Sport

Labdarúgás: meglepte a HFC a SZEOL-t + FOTÓK

Labdarúgás: meglepte a HFC a SZEOL-t + FOTÓK

2014. augusztus 6., szerda
Labdarúgás: meglepte a HFC a SZEOL-t + FOTÓK
szeol_sc_hfc36_gs

Nem sikerült túl jól a SZEOL SC főpróbája a hétvégi Magyar Kupa mérkőzésre: Tóth Ákos tartalékosan felálló legénysége 3-1-es vereséget szenvedett a megyei I. osztály bajnoki címére pályázó Hódmezővásárhelyi FC-től.

Ahogy

Tóth Ákos

a mérkőzés előtt is jelezte: kulcsemberek sorát volt kénytelen nélkülözni a SZEOL SC a főpróbának is tekinthető, Hódmezővásárhely elleni felkészülési mérkőzésen. A bajnoki álmokat kergető vásárhelyiek igazolták jó hírüket, és már a 9. percben megszerezték a vezetést: az új igazolásokat „csapták be”

Bódi Attila

tanítványai, és egy beadást követően az éppen a kék-feketéktől a HFC-be igazolt

Szabó Dávid

lőtt a kapuba közelről. A szegediek nagyon nehezen tudtak helyzeteket teremteni, sőt, újabb 10 perc elteltével már két gólos volt hátrányuk: ismét Szabó Dávid volt a főszereplő, akit

Bjedov

borított fel a tizenhatoson belül, az immáron vásárhelyi támadó megduplázta csapata előnyét büntetőből. A félidő második részében sem változott alapvetően a játék képe,a HFC kapusának,

Kovácsnak

nem is akadt komolyabb dolga, leszámítva a rögzítetett szituációkból adódó beívelt labdák lehúzását. A második játékrészt remekül kezdte a SZEOL:

Kormányos

robogott el a jobb szélen, beadásáról azonban többen is lemaradtak középen, a legnagyobb hazai lehetőséget láthattuk rögtön a folytatást követően. Később egyre többször került előtérbe

Borbás

játékvezető, akinek ítéleteit mindkét oldal rendre vitatta, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A csereként beállt, tavalyi megye II-es gólkirály

Mihálffy Zsolt

szerezhetett volna rögtön gólt a pályára lépését követően, azonban fejese mellészállt. A szépítésre a 75. percig kellett várni: egy szabadrúgást követően a középre tekert labdáért folytatott párharc közben

Varga Róbertet

látta szabálytalannak a bíró, és bár a vendégek hevesen reklamáltak az ítélet miatt, de büntetőt rúghatott a SZEOL is. A csereként szóhoz jutó

Tóth Attila

magabiztosan lőtt a hálóba, így egy gólra zárkóztak Tóth Ákos tanítványai, azonban csak néhány másodpercig volt egy gól a két csapat között.

Detki

bal oldali megindulását követően megfeledkeztek a szegedi védők a hosszún érkező

Nikutovicról

, aki nagy erővel vágta a pöttyöst a léc alá, visszaállítva ezzel a két gólos különbséget. Az utolsó negyed órára kissé fellazult mindkét csapat védekezése, és többször is tesztelték a kapusokat a játékosok, azonban az egyaránt a padról beszálló

Dongó

és

Gábor

eszén sem tudtak túljárni a próbálkozók. Az utolsó percekben a SZEOL derekasan küzdött a szépítésért, de a kapu előtt rendre hiányoztak a jó döntések, így Bódi Attila csapata 3-1-re legyőzte az NBIII-ra készülő SZEOL-t. Tóth Ákos csapata hétvégén már tétmeccsen lép pályára, a Semjénháza elleni idegenbeli Magyar Kupa meccsen, míg a bajnoki álmokat dédelgető vásárhelyiek a szomszédvár, megye I újonc Mártély ellen zárják a bajnoki felkészülést.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző
2014. augusztus 6., 18.00
SZEOL SC
Hódmezővásárhelyi FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Borbás Bottyán Aurél • asszisztens: Túri Tamás, Kószó Csaba
1
-
3

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

SZEOL SC - Hódmezővásárhelyi FC 1-3 (0-2).

Szeged, Felső Tisza parti stadion. Vezeti: Borbás Bottyán Aurél (Túri Tamás, Kószó Csaba).

SZEOL:

Leindler - Kormányos, Bjedov, Hacker, Grünwald, Forró, Mucsi, Ondrejó, Buzási, Beretka, Bata. Csere: Dongó (kapus), Garamölgyi, Mihállfy, Zámbó, Tóth, Busa.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

HFC:

Kovács K. - Tóth J., Kökény, Varga R., Kerepeczki, Bertók, Szilágyi, Marton, Nikutovic, Dordevic, Szabó. Csere: Gábor (kapus), Huszár, Detki, Nagy, Rácz, Antal, Juhász.

Vezetőedző:

Bódi Attila

Gólszerzők:

Tóth A. (75', tizenegyesből), ill. Szabó (9', 20' - tizenegyesből), Nikutovic (76').

Sárga lap

: Bjedov (16') ill. Varga (74') Tóth Ákos:

"Az első félidő bebizonyította, hogy futás és akarás nélkül nem lehet játszani ezt a játékot. Ezt a játékrészt az sem magyarázza, hogy a tengelyünk hiányzott a mai napon. A második félidőben már jobb volt a ritmusunk, de a csatárjátékunk vérszegény volt. Megérdemelt vásárhelyi siker született."

Bódi Attila:

" Természetesen örülünk a győzelemnek, ami megadhatja az önbizalmat a folytatásra, de nem kell elszállnunk, mert hosszú út áll előttünk a kitűzött céljainkig."

Online közvetítésünk:

VÉGE
91'
VÉGE! 3-1-es vereséget szenvedett a kulcsembereit nélkülöző SZEOL a Hódmezővásárhelytől.Szombaton már tétmérkőzésen, a Magyar Kupában, a Semjénháza vendégeként lép pályára Tóth Ákos csapata.
91'
Tóth Attila okos tekerését Gábor tornássza ki.
89'
Szabó Dávid volt önzetlen a kapu előterében, Rácznak passzolt, aki mellétekert.
88'
A SZEOL végezhetett el szögletet, Gábor Viktor nem tudta megkaparintani a labdát, a szabadon pattogó játékszert pedig Forró emelte a kapu fölé.
85'
Grünwald beadásába senki nem tudott beleszúrni középen, a túloldalt érkező Zámbó szintén egy lapos beadással próbálkozott, azonban ezt is hatástalanították a vásárhelyiek.
82'
Rácz bokapasszából Szabó került lövési pozícióba a tizenhatoson belül, a hosszúra ellőtt labdája nem sokkal, de mellé ment.
79'
A frissen beállt Gábort teszteli Ondrejó egy csavart lövéssel, de résen volt a vásárhelyi kapus. Fél percre rá megismétlődik a jelenet, ám ezúttal szögletre tolta a hálóőr Ondrejó próbálkozását.
78'
Újabb cserék a vendégeknél: Juhász, Huszár és Gábor kapus is beáll.
76'
Nem sokáig volt egy gólos a különbség: a csereként beállt Detki beadását a hosszún érkező Nikutovic vágta be a léc alá, 1-3.
75'
Tóth Attila értékesíti a tizenegyest, szépít a SZEOL, 1-2.
74'
Büntetőhöz jut a SZEOL is! Varga megmozdulását ítélte szabálytalannak a játékvezető egy szabadrúgást követően, aki sárgát is kapott ezért.
71'
Újabb csere a SZEOL-ban: Kormányos helyett Zámbó a pályán.
70'
Mindkét gárda frissít: a SZEOL-nál Dongó érkezik a kapuba, míg a vendégeknél Rácz Dezső száll be a játékba Dordevic helyett.
69'
Ismét Ondrejó: csak a negyedik védő tudja megállítani, miután megindult a bal oldalról befelé, azonban nem tudta megjátszani társait.
66'
Ondrejó ugorhatott volna ki a védők mellől, azonban csak hosszan tudta átvenni a labdát, ígéretes lehetőség lett volna.
65'
Bal oldali beadást követően Mihállfy maradt üresen, fejese azonban mellé szállt.
60'
Cserél a SZEOL is, Tóth Attila és Mihállfy áll be, Bata és Beretka helyett.
58'
Martonnak ez volt az utolsó megmozdulása, Detki folytatja a helyén.
57'
Ondrejó adott be laposan a védő lába között, azonban Marton menteni tudott az utolsó pillanatban.
54'
Leginkább a játékvezető ítéletei borzolják a kedélyeket, az ígéretes kezdés után a kapuk ritkán forognak veszélyben.
47'
Kormányos beadásáról éppencsak lemaradtak a hosszún többen is, nagy helyzettel nyitja a második félidőt a SZEOL.
46'
Borbás játékvezető engedélyt ad a folytatásra.
SZÜNET
45'
Nincs hosszabbítás az első félidőben, két gólos vendégelőnnyel fordulnak a csapatok.
44'
Tóth József csúsztatja ki a labdát Beretka elől, nagy mentés volt.
39'
Hacker mentett szép mozdulattal a kiugró Nikutovic felé szálló indításnál. Az ellentámadást követően szögletet végezhet el a SZEOL.
37'
Három alkalommal is a középen álló játékosokat próbálták megjátszani a kék-feketék, de Kovács kapus mindhárom alkalommal jól élt együtt a játékkal. A Hódmezővásárhely egy kaput eltaláló lövéssel válaszol, Leindler magabiztosan védett.
34'
Forró kemény becsúszását követően Dordevic maradt lent, és szorul ápolásra - talán valóban lapot ért volna, ahogy Bódi Attila is szóvá teszi.
30'
Nikutovic jobb oldali beadására érkezett a hosszún Szabó, aki ütközött Leindlerrel, kisebb habozás után a játékvezető szabadrúgást ítélt a SZEOL javára.
28'
Bata Csongort állítják meg lesen, a SZEOL egyelőre nehezen tud helyzetet kialakítani.
24'
Szilágyi szabadrúgása előbb a blokkban hal el, majd ismétlése a kapu fölé száll.
20'
Két gólos a vendég előny, Szabó Dávid nem hibázott, és büntetőből megszerezte önmaga és csapata második gólját, 0-2.
19'
Büntető! Bjedov lökte fel Szabó Dávidot a tizenhatoson belül, tizenegyeshez jut a Hódmezővásárhely!
18'
A gólhoz hasonlóan ismét a szegediek védelmének jobb oldalán próbálkozott a Hódmezővásárhely, azonban Bjedov higgadtan szerelt.
16'
Bjedov kap sárgát Szabó Dávid felrúgásáért. A megítélt szabadrúgást Leindler húzza le.
9'
Vezet a Vásárhely! Az éppen a SZEOL-tól Bódi Attila csapatához igazolt Szabó Dávid érkezett kitűnően egy bal oldali beadásra, a Leindler fölött átszálló labdát az üres kapuba lőtte, 0-1!
7'
Ondrejó ereszti el az első lövést a meccsen, nem talál kaput.
4'
Az új igazolás, Leindler kapus húzott le egy lepattanó beadást, komolyabb helyzet nélkül eddig a csapatok.
1'
Elkezdődött a mérkőzés.
17:55 - Üdvözöljük olvasóinkat a Felső Tiszaparti stadionból, a csapatok lassan készen állnak, a SZEOL SC kék feketében, míg a vendég Hódmezővásárhely piros szerelésben lép pályára. A mérkőzés 18 órakor kezdődik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.