Sport

Vízilabda: győztes kupameccsekkel kezdte a szezont a Vincze-csapat (FRISSÍTVE!)

Vízilabda: győztes kupameccsekkel kezdte a szezont a Vincze-csapat (FRISSÍTVE!)

2013. augusztus 31., szombat
Vízilabda: győztes kupameccsekkel kezdte a szezont a Vincze-csapat (FRISSÍTVE!)
ahid_szeged_ve_logo_600

A PVSK és a Honvéd elleni győzelmekkel kezdte a szezont az A-Híd Szeged VE. A magyar kupa pécsi selejtezőcsoportjában a házigazdák nem okoztak problémát, a fővárosiakkal szorosabb meccset vívtak Kiss Csabáék.

Vincze Balázs

együttese megkérdőjelezhetetlen fölényben, címvédőtől elvárható módon vízilabdázott a Pécs ellen, s már az első negyedben eldöntötte a találkozót. A gárda új szerzeményei gólok sokaságával mutatkoztak be, az Universiade-győztes

Tóth Márton

ötször,

Lukas Seman

kétszer,

Jansik Szilárd

egyszer zörgette meg a PVSK hálóját. A mieink végül tízgólos, 17-7-es diadalt arattak. A csapatban még nem játszott a Máltán szereplő Molnár Tamás, azonban már visszatért

Kiss Csaba

, góllal is mutatkozott be. Délután a házigazdákkal meglepetésre 9-9-es döntetlent játszó Honvéd volt a Tisza-partiak ellenfele, amely alaposan ráijesztett az első negyedben a mieinkre, elhúzva 2-0-ra. Sőt, a folytatásban már három is volt a Honvéd előnye, ám a Vincze-csapat innen fordított 4-3-ra. Szünet után visszavette előnyét a Vad-legénység, ám a fordulatoknak nem volt vége, 7-5-re már ismét a Szeged vezetett és el is szakadt az ellenféltől három góllal, s végül biztosan nyerte a rangadót 10-8-ra. Nagy Viktorék ezzel megnyerték selejtezőcsoportjukat, s a jobb gólarányával második Honvéd előtt bejutottak a magyar kupa negyeddöntőjébe, amelynek küzdelmeit két hét múlva rendezik. Pécstől azonban még nem szakad el a szegedi egység: egy hét múlva a bajnoki rajton ismét az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában szállnak vízre a Tisza-parti bajnokaspiránsok az OB I nyitányán.

Férfi vízilabda magyar kupa A selejtezőcsoport

A-Híd Szeged - PVSK-Füszért 17-7 (8-2, 3-2, 3-2, 3-1)

Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda. Vezette: Füzesi, Horváth.

Szeged:

Molnár - Jansik 1, Vincze M., Juhász 3, Kunac 3, Tóth 5, Seman 2.

Csere:

Decker 2, Sánta, Kiss 1, Hegedüs, Török.

Vezetőedző:

Vincze Balázs.

PVSK:

Barát - Kuncz, Pataki, Czigány 2, Praczky, Müller 2, De Blasio. Csere: Somogyi, Karácsonyi, Hoppál, Krizsán 2, Csacsovszky 1.

Vezetőedző:

Bereczki Miklós.

Emberelőny:

6/13, ill. 1/15.

Ötméteres:

-, ill. 1/1.

Racionet Honvéd - A-Híd Szeged VE 8-10 (2-0, 1-4, 3-4, 2-2)

Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda. Vezette: Vogel, Horváth.

Szeged:

Nagy - Jansik 2, Vincze M., Juhász 1, Kunac 1, Tóth 2, Seman.

Csere:

Decker, Sánta, Kiss 3, Hegedüs 1, Zsigri.

Vezetőedző:

Vincze Balázs. Honvéd: Gergely - Szőke, Kiss 2, Illés, Koji 2, Fülöp 1, Tóth. Csere: Demeter, Mátyás, Boros 2, Steinmetz 1, Simon. Vezetőedző: Vad Lajos.

Emberelőny:

-/8, ill. 5/13.

Ötméteres:

-, ill 2/2.

További eredmény:

PVSK-Füszért - Racionet Honvéd 9-9

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.