit Tóth János: Dóra helyett Füle szállt be a találkozóba.
66'
Túlzottan keményen lépett oda Imre Németh Viktornak, a rutinos középpályásé az első hazai sárga a meccsen.
64'
Különös eset: egy beívelt labdát Dóra stukkolt kapura, Pluhárról pedig visszapattant a játékszer a támadóhoz, aki pókfocival igyekezett azt megtartani. A játékvezető megítélése szerint ez tiltott labdatartás volt, kifelé jár a szabadrúgás.
61'
Pluhár addig-addig vitatkozott Borbás játékvezetővel, amíg ő is kapott egy sárgát, majd a spori a szintén rendkívül paprikás hangulatban lévő Pécsek Tibort inti nyugalomra.
60'
Kiállítás! Vékes lépett ki egy indítással, Faragó pedig jobb megoldás híján szabálytalankodott az őt megelőző támadóval szemben. Sárgát kapott, rövid időn belül már a második, ez pedig így piros.
59'
Pécsek Tibor egyből cserél: Mácsai váltotta Bakát.
59'
GÓÓÓL!!! Makai tekerte középre a sarokrúgást, Boldizsár pedig az ötös magasságából csúsztatott a hálóba! 2-0!
58'
A megítélt szabadrúgást Makai tűzte rá, Pluhárnak kellett szögletre tolnia a veszélyesen csapódó löketet.
57'
Faragó rántotta le Makait a tizenhatos előterében. A SZVSE játékosa reklamálja az esetet, szövegért villan a lap.
49'
GÓÓÓL!!! Vezet az FK! Prontvai amolyan Vincze Ottó-módra tüzelt egy visszacsel után. A lökete a keresztlécről a gólvonal mögé vágódott, legalábbis Orosz Kornél jelzése ezt mutatta. Borbás bíró megadta a találatot, dacára a hevesen reklamáló vasutasok egyet nem értésének. 1-0!
47'
Németh Viktor ívelt fel egy szabadrúgást, amire Baka érkezett a hosszún, a vendégek játékosának bombáját Vasas kivédte.
46'
Makai tört előre a balon, kisodródott helyzetből vállalta el végül a lövést, a kivitelezés azonban nem sikerült igazán jól.
46'
Az FK Szegedben Boldizsár lépett vissza a lecserélt Turján helyére a védelem tengelyébe, Imre Zoltán pedig szokott posztján, a középpálya szervezőjeként szerepel a második félidőben.
46'
Hazai oldalon Turján és Lajkó már nem érkezett vissza az öltözőből, helyükre Imre, illetve a télen Kiskunfélegyházáról igazolt, bajnoki mérkőzésen most debütáló Vékes Martin álltak be. Pécsek Tibor Zsilák helyén Bachert vetette be.
46'
Folytatódik a találkozó, szünetben mindkét mester cserére szánta el magát.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül vége az első félidőnek, amely során sportszerű játékot láthatott a népes publikum. Mezőnyben dominált az FK az első 45 percben, a SZVSE fegyelmezett védekezése ugyanakkor eddig meggátolta a diszkoszvetősöket abban, hogy igazán közel kerüljenek a gólszerzéshez.
44'
A védőjéről leforduló Szőcstől kapott indítást Dóra a büntetőterületen belül, a támadót elől az ötös közelében tisztáztak szögletre a védők.
42'
Lajkó vette célba a kaput ballal egy átvétel után, bombája azonban célt tévesztett.
40'
Lehetőség a vendégek előtt: Zsilák tüzelt egy kontra végén, Makai blokkjáról azonban levágódott a labda. A lecsorgót Baka gyűjtötte be, kisodródott szögből ismételt, ez így viszont már nem okozott gondot Vasasnak.
37'
Az első húsz perc magas irama után kissé visszavettek a csapatok. Ebben nagyrészt az is közrejátszik, hogy az FK nehezen találja a rést a SZVSE rendre 6-7 főt felölelő védelmén.
33'
Szépen fordult le Prontvai, Makait dobta volna támadásba, de Borbás Bottyán Aurél megállította lesen a tar játékost.
32'
Remek háromszögelés után Zsilák tekerte középre a SZVSE ellentámadását, ami Bakát találta üresen a tizenegyespont környékén. A fiatal játékos azonban elkapkodta a lehetőséget, lecsúszott a lövése, amelyet Vasas így könnyedén hárított. Mindenesetre ez lehet a vasutasok türelemjátékának kimenetele.
28'
Némi zavart okozott a vendégek védelmében Makai szöglete, Pluhár csak második szándékból tudta begyűjteni a játékszert a kapu előtt kavarodásban.
26'
Tanács Roland robogott volna a meginduló vendég kontrából, pechjére a partjelző lesen találta. Az eset mindenesetre jelzi, Turján Györgyéknek egy pillanatra sem lankadhat a figyelmük, hiába van náluk többet a labda.
25'
Kezd alábbhagyni az FK presszingje, a SZVSE 10-15 méterrel kijjebb tudta tolni védekezését.
21'
Pécsek Tibor sokadszorra inti türelemre tanítványait. Nyomás alatt tartja ellenfelét a diszkoszvetősök alakulata, a vendégek eddig azonban jól állják a sarat.
19'
Újabb szabadrúgást végezhetett el Makai és Heredea a tizenhatos csücskénél. A megoldás ezúttal is hasonló volt, mint korábban, annyi különbséggel, hogy ezúttal Makai Árpád kapta a legurítást. A vasutasok viszont már számítottak erre a megoldásra, így nem jutott lövésig a kombináció.
14'
Egymás után három sarokrúgást végezhetett el az FK, de hol a kapus, hol a védők mentettek, így nem alakult ki helyzet a rögzített szituációkból.
12'
Prontvai egy kiváló keresztlabdával Dórát ugratta ki a jobb oldalon, a rutinos támadó meg sem állt a kapuig, de éles szögből leadott lövését Pluhár szögletre tolta.
11'
Ügyesen fordult le Boldizsár őrzőjéről a vendégek térfelének közepén, szemben a kapuval Prontvait ugratta ki, aki bár megelőzte Vizit, a bekk azonban első ránézésre babával együtt tisztázta a labdát. Borbás bíró sípja ugyanakkor néma maradt.
10'
Az első tíz perc alapján elmondható, főként kontrákra rendezkedtek be a vendégek, a széleken igyekeznek megbontani a hazai védelmet Pécsek Tibor tanítványai gyors akcióikkal. Labda nélkül pedig a zárt védekezésre helyezi a hangsúlyt a SZVSE.
8'
Pluhár Gábor is bemutatkozik a mérkőzésen: Makai gurított le egy szabadrúgást Heredea elé a tizenhatos sarkánál, amit a társ két tolás után tűzött kapura, de a vasutasok hálóőre magabiztosan védett.
5'
Zsilák tört előre a jobb szélen, ő már középre is tudott tekerni, ott azonban Turján György tisztázott. Enyhe mezőnyfölényt tudhat magáénak az FK, a kérdés persze az, mikor fordul ez át helyzetekbe is.
3'
Prontvai lépett ki szélsebesen a balon, ígéretes támadásnak tűnt, de Faragó remek közbeavatkozása megállította a hazaiak akcióját.
1'
A vendégek jóvoltából indulhatott útjára a labda, miközben az FK ultrái máris hallatják hangjukat. Dóra Jánosék ezúttal is hangos biztatástól tüzelve vehetik fel a harcot ellenfelükkel szemben.
18.58: Érkeznek a főszereplők, fehér felsőben és sportszárban, fekete nadrágban a hazaiak, piros-kék csíkos mezben, kék nadrágban, piros sportszárral a SZVSE játékosai. Borbás sporttárs egy kisebb tereprendezést rendel még el a kezdés előtt: a játékosoknak ki kell vinniük a műfű kerítésén kívülre a gyakorló kapukat a balesetveszély elhárítása érdekében. Az idő a délutáni kellemes, tavaszias hőmérséklet tán alaposan visszahűlt, kifejezetten hűvös van a Felső Tisza-parton. 18.50: Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok már a pályán melegítenek, hamarosan kezdődik a presztízscsata. A ifik összecsapásán bravúros, 3-1-es FK-siker született, Katona duplájára és Táncos találatára a vendégektől Német tudott egy alkalommal válaszolni. A mérkőzés Borbás Bottyán Aurél sípjelére 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Kiegyenlített eddig a két csapat egymás elleni mérlege a megyeegyben: a vasutasok és a diszkoszvetősök egy-egy sikere mellett három meccsük is 1-1-es döntetlenre végződött. Legutóbbi, tavaly augusztusi csörtéjüket a szurkolók csapata nyerte az Izabella híd lábánál, igaz, azon a szombati délutánon Dóra Jánosék jószerével kizárólag Pluhár Gáborral vívtak ádáz csatát a győzelemért. Azóta egészen a dobogó legalsó fokáig léptek fel a tabellán, míg Pécsek Tibor tanítványai az utolsó előtti helyen szerénykednek a mezőnyben. Az első tavaszi fordulóban az FK a Kisteleket verte idegenben, a vasutasokra pedig az Algyő szabott egy bő zakót Kiskundorozsmán. Mindezek alapján a papírforma hazai diadalt jósol szombatra, ehhez azonban minden bizonnyal lesz egy-két szava a városi riválisnak is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.