Sport

Kosárlabda: Sopronból igazolta le régi-új játékosát a Szedeák

Kosárlabda: Sopronból igazolta le régi-új játékosát a Szedeák

2014. február 27., csütörtök
Kosárlabda: Sopronból igazolta le régi-új játékosát a Szedeák
molnarandras_szedeak_sopron08_gs

Közel 11 év után visszatér a Naturtex-SZTE-Szedeákba Molnár András, a klub saját nevelésű kosárlabdázója. A 30 éves hátvéd-bedobó 2009 nyara óta a Sopron kötelékébe tartozott, most azonban közös megegyezéssel szerződést bontott az SKC-vel.

"Az utóbbi időben Sopronban kevesebb lehetőséget kaptam, ezért érlelődött meg bennem a távozás gondolata" - mondta a 193 centi magas kosaras, aki 2007-ben a Szolnokkal bajnoki címet és Magyar Kupát nyert. "Én kértem a szerződésbontást, a soproni vezetők pedig rendkívül korrekten álltak a helyzethez, megértették, hogy a pályafutásom szempontjából fontos lenne a váltás. A Szedeáknál tárt karokkal vártak, és mivel a nevelőklubom harcban áll a rájátszásért, az otthonról érkező invitálás az érzelmi szálak mellett szakmailag is komoly kihívást jelent" - tette hozzá. "Az sem volt utolsó szempont, hogy sokakkal játszottam már együtt a keretből, így

Horváth Ákossal

Kecskeméten és a válogatottban,

Csorvási Milánnal

szintén a nemzeti csapatban,

Kiss Zsolttal

és a jelenleg az edzői stábban dolgozó

Simándi Árpáddal

pedig már akkor is, amikor még először szerepeltem a Szedeákban.

Vida Mátéhoz

rokoni szálak is fűznek, nem utolsó sorban

Bence

öcsém szintén itt kosarazik, tehát ismerős környezetbe érkezem, így sokkal gyorsabban megy majd a beilleszkedés."

Molnár András

tétmérkőzésen utoljára 2003. május 18-án szerepelt a Szedeákban. Akkor alig 19 évesen az édesapja,

Molnár Csaba

által irányított Kecskemét ellen 2 pontot szerzett, a szegediek pedig 96-92-es győzelmükkel a 9. helyen végeztek az A csoportban. Az a helyezés azóta is a klubtörténet legjobb eredménye. A 65-szörös válogatott kosaras csütörtökön este már a Naturtex-SZTE-Szedeákkal edz, és a bajnoki középszakasz első fordulójában mutatkozik be régi-új csapatában. Új szerződése egyelőre a szezon végéig szól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.