Sport

Labdarúgás: magabiztosan verte a bajnokot a Volán + FOTÓK

Labdarúgás: magabiztosan verte a bajnokot a Volán + FOTÓK

2013. szeptember 14., szombat
Labdarúgás: magabiztosan verte a bajnokot a Volán + FOTÓK
volan-tape_mj 171

Már csak Tóth Ákos együttese százszázalékos a megye I-ben. Faragó Bencéék viszonylag könnyen verték a Tápét a rangadón.

Felső Tisza parti stadion, 250 néző
2013.09.14., 16.30
Tisza Volán SC
Tápé ESK
A mérkőzés befejeződött.
játékvezető: Szeles Ádám • asszisztens: Bartucz Tamás, Török Tamás
3
-
0

A megyei I. osztály 5. fordulójában:

Tisza Volán SC Szeged - Tápé ESK 3-0 (1-0).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 250 néző, vezette: Szeles Ádám (Bartucz Tamás, Török Tamás).

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos, Vida, Hacker, Grünvald, Dargó (Szabó A. 83'), Puskás (Buzási 78'), Szilágyi (Mucsi 83'), Beretka, Kulacsik (Tóth A. 65'), Faragó (Szalma 70'). Vezetőedző: Tóth Ákos.

Tápé:

Kispéter - Németh, Szűcs, Cindel, Márki, Mike, Bárkányi, Dlusztus, Péter (Cseh 59'), K. Tóth (Kárász 88'), Pócs (Pöszmet 78'). Vezetőedző: Paksi Péter.

Gólszerzők:

Faragó B. (3'), Beretka P. (54'), Tóth A. (80')

Sárga lap:

Dargó (44'), ill. Cseh (70'). Tóth Ákos:

"Nagyon örülök, hogy kitűnő teljesítménnyel sikerült megvernünk a tavalyi bajnokot, de dicséret illeti a Tápét is, mert a nyílt játéka hozzájárult ahhoz, hogy egy nagyon jó meccs kerekedett ki ebből a találkozóból."

Paksi Péter:

"Csalódtam a csapatomban, mert gyengén, kishitűen, szétesően, sok hibával játszottunk. A korai gól rányomta bélyegét a teljesítményünkre, igaz hogy volt egy-két lehetőségünk, de a mérkőzést végig a Volán irányította. Azért vagyok csalódott, mert akaratban sokkal többet kellett volna tennünk, ezen a meccsen csúszni-mászni kellett volna. Gratulálok a Volánnak, számomra nagy meglepetés lenne, ha nem ők nyernék a bajnokságot."

Online közvetítésünk:

VÉGE!
92'
Tápéi szabadrúgást mentettek szögletre a hazaiak a hosszabbításban. Jól érkezett középre a labda, ám elvétették a támadók, majd a játékvezető lefújta a mérkőzést, mely összességében magabiztos hazai győzelemmel ért véget.
90'
Lesz egy kis ráadás is.
88'
Kárász Dávid érkezett K. Tóth Gyula helyére. Meglesz-e vajon a becsületgól?
87'
Mindent megtesz a hajrában a vendégcsapat a szépítésért, ám komolyabb helyzetet nem tudnak kialakítani.
84'
Mucsi Máté és Szabó Attila is lehetőséget kapott, Dargó és Szilágyi hagyta el a játékteret. Dominál a Volán, mozgékonyak, gyors passzokkal sebesen jutnak helyzetbe a hazaiak, védelmük pedig könnyedén hárítja a Tápé előreíveléseit.
80'
GÓÓÓL 3-0! Tóth Attila lépett ki, s 14 méterről gyönyörűen pörgetett Kispéter mellett-fölött a hosszú sarokba.
79'
Pócs helyére Pöszmet Tamás érkezett a vendégeknél, a hazaiknál pedig Buzási Péter szállt be, Puskás ült le.
75'
Szép akció végén szép védés. Dlusztust szabálytalanul szerelték a bal oldalon, a sértett végezte el a szabadrúgást, K. Tóth Gyula érkezett a hosszún, gyönyörűen bólintott, Dongó Dénes a levegőben úszva tolta szögletre a labdát.
70'
Faragó helyére Szalma Gergely érkezett. Közben tápéi szöglet ívelődött kifelé, Cseh kézzel igyekezett a hálóba továbbítani a lasztit, nagyot csattant a játékszer, villant a sárga.
66'
Kulacsikot Tóth Attila váltotta hazai oldalon. Időközben egyre többször próbálkozik akcióval a Tápé, de komolyabb lövőhelyzethez nem jutnak, a középpályán rendre fennakadnak.
62'
Lendületben a narancssárga-feketék, a második felvonásban egyértelműen dominálnak. Kormányos Kolos száguldozik éppen, az utolsó pillanatban mentenek előle.
59'
Paksi Péter változtatott először: Cseh Dánielt küldte Péter Sándor helyére.
58'
Megjött a hazaiak támadókedve. Szilágyi Norbert távoli ágyúzását bravúrral ütötte szögletre Kispéter. A kornernál ismét nagyot kellett mentenie a tápéi kapusnak.
54'
GÓÓÓL 2-0! A védelem mögé ívelt labdával ezúttal Beretka Péter tört ki, s ő nem hibázott, szemben Puskással, Kispéter mellett higgadtan gurított a ketrecbe. Góllá érett tehát a második félidő eleji nyomás.
50'
Sorozatos Volán-helyzetek a félidő elején. Puskás Csaba ugrott ki, de túl közel vezette a kapushoz, nem tudta már ellőni mellette, Kispéter Zoltán védett. Majd egy szöglet utáni kavarodásnál alig csúszott a labda a jobb kapufa mellé. Végül újabb két ígéretes kornert láthattunk, mielőtt felszabadult a tápéi kapu.
46'
Az egygólos előnyben focizó hazaiak kezdték a második felvonást. Jelenleg nem esik az eső, az első játékrészben időszakosan volt szerencsénk az égi áldáshoz. Csere nem történt a szünetben.
SZÜNET!
45'
Változatos, érdekes, küzdelmes félidő ért véget. A Volán hamar vezetést szerzett, ami nyilván meghatározza a meccs képet. Óvatosak a hazaiak, de nem is kell rohanniuk. Így is többször az ellenfél védelme mögé kerültek, de újabb találat számos beadás ellenére sem esett. A kezdeti pofonból a Tápé is gyorsan felállt, ők is igyekeztek veszélyeztetni, így nem lefutott még a mérkőzés.
44'
Rendkívül erőszakosan tört előre Faragó, centerezett, amit kifejeltek a tápéi védők.
41'
A félidő hajrájában mintha felgyorsítana, támadásba lendülne a Tápé.
39'
Kulacsik vezetésével lendült előre a Volán, több sarokrúgást figyelhettünk, jól zárt a vendégvédelem.
36'
Óvatosabbá váltak a csapatok, jobbára a középpályán megy a játék, kivárnak a srácok, senki sem akar hibázni. A Volánnak nem sürgős, míg a Tápé el akarja kerülni, hogy beleszaladjon a késbe, mert egy második gól sorsdöntő lehetne.
32'
Beretka és Faragó nagyszerűen játszott össze, komoly nehézségek árán tudták megállítani a tápéiak a két kiváló támadót. Közben a vendégek is egyre többször jutnak az ellenfél kapujáig, számos szöglet jelezte, szeretnének egyenlíteni.
29'
Megérkezett az első tápéi ziccer is. Márki a középpályán szerzett labdát, majd egyedül robogott a kapu felé, de nem tudta eldönteni, befelé húzzon, s lőjön, vagy passzoljon. Addig várt, míg átadásába végül belelépett az egyik visszaérő védő.
24'
Eseménydús percek a félidő közepén. Szilágyi Norbert centerezését önfeláldozóan mentette a születésnapos Márki Kornél, odaát pedig Dlusztus Imre kavargatott, ám kissé elhamarkodottan lőtt a tizenhatos környékéről, lapos próbálkozása mellé ment.
21'
Kulacsik tört az alapvonalig, az ötösön gólra éhesen érkeztek a támadók, ám a beadást ki tudták vágni Szűcs Krisztiánék.
20'
Nem változott a játék képe, többet birtokolják a lasztit a hazaiak, elsősorban távoli lövésekkel veszélyeztetnek. Ügyesen futballozik a Tápé is, de támadásaiból még hiányzik az átütőerő.
16'
Tápéi akciónál lehetőség alakulhatott volna ki, ám a játékvezető kezezés miatt kifelé ítélt szabadrúgást. A vendégek nem nagyon díjazták a döntést.
15'
Fölényben futballoznak a narancssárga-feketék. Faragó életerős kapáslövése akadt el nemrég a védelemben.
11'
A korner után Beretka tudott tüzelni, Kispéter biztosan védett.
10'
Beretka Péter került helyzetbe, Mario Cindel azonban becsúszva szépen mentett előle szögletre.
6'
Magabiztossá tette a gól a hazaiakat, de az sem állítható, hogy megrendültek volna a vendégek. Nagy iramú, változatos mezőnymunkát figyelhetünk. K. Tóth Gyulát igyekeznek most megjátszani a tápéiak, Dongó Dénes csípi el előle a bogyót.
3'
GÓÓÓL 1-0! Hamar vezetést szerzett a Volán. Faragó Bence kapott nagyszerű indítást, háromméteres előnnyel lépett meg, majd becsapta a nagy sebességgel visszafutó védőket, s biztos lábbal lőtte ki a jobb alsót.
1'
Égszínkék mezben a vendégek, narancs-fekete kombinációban a hazaiak. A Tápé kezdett, a Tisza felé támadhatnak.
16.15: Szeles, esős, borongós őszi délután köszönti a forduló rangadóját a Felső Tisza parton, köszöntjük az olvasókat! 16.30-kor Szeles Ádám sporttárs sípjelére indul az összecsapás és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk a két vezetőedző nyilatkozatával és a tervezett kezdőcsapatokkal ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.